Κυριακή, Αυγούστου 4

Μια υπέροχη Κυριακή στον Κούταβο με τους αυριανούς Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας (πλούσιο φωτορεπορτάζ-Συνεντεύξεις)


Χαράματα με τον βαρύ «οπλισμό» τους (βάρκες-κουπιά), ένας «λόχος» παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών ετοιμάζονται για άλλο ένα νέο και πολύ βαρύ ημερήσιο πρόγραμμα προετοιμασίας μέσα σε συνθήκες δύσκολες από την υπερβολική ζέστη.
Δεν πρόκειται για «στρατιωτάκια»…. Είναι οι αυριανοί πρωταθλητές Ελλάδος και γιατί όχι οι Ολυμπιονίκες ή παγκόσμιοι πρωταθλητές… Είναι οι συνεχιστές της παράδοσης των Ελληνικών κουπιών, του Βασίλη Πολύμερου και των άλλων παιδιών της Εθνικής Ελληνικής κωπηλατικής ομάδας, που σήκωσαν τη σημαία της πατρίδος μας στον υψηλότερο ιστό του αθλητισμού!
Είναι τα πενήντα μικρά παιδιά που παίρνουν μέρος στο κοινόβιο ανάπτυξης κωπηλασίας της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. που σε συνεργασία με το Ν.Ο.Κ.Ι. διεξάγεται στην λιμνοθάλασσα του Κουτάβου από 1 έως 8 Αυγούστου με ένα έμπειρο και γεμάτο όρεξη για δουλειά team αποτελούμενο από ικανούς προπονητές γυμναστές και εξαίρετους ανθρώπους με την κ. Δήμητρα Γιαννιού υπεύθυνη επικεφαλής της κατηγορίας ανάπτυξης της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. η οποία μας ενημέρωσε και για τους συνεργάτες της που είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Ζυγούρας και Χρήστος Γκίτσας, ενώ στα camp αυτά βοηθάνε η κ. Ελευθερία Αξιώτη, ο κ. Πέτρος Κατσινής και ο κ. Μπάμπης Δημαράς.
Οι προπονήσεις είναι καθημερινές και διεξάγονται πρωί και απόγευμα στον Κούταβο και στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Το sportsthea σήμερα Κυριακή πρωί βρέθηκε στο χώρο του κοινοβίου στον Κούταβο όπου με ευχαρίστηση και ευγένεια μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι βοηθώντας μας παράλληλα με τον φωτογραφικό μας φακό να καταγράψουμε τις προσπάθειες τόσο τις δικές τους όσο και των αθλητών τους, οι οποίες πραγματικά είναι εντυπωσιακές με τον τρόπο που εκτελούνται.
Στο τέλος μάλιστα μας έκαναν και πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.
Ο Κούταβος έχει γεμίσει βάρκες παίρνοντας μια ξεχωριστή ζωντάνια από την παρουσία και τις «γλυκές» φωνούλες αυτών των παιδιών. Μια ζωντάνια που θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να γίνει ο χώρος της κωπηλασίας. Το κωπηλατοδρόμιο Κεφαλονιάς. Άλλωστε άπαντες κατ’ επανάληψη και ιδιαίτερα οι ειδικοί έχουν δηλώσει ότι η περιοχή εκτός από την ασφάλεια που παρέχει στους αθλητές είναι ιδανική για το συγκεκριμένο άθλημα.
Ας μη χαθεί λοιπόν αυτή η ευκαιρία για το νησί μας. Ας εκμεταλλευτούμε την προσφορά της φύσης και τη μαγεία του τοπίου. Τα οφέλη δεν θα είναι μόνο αθλητικά θα έχουν πολλές και ποικίλες παραμέτρους.
Εδώ να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους τόσο της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. όσο και του Ν.Ο.Κ.Ι. για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν για να βγει αυτό το ρεπορτάζ ιδιαίτερα την υπεύθυνη ανάπτυξης της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. κ. Δήμητρα Γιαννιού και τον εκπρόσωπο του Ν.Ο.Κ.Ι. κ. Σίμο Μαρκαντωνάτο αλλά και τα παιδιά για την υπομονή τους για την φωτογράφιση.
Ας δούμε παρακάτω τι αποθανάτισε ο φακός του Sportsthea μέσα από ένα πολύ πλούσιο φωτορεπορτάζ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου