Τετάρτη, Αυγούστου 7

Τα νέα δεδομένα στην Γ' Εθνική και η ΕΣΚΑ-Η

ESKAH Logo1
Σύμφωνα με την προκήρυξη της Γ' Εθνικής μπάσκετ στο φετινό πρωτάθλημα (περίοδος 2013-2014) κάθε ομάδα θα πρέπει στην 12άδα να έχει τέσσερις «μικρούς» με τα εξής χαρακτηριστικά. Οι δύο θα πρέπει να είναι κάτω των 22 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί το 1991 και μεταγενέστερα και οι δύο θα πρέπει να είναι κάτω των 20 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί το 1993 και μεταγενέστερα. Όπως επισημαίνετε στην προκήρυξη θα πρέπει οι δύο από τους τέσσερις «μικρούς» να έχουν συμμετοχή στα παιχνίδια, αλλιώς το παράπτωμα θα χαρακτηρίζεται σαν «αντικανονική συμμετοχή» με τις κυρώσεις που προβλέπονται από την ΕΟΚ.
Το ζητούμενο λοιπόν για τις ομάδες της ΕΣΚΑ-Η και για όλες τις ομάδες γενικότερα που θα συμμετάσχουν στην Γ' Εθνική, είναι να έχουν τουλάχιστον τέσσερις παίκτες με τα συγκεκριμένα ηλικιακά κριτήρια στην 12άδα και στην συνέχεια οι προπονητές των ομάδων εκτός από την πίεση για την νίκη και το αποτέλεσμα θα πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού. Να χρησιμοποιήσουν δηλαδή έστω και για μερικά δευτερόλεπτα τους δύο από τους τέσσερις «μικρούς». 
Και στην συνέχεια οι παράγοντες των ομάδων θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά προσεχτικοί και να τσεκάρουν στο Φύλλο Αγώνα την συμμετοχή των «μικρών», γιατί από ένα λάθος της γραμματείας μπορεί η συμμετοχή να μην αναφερθεί στο Φ.Α. και η ομάδες να κινδυνεύσουν! Και επειδή το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει και σε ποια διαδικασία θα αναγκαστούν να μπουν προπονητές και παράγοντες.
Μάλιστα ήδη οι «μικροί» που έχουν κάποιο ταλέντο και μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Γ' Εθνικής γίνει περιζήτητοι ειδικά από τις ομάδες που δεν λειτουργούν ή δεν έχουν φροντίσει να λειτουργήσουν και να αξιοποιήσουν τις ακαδημίες τους.
ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ
Για την υποχρεωτική παρουσία και συμμετοχή των «μικρών» υπάρχουν δύο απόψεις. Η πρώτη, ότι καλώς η ΕΟΚ αποφάσισε να εφαρμόσει το μέτρο αφού έτσι θα πάρουν έστω και αναγκαστικά ευκαιρίες οι «μικροί». Η δεύτερη, ότι κακώς η ΕΟΚ αναγκάζει τις ομάδες σε μια δύσκολη εποχή να χρησιμοποιήσουν «μικρούς» αφού με το συγκεκριμένο μέτρο θα παίξουν και κάποιοι που δεν το αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου