Δευτέρα, Αυγούστου 26

Βάνια Σαμόλη:"Πραγματικά χτες όλοι αισθανθήκαμε νικητές"


Της Βάνιας Σαμόλη
Χτες στο Βαλιεριάνο, ένας ακόμη αγώνας, «Τα Φώκεια 2013», διεξήχθη με επιτυχία από την  Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, και το Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Βαλεριαναίων «Το Κορώνι» και προσέφερε κέφι, ζωντάνια, θέαμα, σε κλίμα γιορτινό, πανηγυριώτικο σε όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν.
Αυτή την φορά η διοργάνωση υπερέβη τις προσδοκίες μας. Όχι μόνο διότι ο συντονισμός και η οργάνωση υπήρξε κατά γενική ομολογία εξαιρετική αλλά διότι αισθανθήκαμε μια απίστευτη ζεστασιά από τους κατοίκους των χωριών του Ελειού, οι οποίοι μας περίμεναν σε κάθε δρομάκι, σε κάθε γωνιά, να μας χειροκροτήσουν, να μας εμψυχώσουν, να επικροτήσουν την προσπάθειά μας, από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο, ένα προς ένα, με την ίδια ζέση, την ίδια εγκαρδιότητα.
Πραγματικά ως αθλήτρια συγκινήθηκα. Αυτό είναι και το νόημα, η ουσία του αθλητισμού. Η ενότητα, η συμπόρευση, η ευγενής άμιλλα, το  να στέκεται ο ένας πλάι στον άλλο, στηρίζοντας την προσπάθεια του, με όποιο τρόπο, μπορεί, με μια καλή κουβέντα, με ένα χαμόγελο, με το χειροκρότημα του, με την σκέψη, με κάτι από την ψυχή του.
Οι δρόμοι του Βαλεριάνο, πλημμύρισαν κόσμο. Μικροί, μεγαλύτεροι, άνδρες γυναίκες, Κεφαλονίτες και μη, όλοι έδωσαν το παρόν και όλοι, όλοι όμως, εισέπρατταν το δια μικροφώνου, απίστευτα θερμό καλωσόρισμα του ακούραστου κου Διονύση Θωμά. Ενός ανθρώπου ευγενή, αυθεντικού, επίμονου και ακούραστου, που μας θύμισε κάτι από τα παλιά, από τις γειτονιές του χτες, που ανέσυρε τις μνήμες των παιδικών μας χρόνιων, της άδολης ξεγνοιασιάς, της ανεπιτήδευτης, απροσποίητης, καθημερινότητας. Τότε που τα παιδιά είχαν την πολυτέλεια να παίζουν μέχρι το σούρουπο στους δρόμους και στις πλατείες. Τότε που οι άνθρωποι είχαν πάντα μια ανοικτή αγκαλιά για όσους διάβαιναν από τα μέρη τους. Τότε που ο ένας γνώριζε τον άλλο με το μικρό του όνομα. Τότε που τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, πολύ πιο όμορφα και αληθινά………………….
Πραγματικά χτες όλοι αισθανθήκαμε νικητές. Νικητές, διότι υπηρετήσαμε τον αθλητισμό στην ουσιαστική του διάσταση, αυτή της συμμετοχικότητας και του ευ αγωνίζεσθε, σε μια ειδυλλιακή και σχετικά απαιτητική αγωνιστικά διαδρομή. Νικητές, διότι ειλικρινά μετά από καιρό νιώσαμε άνθρωποι με Α κεφαλαίο, αντλήσαμε δύναμη, κουράγιο, αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του σήμερα, τις απαιτήσεις του αύριο. 
Σας ευχαριστούμε για όλα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου