Παρασκευή, Αυγούστου 2

15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Ικανοποίηση και υπόσχεση για την επόμενη ημέρα στην Εθνική Ανδρών

delakas6
Δεν είχαν λόγους να κρύψουν την ικανοποίηση τους για τη σπουδαία νίκη επί της Αυστραλίας (11-9), με την οποία η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, εξασφάλισε θέση στην πρώτη 6άδα του 15ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, τεχνική ηγεσία και οι διεθνείς μας, στις δηλώσεις που έκαναν μετά το παιχνίδι.
Σάκης Κεχαγιάς (ομοσπονδιακός προπονητής): " Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με την υπερηφάνεια των παικτών, που δείχνουν την αξία τους τόσο στις μεγάλες νίκες, αλλά και όταν καταφέρνουν να ξεπερνούν επιτυχώς και να ανακάμπτουν μετά από κρίσιμες ήττες. 
Αυτό κάναμε κι εμείς σήμερα, που επανήλθαμε επιτυχώς με μια σπουδαία νίκη, επί ενός σπουδαίου και σκληρού αντίπαλου, που είναι η Αυστραλία και μετά από την ήττα που είχαμε υποστεί απ την Ουγγαρία.
Περίμενα την θετική αντίδραση των παικτών και το γεγονός ότι είχαμε τόσο καλή αντίδραση, σημαίνει ότι η ομάδα αυτή, που είναι νέα, έχει δυναμική τέτοια, που την κάνει πρωταγωνίστρια. Πάμε με στόχο την 5η θέση και θέλω να επισημάνω πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιστρέφει η ο ομάδα μας με νέα παιδιά, μετά από 6 χρόνια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βρίσκεται εδώ στην τοπ εξάδα, δίνει δυναμικό παρόν και δηλώνουμε ανταγωνιστικοί σε ψηλό επίπεδο"
Άγγελος Βλαχόπουλος : " Ξέραμε ότι η Αυστραλία είναι δυνατός και πολύ δύσκολος αμυντικά αντίπαλος. 
Παίξαμε γρήγορο και επιθετικό πόλο στο ξεκίνημα, καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ομάδα αυτή έχει καλό μέταλλο, με πολλές δυνατότητες εξέλιξης για να γίνει πρωταγωνίστρια στο εγγύς μέλλον. Πιστεύω ότι πετύχαμε τον στόχο μας".
Βαγγέλης Δελακάς: "Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος αφού σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι, όπως το σημερινό, έπαιξα καλά και βοήθησα σημαντικά επιθετικά την ομάδα. 
Μπήκαμε από την αρχή δυνατά στον αγώνα, επιβάλλαμε τον ρυθμό μας κι αυτό μας βγήκε σε καλό, αφού όσο πλησιάζανε οι Αυστραλοί, εμείς είχαμε την άμεση απάντηση. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, η οποία με τις μάχες που δίνει, αποκτά τις εμπειρίες και θέτει τις βάσεις για κάτι πολύ καλύτερο στο μέλλον. Πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και όταν μου δίνεται η ευκαιρία να σκοράρω το κάνω, όπως έγινε και σήμερα".
Χρήστος Αφρουδάκης: " Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε μια τόσο καλή ομάδα, με αγωνιστικότητα και με ζηλευτή ισορροπία σε όλο το τουρνουά, την Αυστραλία. 
Πετύχαμε το καλύτερο δυνατό, με την νέα μας ομάδα, απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους που βρήκαμε στο δρόμο μας. Ότι και να γίνει στον επόμενο αγώνα, πιστεύω ότι ο στόχος επετεύχθη. Όλα τα παιδιά έχουν όραμα και πιστεύω, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να στηριχθεί αυτή η ομάδα, που έχει την δυναμική και την ψυχολογία να τα καταφέρνει στα δύσκολα".
Ο αρχηγός, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, αγωνίζεται κανονικά το Σάββατο κόντρα στην Ισπανία (21.45).
(Δηλώσεις στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ Μάκη Τσίλκο)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου