Σάββατο, Νοεμβρίου 30

Νίκη 4αδας για τη Σάμη..... Δύσκολα τα Φωκάτα 1-0 στις Κεραμειές.


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  0-1
                          
                                                  
Νίκη "χρυσάφι" χωρίς να εντυπωσιάσει η Σάμη 1-0 τα Φωκάτα που σε κάθε παιχνίδι δείχνουν σημάδια σημαντικής βελτίωσης
Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές τα Φωκάτα γνώρισαν την ήττα από τη Σάμη με σκορ 1-0.
Μια ήττα που σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει, αφού οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε άσχημη μέρα και σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι.
Στο α' ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα γήπεδο αλλά και να έχουν περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας.
Στο β' τα πράγματα άλλαξαν και οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτερα ανέβηκαν να πιέσουν είχαν πλέον περισσότερη ώρα αυτοί την κατοχή αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν κάποιες από τις λιγοστές τους ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσια καθώς δεν μπορούσαν να δημιουργήσου ρήγματα στην αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων που έδινε πολλές λύσεις.
Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν περισσότερο την άμυνα τους και το πως θα κρατήσουν το “χρυσό” 0-1. Επιθετικά δεν φάνηκαν ιδιαίτερα και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Δίλαλου με αντεπιθέσεις και κύριο αποδέκτη τον ταχύτατο Γ. Αμούργη.
Φυσικά και υπάρχουν δικαιολογίες για την κακή ποιότητα του παιχνιδιού, αφού το γήπεδο ήταν σε πολλά σημεία του πλημμυρισμένο καθώς και ο δυνατός αέρας ήταν τα μεγαλύτερα εμπόδια στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Σάμη με έναν όμως αγώνα περισσότερο ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Α.Ο.Κ.Ι. και διεκδικεί θέση στην 4αδα της τελικής κατάταξης, αντίθετα με τα Φωκάτα που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.
Φάσεις και γκολ
Οι φάσεις όπως προαναφέραμε ήταν λίγες.
Ο Σταμένης μόλις στο 4' θα βρεθεί μόνος μέσα στην περιοχή του Κ. Μωραίτη και λίγο πλάγια, θα πιάσει ένα χλιαρό όμως σουτ που θα καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα της Σάμης.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 11' όταν ο Περιβολάρης θα βρει με παράλληλη πάσα στο ύψος της περιοχής τον Ν. Μωραίτη αλλά το σουτ του υψηλόσωμου ποδοσφαιριστή της Σάμης αποκρούεται από τον Δίλαλο.
Γκοοοοοολ για τους “κυανόλευκους” του Θ. Βουκελάτου στο 14'. Ύστερα από μια σύγχυση μεταξύ των αμυντικών των Φωκάτων που δεν μπορούν να διώξουν, η μπάλα θα φτάσει στον Περιβολάρη ο οποίος με συρτό δυνατό σουτ θα νικήσει τον Δίλαλο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 0-1 για την ομάδα του.
Σημαντική ευκαιρία για τη Σάμη στο 24' όταν στην σέντρα από δεξιά του Περιβολάρη ο Ν. Μωραίτης αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δίλαλου.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου και τη Σάμη μπροστά στο σκορ 0-1.
Στο β' ημίχρονο και στο 53' ο Περιβολάρης με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων θα προσπαθήσει να βρει τον Ν. Μωραίτη τον οποίο όμως θα προλάβει ο Δίλαλος και με έξοδο πέφτοντας στα πόδια του θα μπλοκάρει την μπάλα σώζοντας την ομάδα του από ένα ακόμη γκολ.
Ένα απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ από πλάγια δεξιά του Χρυσανθακόπουλου στο 57' θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ αρκετά μακριά από το δεξί δοκάρι του Κ. Μωραίτη που έλεγχε την φάση.
Μια παράλληλη σέντρα του Γ. Αμούργη στο 58' λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε δεν θα προλάβει ο Ν. Μωραίτης και η μπάλα στη συνέχεια θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
Σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του Μ. Αθηναίου στο 63' όταν ο Αλεξάτος από δεξιά με ωραία σέντρα θα βρει τον Γ. Αθηναίο αμαρκάριστο ανάμεσα μικρή μεγάλη περιοχή του Μωραίτη, όμως το σουτ που επιχειρεί δεν είναι καλό και στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
Τα Φωκάτα με την είσοδο του Ι. Κουρκουμέλη που πήρε θέση στην επίθεση της ομάδας του, έγιναν πιο απειλητικά και στο 71' ο ίδιος παίκτης με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή, εκεί θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ αλλά η μπάλα δεν θα του κάνει το χατήρι αφού θα περάσει σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κ. Μωραίτη άουτ.
Τελευταία ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά και του αγώνα θα χαθεί και πάλι για τους γηπεδούχους στο 83', με τον Ν. Σταμένη να πασάρει έξυπνα στον Ι. Κουρκουμέλη όμως αυτή τη φορά το σουτ που πραγματοποιεί θα μπλοκάρει ο Κ. Μωραίτης διατηρώντας το “χρυσό” 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Διαιτητής ο κ. Κων. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Κομητόπουλο Παν. και Μυρσίνια Γ.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλαλος, Μάστορας, Ξαξίρης (52' Κουρκουμέλης), Γαλιατσάτος, Μπουγάς, Ντουκάι, Πολυδωράτος, Αλεξάτος (85' Σαρλάνης), Χρυσανθακόπουλος, Σταμένης, Αθηναίος.
Σάμη:(Θ. Βουκελάτος), Μωραίτης Κ., Αμούργης Αρ., Νικολοβιέννης Θ. (90+1 Τουλάτος Β.), Καππάτος, Μιχαλίτσης, Νικολοβιέννης Κ., Περιβολάρης, Δευτεραίος, Μωραίτης Ν., καλιβωκάς Γ., Αμούργης Γ (90' Βιτωράτος Κ.).
ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου