Πέμπτη, Αυγούστου 1

70 ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ 600 ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΘΑ ΠΛΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΙΟΝΙΟΥ


Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών είναι φέτος ο διοργανωτής όμιλος της 25ης Δ.Ι.Ε.Ι. 2013 (Ράλι Ιονίου), ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα ο οποίος συνδυάζει την ιστιοπλοΐα ως άθλημα και την περιήγηση στα όμορφα μέρη του Ιονίου, παίζοντας ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής μας. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα έχουν οριστεί από τις 3/8 έως και τις 11/8/2013 και ο αγώνας θα ακολουθήσει την διαδρομή.: Πάτρα – Μεσολόγγι, Μεσολόγγι – Σάμη, Σάμη - Ιθάκη, Ιθάκη - Πρέβεζα.
Τα χαρακτηριστικά του αγώνα τον καθιερώνουν ως έναν από τους σημαντικότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες στην Ελλάδα, αφού είναι ο αγώνας με τις περισσότερες συμμετοχές ομίλων, από τους μεγαλύτερους σε συμμετοχές ιστιοπλόων και σκαφών, με την παρουσία ξένων σκαφών και με σημαντική προβολή στο εξωτερικό.
Φέτος, ήδη βρίσκεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι προσπάθεια είναι, εκτός της άρτιας διοργάνωσης, να δοθεί περισσότερη προβολή, ώστε να αυξηθούν οι ξένες συμμετοχές.
Τέτοιου είδους διοργανώσεις λειτουργούν ανταποδοτικά με τον καλύτερο τρόπο, αφού 600 ιστιοπλόοι και 70 περίπου σκάφη θα δώσουν οικονομικά πνοή σε κάθε λιμάνι-σταθμό στο πέρασμά τους.
Οι εβδομαδιαίου τύπου ιστιοπλοϊκοί αγώνες εν μέσω κρίσης μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προβολή και την ενίσχυση της «βαριάς» βιομηχανίας της χώρας, δηλαδή του τουρισμού, δίνουν πνοή στις τοπικές κοινωνίες και δημιουργούν μία οικονομική δραστηριότητα την οποία τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος έχει πραγματικά ανάγκη τέτοιου είδους διοργανώσεις, σε μία χρονική στιγμή που η περιοχή ετοιμάζεται να επενδύσει στο θαλάσσιο τουρισμό και υποδομές (μαρίνες, λιμάνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου