Σάββατο, Αυγούστου 31

SUPER CUP:«Εκδίκηση» στα πέναλτι για Μπάγερν

«Εκδίκηση» στα πέναλτι για Μπάγερν (vds)!

Η Μπάγερν κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην Πράγα και εκδικήθηκε την Τσέλσι για το χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 αφού αυτή την φορά αυτή χαμογέλασε στα πέναλτι!
Συγκλονιστικός ήταν ο πρώτος τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που δεν έγινε στο Μονακό αλλά στην Πράγα.
Η Τσέλσι προηγήθηκε δύο φορές των Βαυαρών, αλλά η Μπάγερν δεν τα παράτησε και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στην παράταση ισοφάρισε στο 120' σε 2-2!
Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι εκεί όπου οι Βαυαροί επικράτησαν με 5-4 και ο Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε μια ακόμα νίκη εις βάρος του Ζοσέ Μουρίνιο με τους δύο προπονητές να αναβιώνουν την κόντρα τους από τον καιρό που καθόντουσαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ αντίστοιχα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού το Σούπερ Καπ κρίθηκε στα πέναλτι. Μοιραίος για την Τσέλσι στάθηκε ο Ρομελού Λουκάκου καθώς το πέναλτι του ήταν χλιαρό και στη μέση με αποτέλεσμα ο Νόιερ να μαζέψει τη μπάλα.
Η Τσέλσι είχε βρεθεί αγκαλιά με το τρόπαιο αφού προηγούταν με 2-1 ως το 120'! Στις καθυστερήσεις της παράτασης η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά και δικαιώθηκε με τον Χάβι Μαρτίνες να ισοφαρίζει.
Οι «μπλε» είχαν προηγηθεί στο ένατο λεπτό με τον Φερνάντο Τόρες ύστερα από έξοχη προσπάθεια του Αζάρ που απέφυγε δύο αντιπάλους και ασίστ του Σίρλε.
Η Μπάγερν ισοφάρισε σε 1-1 στο 47' με σουτ του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη για το 2013, Φρανκ Ριμπερί. Ο Ραμίρες στο 85' είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Γκέτσε.
Εστω και με παίκτη λιγότερο, η Τσέλσι έκανε το 2-1 στο τρίτο λεπτό της παράτασης με έξοχο ατομικό γκολ του Εντέν Αζάρ ο οποίος ήταν και κορυφαίος του γηπέδου μαζί με τον Ριμπερί.
Όμως η τελευταία λέξη άνηκε στους Βαυαρούς που ως Γερμανοί δεν τα παρατάνε ποτέ…
Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια (56' Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί, Ρόμπεν (96' Σακίρι), Μίλερ (71' Μίλερ), Αλάμπα, Κρος, Μάντζουκιτς.
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Όσκαρ, Αζάρ (113' Τέρι), Τόρες (98' Λουκάκου), Σίρλε (87' Μίκελ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου