Σάββατο, Αυγούστου 31

Λούκας:Συνεχίζουμε....... Ανδρεάκος:Δεν είναι σίγουρη ακόμη η παραμονή μου


Συνέχεια στο θέμα που καίει την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα τον χώρο του αθλητισμού και την ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο. Αργοστολίου σχετικά με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α1.
Χθες λοιπόν και στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σάκη Βούτου «το Βήμα του πολίτη» στον Ionian galaxy, φιλοξενήθηκε στο studio του σταθμού ο προπονητής της ομάδας κ. Θ. Ανδρεάκος, αλλά και τηλεφωνικά ο πρόεδρος της κ. Λούκας Νιφοράτος.
Από αυτά που ακούστηκαν ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. κ. Λούκας Νιφοράτος εμφανίσθηκε για ακόμη μια φορά αισιόδοξος και καθησυχαστικός ότι η ομάδα δε διαλύεται ενώ δήλωσε απόλυτα σίγουρος ότι η ομάδα θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1 και μάλιστα με την βοήθεια του Δήμου.
Επίσης εξέπληξε με την αναφορά του ότι ήταν λάθος η έξοδος της ομάδας στην Ευρώπη.
Επανέλαβε και πάλι ότι ποτέ δεν ζητήθηκε βοήθεια από τον Δήμο, ενώ έστειλε το μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έρθει να αναλάβει τον όμιλο με την προϋπόθεση να συνεχιστεί το έργο του και όχι να τον διαλύσει, όπως είπε, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην εκπομπή με την φράση ότι…… «όλα θα πάνε καλά».
Από την άλλη ο προπονητής κ. Θ. Ανδρεάκος είπε ότι είχε μια συζήτηση με το Δ.Σ. για το ενδεχόμενο να συνεχίσει στο «τιμόνι» της ομάδας και την προσεχή περίοδο, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο.... «δεν μπορώ να αφήσω αυτή την προσπάθεια γιατί χρέος μου είναι να κρατήσω ζωντανή την ομάδα, που είναι «καθρέφτης» του αθλητισμού στο νησί και να πείσω την επιτροπή να επιστρέψει.
Ανέφερε για την κατάσταση στον όμιλο, την οποία χαρακτήρισε άσχημη («δυστυχώς, όπως είπε, δεν υπάρχει ότι στήθηκε πριν δυο χρόνια») μετά την αποχώρηση σχεδόν όλων των παικτών και την μεταγραφή τους σε άλλες ομάδες. Μάλιστα αυτή την στιγμή στην ομάδα είπε ότι έχουν μείνει μόνο δυο αθλητές, οι Κεφαλονίτες Γ. Κατσιγιάννης και Π. Τραυλός. Επίσης είναι άλλα δυο παιδιά στην αναμονή και περιμένουν τις εξελίξεις στην ομάδα για να αποφασίσουν το μέλλον τους.
Συνεχίζοντας είπε: Κατέβηκα στην Κεφαλονιά με σκοπό να προτείνω να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα συμμετάσχει με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα. Αν όμως δεν γίνει αυτό και όπως είπε ο πρόεδρος, η ομάδα κατέβει απλά και μόνο για την συμμετοχή με παιδάκια, ανέφερα στους ανθρώπους του ομίλου ότι, μια τέτοια εξέλιξη δεν με ενδιαφέρει για να συνεχίσω σαν προπονητής. Όχι γιατί φοβάμαι, αλλά επειδή δεν μπορώ να δω ξαφνικά δουλειά μια εξαετίας να καταστρέφεται, τονίζοντας ότι η Α1 έχει τεράστιες απαιτήσεις.
Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω καμία ομάδα, ο όμιλος είναι το κορυφαίο αθλητικό τμήμα στο νησί σε όλα τα σπορ.
Είναι το τμήμα που παίζει στην Α1 κατηγορία με την πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα να τερματίζει στην 6η θέση, την δεύτερη στην 4η κερδίζοντας παράλληλα την έξοδο του στην Ευρώπη, όπως επίσης και την συμμετοχή του στο fianl four του κυπέλλου Ελλάδας. 
Για όλα αυτά θεωρεί ότι "οι τοπικές αρχές έπρεπε να προστατεύσουν τον όμιλο και όχι όλο να συζητάμε, να συζητάμε και τελικά να μην καταλήγουμε πουθενά".
Τέλος επανέλαβε και πάλι ότι αν η ομάδα κατέβει με «μικρούς» δεν ενδιαφέρεται, ζητώντας εγγυήσεις, ώστε να φέρει κάποια παιδιά για να πλαισιώσουν την ομάδα και να δώσει την δική του «μάχη» ότι και να γίνει στο τέλος.
Επίσης ότι ζήτησε δυο πράγματα, τα οποία όπως είπε τα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα: 1ον που θα γίνονται οι προπονήσεις και 2ο τα λίγα χρήματα που ζήτησε για τα οδοιπορικά των παιδιών που θα έρθουν στην ομάδα να είναι εγγυημένα, μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ανουσάκης τον διαβεβαίωσε ότι ο όμιλος «θα κάνει ότι μπορεί», διακρίνοντας να υπάρχει διάθεση για βοήθεια εκ μέρους του.
Καταλήγοντας, είπε συναισθηματικά φορτισμένος ότι «θέλω να κρατήσω το τμήμα και μαζί με τον αρχηγό Γ. Κατσιγιάννη στον οποίο οφείλονται πολλά ευχαριστώ, θα  προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να συνεχίσει ο όμιλος την πορεία του και την επόμενη σεζόν στην Α1».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου