Πέμπτη, Αυγούστου 8

EURO Women U-17: Δανία-Ελλάδα 2-2


Ισόπαλη 2-2 με τη διοργανώτρια του τουρνουά Δανία αναδείχθηκε η Εθνική Κορασίδων στο δεύτερο παιχνίδι της στο πλαίσιο του 1ου ομίλου της πρώτης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013. Έκαναν έτσι ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή τους στον δεύτερο προκριματικό, που είναι ο αρχικός στόχος.
Τα κορίτσια μας έκαναν θαυμάσια εμφάνιση και μάλιστα προηγήθηκαν 2-0, με την αρχηγό Δανάη Καλδαρίδου να ανοίγει το σκορ στο 18ο λεπτό και τη Θεώνη Ζέρβα να διπλασιάζει τα τέρματα στο δύο λεπτά πριν από τη λήξη του α΄ημιχρόνου (38ο λεπτό).
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχες αντέδρασαν και πίεσαν την ελληνική ομάδα και κατάφεραν να μειώσουν με τη Μπρούουν στο 60ο λεπτό. Η Εθνική πάλεψε σκληρά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ. Αντ’ αυτού δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (83ο λεπτό) με πέναλτι που εκτέλεσε η Χένρικσεν.
Η διαιτητής Ελβίρα Νουρμουστάφινα από το Καζαχστάν παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τις Κουπετσίδου, Κόντου.
ΔΑΝΙΑ (Άντερς Γουΐθ Ντάμγκααρντ): Κρίστενσεν- Κάρστενσεν, Βίντελεφ, Μπρούουν, Γιόρουπ (58’ Σβαρστάιν), Ν. Σόρενσεν, Χένρικσεν, Σκιόλνταν, Σέιστρουπ  (75’ Ε. Σόρενσεν), Σκοβ, Μάντσεν (46’ Ντίμπνταλ).
ΕΛΛΑΔΑ (Ευάγγελος Κουτσάκης): Μαργαρίτη- Κόντου, Γκάτσου, Κωτσάκη, Καλδαρίδου, Σαρρή, Μωραΐτου (77’ Πλυτά), Ζέρβα, Γαγάρα (70’ Γαβρά), Κουπετσίδου (83’ Μπέλλου), Κωνσταντοπούλου.
*Στον άλλον αγώνα του ομίλου η Ουαλία νίκησε τα Νησιά Φερόε 2-0. Επόμενος αγώνας της Εθνικής Νεανίδων το Σάββατο 10/8/2013 και ώρα 15:00 με αντίπαλο τα Νησιά Φερόε ενώ στο άλλο ματς του ομίλου μας (10ος) η Δανία αντιμετωπίζει την Ουαλία.
Η βαθμολογία

Group 10

           P
            Pts
 Denmark
          2
           4
 Greece
          2
           4
 Wales
          2
           3
 Faroe Islands
          2
           0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου