Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21

Φιλική ισοπαλία Εικοσιμία-Σάμη 1-1


Την ευκαιρία να χαλαρώσουν μέσα από ένα φιλικό αγώνα 70', έδωσαν στους ποδοσφαιριστές τους, ο Θ. Βουκελάτος και Δ. Ζησιμάτος μεταξύ των ομάδων τους Εικοσιμίας-Σάμης.
Για τους γηπεδούχους ήταν το πρώτο τους φιλικό, ενώ για τους φιλοξενούμενους το δεύτερο ύστερα από αυτό την προηγούμενη εβδομάδα στο Αργοστόλι με τον Α.Ο.Κ.Ι. στο οποίο παρά την ήττα με σκορ 3-1 έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.
Άλλωστε τα περιθώρια είναι μικρά με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων και τους αγώνες της Α΄Φάσης 1ης σειράς του κυπέλλου να είναι προγραμματισμένες για μεν τους γηπεδούχους με το μεγάλο ντέρμπι και αντίπαλο την Α.Ε.Κ. στο Αργοστόλι σε 15 μέρες από σήμερα για δε τους φιλοξενούμενους σε 8 μέρες με αντίπαλο τους Πρόννους στα Τζανάτα.
Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι παρά τον φιλικό του χαρακτήρα ήταν αρκετά δυνατό με το θέαμα αρκετά καλό. Στο β' ημίχρονο και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ομάδες δείχνουν πολύ «σφιγμένες» από την σκληρή προετοιμασία. Στο β' τα πράγματα άλλαξαν και οι πολλές αλλαγές των δυο προπονητών επηρεάσαν το θέαμα όπως και τον ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο
Φάσεις και γκολ
Στο 10' ύστερα από αλλαγή της μπάλας σε κόρνερ μεταξύ Μπλιάμπτη Κονόμη ο πρώτος θα βγάλει την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή στον Χρ. Μινέτο αλλά η κεφαλιά του μπλοκάρεται εύκολα από τον Δ. Καλιβωκά.
Η Σάμη θα απαντήσει στο 16' με την κεφαλιά του Αλυσανδράτου μετά το κόρνερ του Γ. Αμούργη να αποκρούεται από τα σώματα των αμυντικών. Στη συνλεχεια η μπάλα θα φτάσει στον Γ. Καλιβωκά μέσα στην μικρή περιοχή αλλά θα καθυστερήσει με αποτέλεσμα να προλάβουν και να διώξουν οι αμυντικοί.
Ωραία σέντρα στο 25' από αριστερά του Β. Τουλάτου θα βρει τον Γ. Αμούργη στο σημείο περίπου του πέναλτι και την κεφαλιά του να αποκρούει ο Καραίσκος.
Ευκαιρία να προηγηθεί χάνει η Εικοσιμία στο 27' όταν στο πολύ δυνατό σουτ του Ντουκάϊ η μπάλα θα κοντράρει στον Μεσοροπιάν και στη συνέχεια θα καταλήγει κόρνερ.
Το α΄ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με ένα δυνατό μακρινό σουτ του Κονόμη να καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Δ. Καλιβωκά.
Η πρώτη ευκαιρία για το β΄ημίχρονο θα είναι για τη Σάμη στο 39' όταν μετά το κόρνερ του Γ. Αμούργη από δεξιά θα φέρει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το πολύ όμορφο διαγώνιο σουτ του Γ. Καλιβωκά θα περάσει ελάχιστα άουτ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Σάμη θα πάρει "κεφάλι" στο σκορ 0-1 όταν ο Περιβολάρης ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων θα δώσει το δικαίωμα στον νεαρό Φουρφουρή που μόλις είχε περάσει στον αγώνα με γυριστή κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καραίσκου.
Η ισοφάριση 1-1 για τους γηπεδούχους θα έρθει στο 47'. Ο Ντουκάϊ θα εκτελέσει ένα απ' ευθείας όχι ιδιαίτερα δυνατό φάουλ 10 μέτρα περίπου έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα τελικά να καταλήγει στα δίχτυα του νεαρού Δ. Καλιβωκά.
Ευκαιρία για τη Σάμη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο τελευταίο 10' αφού η Εικοσιμία έδειχνε να μένει από δυνάμεις στο 63' όταν ο έμπειρος Κ. Βιτωράτος δεν πιάνει καλά την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής σε σέντρα του Μινέτου από δεξιά με αποτέλεσμα να αποκρούσει εύκολα ο Μενεγάτος.
Ο Κ. Βιτωράτος και πάλι θα χάσει νέα ευκαιρία για το 1-2 στο 64' όταν το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί μέσα από την περιοχή περνάει ελάχιστα άουτ.
Με άλλη μια ευκαιρία του ίδιου ποδοσφαιριστή θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 68' σε σουτ που πραγματοποιεί ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια αποκρούει με τα πόδια ο Μενεγάτος σώζοντας την εστία του.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραΐσκος, Χρηστάτος, Τασιούλης, Κουμαριώτης, Μινέτος Χρ., Αποστολάτος, Ντουκάϊ, Κονόμη, Μπλιάμπτης, Μινέτος Γιαν., Γερασιμάτος.
Έπαιξαν και οι: Κοκκόσης, Δράμης, Τσιγαρίδας, Κόρμαλης, Καραίσκος Σπ., Μενεγάτος και Μινέτος Αλ..
Σάμη:(Θ. Βουκελάτος), Καλιβωκάς Δημ., Μηλιαρέσης, Δευτεραίος, Μεσοροπιάν, Τουλάτος Β., Μωραίτης, Καππάτος, Αλυσανδράτος, Περιβολάρης, Αμούργης Γ., Καλιβωκάς Γερ..
Έπαιξαν και οι: Φουρφουρής, Σκιαδαρέσης, Μινέτος, Νικολοβιέννης, Χειμώνας, Βιτωράτος Κ., Άννινος, Τουλάτος Στ., Βιτωράτος Κ. και Μιχαλίτσης.
Δηλώσεις:
Δ. Ζησιμάτος (προπονητής Εικοσιμίας)
Ήταν το πρώτο φιλικό που παίξαμε και σίγουρα είναι πολύ ιδιαίτερο γιατί υπάρχει μεγάλη αποχή από τα πρωταθλήματα, πάντα λέμε ότι στο πρώτο φιλικό θέλουμε να κάνουμε λάθη τα οποία διαπιστώνουμε για να τα διορθώσουμε σιγά σιγά. Σήμερα, διαπιστώσαμε κάποια πράγματα και θα έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε και να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Όσον αφορά την κλήρωση του κυπέλλου με αντίπαλο την Α.Ε.Κ., θεωρώ ότι θα είναι δύο ωραία παιχνίδια και θα είναι σημαντικό να παίξουν και οι δυο ομάδες καλό ποδόσφαιρο. Προγνωστικά και ιδιαίτερα στο κύπελλο δε χωρούν ενώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Ίσως να έχει μικρό προβάδισμα η Α.Ε.Κ. από την άποψη ότι έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς την προετοιμασία της και προφανώς θα είναι πιο έτοιμη από εμάς και αυτό είναι το σημείο, το οποίο προσωπικά με προβληματίζει. Δε θα έχουμε κάποιο άγχος, θα προσπαθήσουμε αρχικά να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα να πάρουμε την πρόκριση”.
Θ. Βουκελάτος (προπονητής Σάμης)
Το σημερινό παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας μας. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο βασικό σχήμα, τα παιδιά προσπαθούν όμως είναι κουρασμένα από τις πολλές προπονήσεις αλλά μέρα με την μέρα βελτιωνόμαστε.
Σε ερώτησή μας για την κλήρωση της ομάδας του με τους Πρόννους για το κύπελλο, μας απάντησε ότι είναι βατή, αλλά θέλει προσπάθεια. Δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο και μετά το τέλος των δύο αγώνων θα ξαναμιλήσουμε”.
Κ. Κουμαριώτης (ποδοσφαιριστής Εικοσιμίας)
Καταρχήν, να ευχηθώ καλή χρονιά! Σήμερα, ήταν το πρώτο φιλικό της ομαδας μου. Ακόμα, προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας ώστε να καλύψουμε τα κενά των ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν. Πιστεύω, ότι η ομάδα έχει ποιότητα και εμπειρία και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός πολύ καλού πρωταθλήματος μιας έχουν δυναμώσει όλες οι ομάδες. Εμείς, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θεωρώ ότι θα πάμε καλά. -Για το παιχνίδι κυπέλλου μας είπε, αν γινόταν αργότερα θα έλεγα ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τώρα η Α.Ε.Κ. είναι πιο έτοιμη σε φυσική κατάσταση από εμάς, αφού έχει ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία της, αλλά και αυτή φέτος έχει αρκετούς νέους παίκτες και δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια και εύχομαι να γίνουν δύο καλά παιχνίδια και ο καλύτερος να πάρει την πρόκριση”.
Στ. Καππάτος (ποδοσφαιριστής Α.Ο. Σάμης)
Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας έχοντας συμπληρώσει δύο βδομάδες. Προσπαθούμε με τα παιδιά να βρεθούμε αφού έχουν έρθει κάποιοι νέοι παίκτες στην ομάδα. Παίζουμε κι αυτά τα φιλικά ώστε να βλέπουμε σε τι κατάσταση είμαστε. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, ψαχνόμαστε ακόμα και σε μία βδομάδα που θα παίξουμε για το κύπελλο πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Οι αντίπαλοί μας, Πρόννοι, είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα παλέψουμε για την πρόκριση".
 Σε λίγο στο sportsthea πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου