Σάββατο, Αυγούστου 17

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Αυλαία σε premier league και primera division



Ένα αφιέρωμα του sportsthea στα δυο μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της premier league και της primera division ενόψει της σημερινής τους αυλαίας.
Ανοίγει η αυλαία σήμερα σε δύο από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Εκατομμύρια τηλεθεατές υποδέχονται την premier league και την primera division για την αγωνιστική σεζόν 2013-14.
Ας επιχειρήσουμε μια προσέγγιση ξεκινώντας από το για πολλούς καλύτερο πρωτάθλημα της γηραιάς Ηπείρου, το Αγγλικό. Νέα εποχή λοιπόν για την premier καθώς για πρώτη φορά από το 1986 η manchester united δεν θα έχει στον πάγκο της τον sir alex τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου, για μια ακόμη χρόνια όμως οι κόκκινοι διάβολοι θεωρούνται το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με τον Μόγιες ως νέο προπονητή, ο όποιος μετά το αξιόλογο έργο του στην Έβερτον, κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.
Tο αντίπαλο δέος.... Ζοζε Μουρίνιο ο special one επιστρέφει στο νησί μετά την αμφιλεγόμενη πορεία του στην  Μαδρίτη με στόχο να  επαναφέρει την Τσέλσι στην κορυφή σε μια εκ των πραγμάτων δύσκολη αποστολή, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τότεναμ φαίνονται ανέτοιμες για την υπέρβαση με τις λονδρέζικες ομάδες να ξεκινούν την προσπάθεια τους με πολλά εσωτερικά προβλήματα... γκρίνια για την υποτονική μεταγραφική δραστηριότητα στους κανονιέρηδες και αγωνία για την επικείμενη φυγή του Μπέιλ στους πετεινούς, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό για φέτος είναι η Μάντσεστερ Σιτυ.
Στην ανατολική πλευρά της Ιβηρικής χερσονήσου η φετινή primera θα είναι και πάλι πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων, κάνεις δεν φαίνεται να μπορεί να μπει ανάμεσα στους δυο μονομάχους.
Στην Μαδρίτη  ο Κάρλο Αντζελότι αποτελεί εγγύηση για τους «Μερένχες» για την επιστροφή τους στην κορυφή, αφού αναμένεται να συνδυάσει την ουσία με  το θέαμα που είναι γραμμένο στο dna της μεγάλης αυτής ομάδος. Το ενδιαφέρον όλων όμως είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Μπαρτσελόνα θα πορευτεί για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια χωρίς προπονητή εκ των έσω, και το ερώτημα είναι κατά πόσο θα διατηρήσει το αγωνιστικό στιλ των κοντινών μεταβιβάσεων, του ακατάπαυστου πρέσινγκ, αλλά και του οικογενειακού κλίματος, στοιχειά που έδωσαν στους μπλαουγκράνα τον τίτλο της μεγαλύτερης ομάδας που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.
Σέντρα λοιπόν με την ευχή για μια καλή ποδοσφαιρική σεζόν. αλλά και την επιθυμία να δούμε κάποια στιγμή και το δικό μας πρωτάθλημα υγιές και ανταγωνιστικό όπως παλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου