Σάββατο, Νοεμβρίου 23

Πέρασε από Αργοστόλι και Παγκέ 3-1 η Εικοσιμία.... Μια νίκη αφιερωμένη στον πρόεδρο της ομάδας Κ. Μικελάτο


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ 1-3     
               
                                                                                                                                                  
Διατήρησε το αήττητο... βρέθηκε στην 1η θέση η Εικοσιμία
Συνεχίζοντας την πολύ καλή της παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας η Εικοσιμία πήρε σπουδαία, θα λέγαμε «επαγγελματική» νίκη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου απέναντι στον Παγκεφαλληνιακό, που άξιζε κάτι παραπάνω σε αυτό το παιχνίδι.
Η διαφορά των δυο ομάδων, κατά την προσωπική μας άποψη ήταν η εμπειρία, η οποία περισσεύει από τους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας σε σχέση με τους περισσότερους των γηπεδούχων ήταν αυτή που έδωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό, είχε ενδιαφέρον και την Εικοσιμία να αιφνιδιάζει στην αρχή τον αντίπαλο της με αποτέλεσμα στο πρώτο μισάωρο να έχει πετύχει το 2-0. Μετά το 2-0 οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν είχαν περισσότερη ώρα την κατοχή, αλλά ήταν φλύαροι επιθετικά και έπαιζαν με μεγάλες μπάλες. Κάτι που διευκόλυνε την καλοστημένη αμυντική διάταξη της Εικοσιμίας που καθάριζε εύκολα τον κίνδυνο πριν καλά-καλά δημιουργηθεί.
Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο αφού οι φιλοξενούμενοι περισσότερο ενδιαφέρονταν στο να διαφυλάξουν το πολύτιμο 2-0 παρά να βγουν οργανωμένα στην επίθεση και βασίστηκαν στις αντεπιθέσεις με κύριους εκφραστές τους Ντουκάι από αριστερά και Αντωνάτο στον άξονα.
Αυτό παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα του Δ. Ζησιμάτου αφού οι γηπεδούχοι μείωσαν κατ' αρχήν σε 2-1 και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με το χαμένο πέναλτι του Τούρλα. Τελικά όπως είπαμε η εμπειρία ήταν αυτή που μέτρησε και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ για να ολοκληρώσουν το ματς με ένα «τεράστιο» 3-1 που τους φέρνει (προσωρινά; θα δείξει) στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφού η Α.Ε.Κ. αγωνίζεται αύριο με αντίπαλο τα Ομαλά.
Να αναφέρουμε ότι στο τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της Εικοσιμίας μας ενημέρωσαν ότι τη νίκη τους αυτή την αφιερώνουν στον πρόεδρο της ομάδας τους κ. Κώστα Μικελάτο.
Φάσεις και γκολ
Η Εικοσιμία θα απειλήσει στο 1’ όταν στο απ’ ευθείας φάουλ του Ντουκάι μακριά από την περιοχή ο Ζαμπαύτης θα διώξει με «γροθιές» μπάλα και κίνδυνο.
Ο Γ. Μινέτος στο 4' θα πραγματοποιήσει σέντρα από δεξιά με τον Ζαμπαύτη να πέφτει και να διώχνει την μπάλα προσωρινά και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς του.
Γκοοολ 0-1 για την Εικοσιμία στο 6’, όταν Ζαμπαύτης – Βεκερίδης σε ένα γύρισμα της μπάλας του τελευταίου προς την εστία του δεν συνεννοούνται με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτεί ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος Ντετάρ Ντουκάϊ να μπει ανάμεσα τους και με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην έξοδο του τερματοφύλακα του Πάγκε θα την στείλει στα δίχτυα.
Κόρνερ από αριστερά του Νουρεντίνι στο 12’ για τους γηπεδούχους θα φέρει την πρώτη απειλή για την εστία του Καραίσκου όταν η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στην επαναφορά της το σουτ του Τούρλα από καλή θέση θα αποκρούσει ο «πορτιέρο» της Εικοσιμίας.
Ένα νέο κόρνερ στο 27’ από αριστερά με τον Τούρλα θα βρίσκει τον Κατσιγιώργη σε καλή θέση απέναντι από τον Καραίσκο, όμως η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του.
Γκοοολ 0-2 για τους φιλοξενούμενους που βάζουν τις βάσεις για την μετέπειτα νίκη τους στο 30’, ο Ντουκάι με σέντρα ακριβείας στο β’ δοκάρι θα βρει εντελώς αμαρκάριστο τον Αντωνάτο ο οποίος εύκολα με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ζαμπαύτη.
Μεγάλη ευκαιρία και πάλι για τους φιλοξενούμενους στο 37’ όταν στην σέντρα του Κονόμη από δεξιά νέα ασυνεννοησία αμυντικών – Ζαμπαύτη δε θα εκμεταλλευτεί αυτή τη φορά ο Ντουκάι που θα περάσει ανάμεσα τους και περισσότερο με το σώμα θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ (δόθηκε κόρνερ).
Στο 40’ οι γηπεδούχοι που δύσκολα δημιουργούσαν φάσεις θα απειλήσουν με μια σέντρα σουτ του Νουρεντίνι και την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία του Καραίσκου άουτ.
Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με μια πολύ καλή απόκρουση του Καραίσκου σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τούρλα στο 44’.
Με το σκορ στο 0-2 οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια και τους φιλοξενούμενους με ένα σοβαρό προβάδισμα νίκης.
Στο δεύτερο  δεν είχαμε σπουδαίες φάσεις εκτός των δυο γκολ και του χαμένου πέναλτι των γηπεδούχων που μπήκαν πολύ δυνατά και συνέχιζαν να πιέζουν την αντίπαλο τους προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι.
Έτσι στο 55’ ο Νουρεντίνι από μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων θα βρεθεί σε καλή θέση πλην όμως ο Καραίσκος με έξοδο θα τον προλάβει και θα απομακρύνει προσωρινά την μπάλα, αυτή θα φτάσει στον Τούρλα ο οποίος επιχειρεί ένα διαγώνιο σουτ στην σχεδόν άδεια εστία όμως θα περάσει λίγο πλάι από το δεξί δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.
Γκοοολ για τους γηπεδούχους 1-2 στο 70’. Ο Τούρλας θα πιάσει ένα μακρινό συρτό σουτ που φαίνεται να αιφνιδιάζει τον Καραίσκο (δεν είχε και ορατότητα), με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του και τους γηπεδούχους να ξαναμπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι.
Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν θα χάσουν μάλιστα στο 84’ όταν θα κερδίσουν πέναλτι σε ένα τράβηγμα του Χρ. Μινέτου στον Νουρεντίνι και τον διαιτητή κ. Βασιλόπουλο να το υποδεικνύει.
Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Τούρλας ο οποίος θα "νικηθεί" από την εντυπωσιακή απόκρουση του Καραίσκου που έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε.
Σειρά της Εικοσιμίας στο 89’ να κερδίσει πέναλτι όταν ο Θωμάς ανατρέπει τον Ντουκάι. Ο Κ. Αντωνάτος θα είναι εύστοχος παρά την καλή προσπάθεια του Ζαμπαύτη και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-3.
Τελευταία φάση για να μειώσουν οι γηπεδούχοι θα χαθεί στο 90+3 όταν ο Κοτίνης από δεξιά με σέντρα βρίσκει στο β’ δοκάρι τον Αρμάντο που δεν θα βάλει όμως σωστά το σώμα του με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Διαιτητής κ. Δημ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Αβάζαρο Χρ. και Μυρσίνια Γ.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Γ. Βασιλάκης), Ζαμπαύτης, Κίριος (62' Κοτίνης), Θωμάς, Βεκερίδης, Αντωνίου, Παπαθεοδωρόπουλος, Ντεντλάλα (73' Γιαννάτος), Αρμάντο, Κατσιγιώργης, Νουρεντίνι, Τούρλας.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραίσκος, Χρηστάτος, Παππάς (63΄Γερασιμάτος), Μινέτος Χρ., Κουμαριώτης, Κονόμη, Αποστολάτος, Ντουκάι, Μινέτος Γιαν., Στεφανάτος (80' Τσιγαρίδας), Αντωνάτος (89' Μιχαλάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου