Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17

Γ.Σ. Σωματείων Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:Τη λύση στο πρόβλημα των παιδικών ομάδων θα δώσει η Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Ο.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η έκτακτη Γ.Σ. των Σωματείων Μελών της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Απόστολος Παύλος» στο Αργοστόλι με τα παρακάτω σημαντικότατα θέματα:
α)Την κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής παιδικής ομάδας στο πρωτάθλημα
β)Μη υποχρεωτική συμμετοχή στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστή κάτω των 16 ετών
Η παραπάνω Γ.Σ. συγκλήθηκε ύστερα από έγγραφο αίτημα των εξής σωματείων:
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ, Α.Ε.Κ., Α.Ο.Κ.Ι., Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ, Α.Σ. ΟΜΑΛΑ, Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ και Α.Ο. ΣΑΜΗΣ.
Στην Γ.Σ. έδωσαν το παρόν από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. οι: κ.κ. Β. Μαζαράκης, Θ. Βαλσαμής, Δ. Καλιβωκάς, Α. Καλαφάτης και Γ. Καραντινός
Από τα Σωματεία παραβρέθηκαν οι: κ.κ. Κ. Βαρτελάτος  Διλινάτα, Π. Κουμαριώτης Α.Ε.Κ., Στ. Λυκούδης Παλληξουριακός, Δ. Στανίτσας Πρόοδος Ιθάκης, Ν. Φωκάς Φωκάτα, Γ. Πολυχρονάτος Σάμη, Σπ. Κουβαράς Οδυσσέας Ιθάκης και Χρ. Μαγδαληνός Παγκεφαλληνιακός.
Στην αρχή το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Μαζαράκης ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους ανέφερε ότι έστω και αν δεν συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός των Σωματείων για τα συγκεκριμένα θέματα εν τούτοις το Δ.Σ. της Ένωσης τα έφερε στην Γ.Σ..
Εξέφρασε κάποια παράπονα για αυτά που ακούγονται πίσω από την πλάτη του, αλλά και για κάποιες συμπεριφορές που όπως ανέφερε έχουν σχέση με κάποια συμφέροντα στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Επίσης ότι εκ παραδρομής γράφτηκε στο έγγραφο της πρόσκλησης της Γ.Σ. ότι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που πρέπει να έχει χρησιμοποιήσει ένα σωματείο την προηγούμενη αγωνιστική ώστε να έχει ψήφο είναι 18 και όχι 20.
Κατά την διαδικασία και όσον αφορά το πρώτο θέμα για την κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής ομάδας σε παιδικό πρωτάθλημα έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση και οι εκπρόσωποι των ομάδων ανέφεραν:
Κ. Βαρτελάτος:«Το πρόβλημα για τα Σωματεία είναι ότι δεν μπορούμε να επιβαρυνθούμε  και άλλο οικονομικά  όπως και η δυσκολία να συμπληρώσουν ομάδα. Πρότεινε επίσης ότι αν τελικά δεν αλλάξει κάτι να μην κατέβουν οι ομάδες να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα, ζητώντας παράλληλα την ενεργή συμπαράσταση της ένωσης στην Ε.Π.Ο.».
Ο κ. Μαζαράκης του απάντησε «ότι είναι μαζί τους αλλά το συγκεκριμένο θέμα το γνώριζαν από πέρυσι».
Δ. Στανίτσας:«Θεωρώ αδιανόητο ότι εστάλη στην Ε.Π.Ο. μια τέτοια απόφαση την οποία υπέγραφαν δυο Σωματεία. Στην Πρόοδο μια συμμετοχή ομάδας σε παιδικό πρωτάθλημα, παράλληλα με την ανδρική της, στοιχίζει πάνω από 12.000,00€. Επομένως το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά και η συγκρότηση τέτοιας ομάδας είναι σχεδόν αδύνατη με τις αιτίες να είναι πολλές και μεγαλύτερη την έκδοση των Δελτίων. Πρέπει να βρεθεί λύση για αυτό το τεράστιο πρόβλημα εκτός και θεωρείται σωστό να υποβιβαστεί η ανδρική μας ομάδα γιατί δεν έχουμε να καλύψουμε τα έξοδα της συμμετοχής της παιδικής».
Ο κ. Μαζαράκης απάντησε ότι:.. «να ορισθεί μια αντιπροσωπεία από δυο εκπρόσωπους των Σωματείων και μαζί του να μεταβούν στην Ε.Π.Ο. προκειμένου να θέσουν το θέμα στην Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας η οποία να αποφασίσει αν μπορεί να καταργήσει την τωρινή προκήρυξη με μια νέα».
Γ. Πολυχρονάτος:«Πρώτον να καθυστερήσει η έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων και του κυπέλλου προκειμένου να δοθεί χρόνος να γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται και τις οποίες στη συνέχεια να βοηθήσει διακριτικά ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.. Στην ουσία  να αντικατασταθεί η παλιά προκήρυξη με μια καινούρια».
Χ. Μαγδαληνός:«Θέλουμε σήμερα να βγάλουμε άκυρη μια απόφαση επειδή την πήραν δυο Σωματεία και σήμερα με έξι προσπαθούμε να την αλλάξουμε, ενώ έπρεπε να συζητάμε για την κατάργηση των προστίμων, τα μεγάλα παράβολα από την έκδοση των Δελτίων  και άλλα έξοδα και όχι να ζητάμε να καταργηθούν οι παιδικές ομάδες».
Π. Κουμαριώτης:«Απόλυτος ήταν ο πρόεδρος της Α.Ε.Κ. ζήτησε… «να καταργηθεί η υποχρεωτική συμμετοχή της παιδικής ομάδας στο πρωτάθλημα καθώς επίσης και του ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 16 ετών στην ενδεκάδα».
Στ. Λυκούδης:«Γίνεταιι δύσκολη η κατάσταση με την υποχρέωση των ομάδων για συμμετοχή παιδικής στο πρωτάθλημα αφού υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Εγώ είμαι μόνος και τα έξοδα γίνονται τεράστια. Όσο για τον 16αρη θεωρώ ότι πρέπει να καταργηθεί αυτός ο όρος από την προκήρυξη».
Νίκος Φωκάς:«Παρότι δεν αντιμετωπίζουμε στα Φωκάτα τέτοιο πρόβλημα, θα συμπαρασταθούμε στα υπόλοιπα Σωματεία, αφού θεωρούμε ότι οι θέσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα είναι σωστές και κατανοούμε το οικονομικό πρόβλημα που τους προκύπτει από μια τέτοια υποχρέωση».
Τελικά Ομόφωνα αποφασίστηκε να παραστεί στην Νομική υπηρεσία της Ε.Π.Ο. την προσεχή Παρασκευή ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Β. Μαζαράκης και να θέσει το θέμα κατάργησης της προηγούμενης προκήρυξης με μια καινούρια που δεν θα περιλαμβάνει την υποχρέωση των ομάδων να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με παιδικές ομάδες.
Όσο για το επόμενο θέμα και την μη υποχρεωτική συμμετοχή στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστή κάτω των 16 ετών δεν συζητήθηκε αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. αυτή είναι υποχρεωτική και υπάρχει από την Ε.Π.Ο. στον σχεδιασμό των Εθνικών ομάδων.
Φώτο από τη σημερινή Γ.Σ της Ε.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου