Τετάρτη, Οκτωβρίου 30

Με την ψυχή στο στόμα τα Φωκάτα στους "8" του τοπικού κυπέλλου

Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ  1-0 
             
                             
"Έφτυσαν αίμα" τα Φωκάτα για να πάρουν την πρόκριση από τον Παπυργιακό
Σε ένα αρκετά καλό από άποψης θεάματος παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, τα Φωκάτα πήραν πολύ δύσκολα την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου, απέναντι στην πολλά υποσχόμενη αλλά και άτυχη ομάδα του Παπυργιακού.
Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και δόθηκε σκληρή "μάχη" από τις δυο ομάδες για το ένα και μοναδικό "εισιτήριο" που θα έδινε συνέχεια στον κάτοχο του στον θεσμό.
Ο Παπυργιακός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και έχασε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ. 

Στο δεύτερο τα Φωκάτα ανέβηκαν κάπως, ισορρόπησαν το παιχνίδι και βασισμένοι στις αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή αυτών τον Σπ. Κόμητα πέτυχαν το γκολ που ήθελαν για να τους βγάλει από το άγχος και τελικά πήραν την πρόκριση που θα μπορούσε να είχε χαθεί αν οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, ενώ δικαιούται να τα έχουν με την τύχη τους και τα δοκάρια του Δίλαλου.
Η έλλειψη αγώνων ήταν εμφανής στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Σπ. Τζωρτζάτου.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 16' με τον Μενεγάτο να αποφεύγει έξω από την περιοχή τον Αντωνίου, μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Π. Κορσιάνου, θα μπεί στην περιοχή το πολύ κακό πλασέ που επιχειρεί όμως  καταλήγει άουτ.
Στο 20' ο Π. Κορσιάνος θα αστοχήσει σε κοντινή κεφαλιά,  στην σέντρα από δεξιά του Κοψίνη και μόνος απέναντι από τον Δίλαλο θα στείλει την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Έτσι στο 21' μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό Μενεγάτου-Στρακάτου και το σουτ του τελευταίου λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή θα καταλήξει στα χέρια του Δίλαλου.
Ένα δυνατό φάουλ του Π. Κορσιάνου λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων θα καταλήξει ψηλά άουτ.
Έπρεπε να περάσουν 44' για να γίνουν απειλητικοί οι γηπεδούχοι και μάλιστα ύστερα από σύγχυση στα καρέ του Παπυργιακού, με τον Κουρκουμέλη να μην μπορεί με πλασέ απέναντι από τον Κουγιανό να νικήσει τον νεαρό τερματοφύλακα.
Έτσι χωρίς σκορ και το Πυργί καλύτερο αλλά και πολυ άστοχο θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45'.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν αφού οι φιλοξενούμενοι κυρίως λόγω έλλειψης αγώνων έδειχναν να μην έχουν την συνέχεια του πρώτου.
Πολύ άτυχος ο Παπυργιακός αφού το οριζόντιο δοκάρι του Δίλαλου σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και το 0-1 στο δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ του Π. Κορσιάνου.
Ο Σαρλάνης με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή στο 61' θα αναγκάσει τον νεαρό και πολυ καλό σήμερα Κουγιανό να πέσει εντυπωσιακά και να αποκρούσει την μπάλα.
Στο 71' ο Τζάκης θα πιάσει ένα περίεργο μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ που θα αναγκάσει τον Δίλαλο να διώξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.
Γκοοοοοοολ και λύτρωση για τα Φωκάτα
Το 1-0 για τα Φωκάτα από τον Σπ. Κόμητα ο σκόρερ δεν διακρίνεται στο πλάνο
Ο Χρυσανθακόπουλος με ωραία πάσα θα βρει τον Κόμητα δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή αυτός θα προχωρήσει και στην έξοδο του Κουγιανού θα πλασάρει εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ουσιαστικά δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.
Ο Κουγιανός στο 76' θα πει "όχι" στον Ι. Κουρκουμέλη όταν στην κάθετη πάσα του Μιλτ. Σέρρα θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων με τον τελευταίο να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στο πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων. 
Ο Θ. Παγουλάτος στο 81' θα προσπαθήσει να γίνει απειλητικός για την εστία του Δίλαλου με ένα δυνατό μακρινό σουτ που τελικά θα περάσει λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Ο Σαρλάνης στο 85' θα είναι αυτός που θα πλασάρει τον Κουγιανό με τον νεαρό τερματοφύλακα να καταγράφει και πάλι στο ενεργητικό του μια νέα εκπληκτική απόκρουση σώζοντας την ομάδα του από το 2-0.
Ένα καλοχτυπημένο κόρνερ από δεξιά του Κοψίνη θα βρεί τον Τζωρτζάτο στο β' δοκάρι αλλά η κεφαλιά του θα περάσει ελάχιστα άουτ.
Τέλος στο 90+3 η τύχη θα γυρίσει και πάλι την πλάτη στον Παπυργιακό και στον Π. Κορσιάνο αφού το πλασέ του τελευταίου μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στην "ρίζα" της αριστερής δοκού του Δίλαλου και στην συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί.
Διαιτητής ο κ. Γιωρ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Τουλάτο και Γερ. Αντωνάτο. 
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλαλος, Αθηναίος, Ξαξίρης, Μπουγάς, Αντωνίου (75' Σέρρας Παν.), Ντουκάϊ, Σαρλάνης, Κόμητας, Κουρκουμέλης, Μάστορας (46' Σέρρας Μιλτ.), Χρυσανθακόπουλος,  
Παπυργιακός:(Απ. Κοκκόσης), Κουγιανός, Κουμαριώτης (83' Κοκκόσης Νικ.), Τζωρτζάτος, Παγουλάτος Διον. (83' Κλωνής), Απέργης, Κοψίνης, Στρακάτος (80' Γεωργάκας),Τζάκης, Μενεγάτος Βασ., Παγουλάτος Θοδ, Κορσιάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου