Τετάρτη, Αυγούστου 28

Τι είπαν Λούκας, Πανταζάτος, Κοσμάτος στην εκπομπή του Σάκη Βούτου "το Βήμα του πολίτη" στον Ionian galaxy για την κατάσταση στο πόλο του Ν.Ο.Α.


Στην χθεσινή εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου "το Βήμα του πολίτη", στον Ionian Galaxy, μίλησαν για το θέμα που έχει προκύψει στο Ν.Ο.Α., ο πρόεδρος του ομίλου κ. Λούκας Νιφοράτος, ο έφορος του τμήματος πόλο και μέλος της επιτροπής υδατοσφαίρισης κ. Άγγελος Πανταζάτος και το μέλος της ίδιας επιτροπής κ. Μάκης Κοσμάτος.
Συγκινητική ήταν η συναισθηματική φόρτιση του Σάκη Βούτου στην προσπάθεια του να πείσει όλους να συνεχίσουν στην ομάδα και να μας κάνουν πάλι υπερήφανους .
Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία από την εκπομπή και πώς ο καθένας καταθέτει την δική του άποψη.
Λούκας Νιφοράτος
Καταρχήν, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1 και θα παραιτηθεί μόνο από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξηγώντας ότι είναι αδύνατον να καλυφθούν τα έξοδα της συμμετοχής αφού το ποσό είναι δυσβάσταχτο.
Κατηγόρησε ευθέως ότι έπεσε «σύρμα» στους αθλητές να αποχωρήσουν από κάποιον, «μάλλον της Επιτροπής».
Κάλεσε τα μέλη της επιτροπής τρεις ημέρες πριν την λήξη των μεταγραφών για να συζητήσουν και αυτά του δήλωσαν την αποχώρησή τους. Δήλωσε ότι έχει μεγάλο παράπονο απέναντί τους, αφού «εγκατέλειψαν» σε λάθος χρόνο. Όμως αναγνώρισε το τεράστιο έργο τους όλα αυτά τα χρόνια.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι έδωσαν η περιφέρεια και ο Δήμος, ο κ. Νιφοράτος μάλλον προσπάθησε να δικαιολογήσει κάποια πράγματα λέγοντας ότι μέχρι τώρα είχαμε μάθει στους εύκολους τρόπους. Ο Δήμος δεν αρνήθηκε ποτέ, κάνει ότι μπορεί και είναι επίτευγμα το ότι λειτουργεί το κολυμβητήριο. 
Δεν έχει κανένα παράπονο από τις τοπικές αρχές λέγοντας ότι πρέπει να τους σκουντάς και να τους ενοχλείς για να πάρεις κάτι.
Είπε ακόμη ότι έδωσε περισσότερη εμπιστοσύνη από όσο έπρεπε (χωρίς να αναφέρει σε ποιους) και ότι η ιστορία είναι αυτή που θα κρίνει όλους, η ομάδα θα αγωνισθεί κανονικά στην Α1, αλλά συντηρητικά και ας υποβιβασθεί στην Α2.
Κάλεσε μέσα από την εκπομπή τον κόσμο και ιδιαίτερα τους χορηγούς, αν αγαπάνε την ομάδα, να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη και να την βοηθήσουν.
Τέλος, ανάφερε ότι δεν είναι υποκριτής, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της επιτροπής… «ήταν άξια και την ευχαριστώ από ψυχής, όμως με πίκραναν πολύ που με εγκατέλειψαν..».
Άγγελος Πανταζάτος
Ο έφορος του ομίλου κ. Άγγελος Πανταζάτος από την αρχή φάνηκε ξεκάθαρος σχετικά με την παρουσία του στην ομάδα, λέγοντας συγκεκριμένα ότι με τον Μάκη (Κοσμάτο) μαζί ξεκινήσαμε και μαζί θα τελειώσουμε.
Στήσαμε, οι τέσσερεις της επιτροπής, μια ομάδα από την Γ’ Εθνική, με τον πρόεδρο, που είχε βάλει τις κατάλληλες βάσεις, να είναι η ψυχή σε αυτή την προσπάθεια.  
Αυτά που καταφέραμε δεν έγιναν έτσι, υπήρξαν θυσίες, όμως όλα έχουν ένα τέλος. Η οικονομική συγκυρία κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, δεν υπάρχει βοήθεια από την πολιτεία. Από την άλλη η Κ.Ο.Ε. μας οφείλει πολλά χρήματα, ενώ με τις αλλαγές στο περυσινό αγωνιστικό πρόγραμμα μας ανάγκασε να πληρώσουμε 10.000€ εκτός προϋπολογισμού.
Όλα αυτά μας έχουνε κουράσει, νοιώθουμε μόνοι και μαζί με τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες μας αναγκάζουν να μην μπορούμε να συνεχίσουμε. Δεν τα παρατάμε..
Κατέθεσε ένα μεγάλο παράπονο ότι κανένας φορέας δεν βράβευσε την ομάδα για τις μεγάλες της επιτυχίες.
Είπε ακόμη ότι ο Ν.Ο.Α. είναι το καμάρι και το στολίδι του νησιού και πρέπει να βοηθηθεί. Ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν δύσκολο έργο και το τελευταίο που θα σκέπτονταν ήταν να βοηθήσουν τον όμιλο.
Ο όμιλος δεν πρέπει να είναι ζητιάνος. Χτύπαγα πέντε χρόνια πόρτες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, ντρέπομαι κιόλας. Οι χορηγοί πρόσφεραν πολλά, αλλά με την σημερινή οικονομική κατάσταση τους είναι αδύνατον να βοηθήσουν.
Προειδοποίησε όσους θα προσπαθήσουν να συγκρίνουν το πόλο με το μπάσκετ, αλλά και αυτούς που θεωρούν ότι η ενασχόληση τους με το Ν.Ο.Α. θα χρησιμοποιηθεί ως ο προθάλαμος της ενασχόλησης τους με την πολιτική, θα τον βρουν απέναντί τους.
Τέλος, ευχαρίστησε δημόσια τους κ.κ. Νίκο Ανουσάκη πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Κεφαλονιάς και Άγγελο Κωνσταντάκη πρόεδρο ΚΕΔΗΚΕ για την βοήθεια τους.
Μάκης Κοσμάτος
Το άλλο μέλος και ψυχή της επιτροπής κ. Μάκης Κοσμάτος ανέφερε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από το τμήμα της υδατοσφαίρισης του ομίλου είναι οριστική και αμετάκλητη και απόλυτα συνειδητή. Οριστικοποιήθηκε δε με καθυστέρηση ενός χρόνου. 
Επίσης, τόνισε ότι αυτή την φορά αποφάσισε με την λογική και όχι με το συναίσθημα και όπως είπε το έκανε συνειδητά.
"Φτάσαμε ψηλά τον όμιλο, περίμενα νάρθουν κάποιοι κοντά μας, αυτοί όμως δεν ήρθαν ποτέ".
Εξέφρασε το παράπονό του ότι ενώ υπήρξαν κάποιες δεσμεύσεις από τον Δήμο και την Περιφέρεια (κάλυψη ξενοδοχείων-φαγητών), αυτές δεν υλοποιήθηκαν τελικά, προσθέτοντας ότι αν τους λέγαμε ότι όλο αυτό που έγινε ήταν δικό τους έργο ίσως να υιοθετούσαν τον όμιλο.
Είχαμε βαρεθεί να τρέχουμε στο Δημαρχείο και στην Περιφέρεια χωρίς αποτελέσματα.
Έπλεξε και αυτός το εγκώμιο του προέδρου του Ν.Ο.Α. που ήταν η ψυχή από την στιγμή που παρέλαβαν το τμήμα και απλά τα μέλη της επιτροπής το πήγαν ένα βήμα παραπάνω.
Σε ερώτηση του Σάκη Βούτου για το τηλέφωνο που «έπεσε» στους αθλητές, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος, απάντησε ότι δεν είχαν δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο και δεν πήραν τηλέφωνο κανέναν αθλητή.
Επίσης ανέφερε ότι φέτος θα ήταν η πιο εύκολη χρονιά (οικονομικά) για τον όμιλο, αφού τα δύσκολα πέρασαν.
Τέλος, σε παράκληση του δημοσιογράφου να παραμείνουν, επανέλαβε ότι, δεν το συζητάει, αφού εκτός των παραπάνω, η κούραση και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κάνουν την απόφαση ειλημμένη.
Τέλος, κάλεσε τους χορηγούς να βοηθήσουν και πάλι το Ν.Ο.Α., ενώ όπως είπε περιμένει ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να μειώσουν ότι έγινε αυτά τα χρόνια και να ρίξουν λάσπη στη συνέχεια. Όμως όσοι το κάνουν δε θα πάρουν καμία απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου