Παρασκευή, Αυγούστου 2

Οι μελλοντικοί Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας από σήμερα στον Κούταβο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου
στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ενόψει  της πραγματοποίησης του κοινόβιου Ανάπτυξης Κωπηλασίας που θα γίνει στην Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου από 1 έως 8 Αυγούστου και αποτελείται με ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελληνική κωπηλασία στην κατηγορία αυτή.
Οι προπονήσεις είναι καθημερινές και θα διεξάγονται τόσο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όσο και στο κωπηλατήριο του Κουτάβου το πρωί στις 08:00 και το απόγευμα στις 18:00.
Στο πάνελ παραβρέθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος ο οποίος μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την Κεφαλονιά, τον χώρο του Κουτάβου που έχει στηθεί και το προπονητήριο, αλλά και για τη δουλειά που γίνεται στην τοπική κωπηλασία, εκ μέρους του Ν.Ο.Κ.Ι. και της ΕΚΟΦΝΣ ο κ. Σίμος Μαρκαντωνάτος, όπως και ο προπονητής της κωπηλασίας του Ν.Ο.Κ.Ι. κ. Γιώργος Τσιομπανίδης.
Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον χώρο του Κουτάβου, που πληρεί όλες τις προυποθέσεις για να γίνει μια σωστή προετοιμασία, ενώ ο Βασίλης Πολύμερος κάλεσε τα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα της κωπηλασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ακροατήριο παρευρίσκετο ο έφορος και ψυχή της κωπηλασίας του Ν.Ο.Κ.Ι. κ. Ανδρέας Αλιβιζάτος ενώ στο παραπάνω camp συμμετέχουν και δυο Κεφαλονιτόπουλα από τον Ν.Ο.Α. και τον Ν.Ο.Κ.Ι..
Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τι ανέφεραν όλοι οι παραπάνω:
Σίμος Μαρκαντωνάτος:Εκπρόσωπος Ν.Ο.Κ.Ι.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία εδώ και να σας ενημερώσω ότι από σήμερα έχει ξεκινήσει από την Ομοσπονδία ένα camp στον Κούταβο στα πλαίσια προπόνησης Νέων παιδιών του προγράμματος Ανάπτυξης της Εθνικής ομάδας όπου συμμετέχουν πενήντα παιδιά ηλικίας 12-14 ετών από όλη την Ελλάδα.
Στην συνέχεια ανέφερε ότι: “νοιώθουμε τιμή από την παρουσία εδώ του δις Ολυμπιονίκη μας Βασίλη Πολύμερου ο οποίος είναι έφορος ανάπτυξης και ανήκει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Ο Ν.Ο.Κ.Ι. έχει καθιερώσει κάθε χρόνο να διοργανώνει τους αγώνες ανάπτυξης αποκτώντας μεγάλη εμπειρία. Φέτος η Ομοσπονδία του ανέθεσε το παραπάνω camp κρίνοντας σαν πιο κατάλληλο και ασφαλή για αυτό τον Κούταβο.
Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα πάμε καλά.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Κεφαλονιάς για την βοήθεια του στην πραγματοποίηση του camp και όλους τους χορηγούς μας, που χωρίς την βοήθεια τους δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας”.
Βασίλης Πολύμερος: Εκπρόσωπος ΕΚΟΦΝΣ Ολυμπιονίκης
Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στην Κεφαλονιά. Θεωρώ ότι η περιοχή του Κουτάβου διαθέτει ιδανικές συνθήκες για κωπηλασία. Έτσι τώρα με την είσοδο μου στην Ομοσπονδία σαν έφορος ανάπτυξης όταν τέθηκε το θέμα του κοινοβίου θεώρησα, όπως και ο κ. Μαρκαντωνάτος, ότι το μέρος αυτό είναι το καταλληλότερο για την διεξαγωγή του. Στην τελική απόφαση της Ομοσπονδίας βέβαια βοήθησε ο Ν.Ο.Κ.Ι. και ιδιαίτερα ο κ. Μαρκαντωνάτος.
Φιλοξενούμε πενήντα παιδάκια τα οποία θα μεταφέρουν την εικόνα της Κεφαλονιάς στα μέρη τους.
Η εμπειρία της Κεφαλονιάς σε τέτοιες διοργανώσεις με κάνει να πιστεύω ότι το όλο εγχείρημα θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.
Πρωταρχικός μου στόχος είναι να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και στην συνέχεια αν το αξίζουν, να σχοληθούν και με τον πρωταθλητισμό.
Πρέπει να προτρέψουμε τα παιδιά της χώρας μας στον αθλητισμό και να τα αποτρέψουμε από όλα όσα κακά συμβαίνουν γύρω τους”.
Γιώργος Τσιομπανίδης: Προπονητής Ν.Ο.Κ.Ι.
Ως προπονητής του Ν.Ο.Κ.Ι. θεωρώ μεγάλη τιμή την παρουσία εδώ του Βασίλη Πολύμερου, συναθλητή μου στην Εθνική ομάδα τον οποίο θεωρώ έναν από τους πιο άξιους ανθρώπους στον χώρο της Ελληνικής κωπηλασίας. Έχει πολλές ιδέες, είναι πρωτοπόρος και η Ομοσπονδία έκανε την καλύτερη επιλογή να τον τοποθετήσει στο Δ.Σ. στο χώρο της ανάπτυξης του αθλήματος. Είναι ίνδαλμα για τα νέα παιδιά.
Όσον αφορά το camp πιστεύω ότι με πολύ κόπο από τον κ. Μαρκαντωνάτο, τον κ. Πολύμερο και προσωπικό θα φέρουμε με επιτυχία σε πέρας αυτό το camp της ανάπτυξης”.
 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου