Κυριακή, Νοεμβρίου 17

Ο "ωραίος" Πάρης έστειλε τη Σάμη στο "καναβάτσο" με 5 γκολ

Ενσωματωμένη εικόνα 4
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ   5-1   
                     
Ξύπνησε το "θηρίο" των Διλινάτων και την πλήρωσε η Σάμη
Έβγαλε 5σφαιρο ο Πάρης και την καθάρισε
Με έναν εκπληκτικό Πάρη Μηλιώνη στη σύνθεση τους τα Διλινάτα δεν άφησαν, ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο τη Σάμη να συνεχίσει τις επιτυχίες για τον δρόμο της προς την τετράδα. Ο εξαίρετος επιθετικός της ομάδας του Σπύρου Αλυσανδράτου πήρε "αμπάριζα" την αντίπαλη άμυνα ενώ εξαφάνισε, με την εκτελεστικότητα του κάθε αμυντικό σύστημα του Θ. Βουκελάτου και με δείγματα μεγάλου σκόρερ πέτυχε και τα πέντε!!! γκολ της ομάδας του, ενώ είχε και δοκάρι σε εντυπωσιακό ανάποδο ψλίδι μέσα από την περιοχή.
Στο αγωνιστικό μέρος το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με πολλές φάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες, αλλά και έξι πανέμορφα γκολ.
Στο πρώτο ημίχρονο αν και οι τυπικά γηπεδούχοι πέτυχαν δυο γκολ, εν τούτοις το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αφού και η φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ. Τα Διλινάτα στις αντεπιθέσεις ήταν όμως "φωτιά" και με αιχμή του δόρατος όπως προαναφέραμε τον Πάρη Μηλιώνη πετύχαινε την ουσία που ήταν τα γκολ.
Στο δεύτερο φιλοξενούμενοι και μπροστά στην διαγραφόμενη ήττα μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κάτι που τους απέφερε τη μείωση του σκορ πολύ νωρίς μάλιστα σε 2-1.
Ενώ περιμέναμε μεγαλύτερη πίεση ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση τα Διλινάτα φάνηκαν να συνέρχονται από αυτή την "ψυχρολουσία", ήταν καλύτερα στον αγωνιστικά χώρο είχαν την πρωτοβουλία, την καλή κυκλοφορία της μπάλας, και κατάφεραν να μετατρέψουν το ντέρμπι σε παιχνιδάκι και να πετύχουν άλλα τρία γκολ ολοκληρώνοντας το με το εντυπωσιακό 5-1 κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Πάρη Μηλιώνη.
Σε γενικές γραμμές η νίκη των Διλινάτων είναι δίκαιη όσο και καθαρή η οποία μάλιστα τους δίνει το δικαίωμα να βλέπουν 4αδα αφού βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από την σημερινή τους αντίπαλο με ένα παιχνίδι λιγότερο και τον Α.Ο.Κ.Ι. που έκανε σήμερα το ρεπό του.
Φάσεις και γκολ
Στο 12' ο Άννινος θα πραγματοποιήσει ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όχι όμως ιδιαίτερα δυνατό με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Γκερβένης την μπάλα πάνω στην γραμμή.
Νέα ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο 13' όταν ο Αρ. Αμούργης στην προσπάθεια του, μετά από κτύπημα κόρνερ από αριστερά, να αιφνιδιάσει τον Παπαδημητρίου θα στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της δεξιάς δοκού των Διλινάτων και στη συνέχεια άουτ.
Στην αμέσως επόμενη φάση τα Διλινάτα θα πάρουν κεφάλι στο σκορ, μετά από μια στιγμιαία αμυντική αδράνεια στα καρέ του Δ. Καλιβωκά, ο Χρ. Τζωρτζάτος από ύψος της μεγάλης περιοχής θα κάνει την πάσα στον Μηλιώνη που με συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Μια κεφαλιά του Γ. Αμούργη από καλή θέση στο 19' ύστερα από φάουλ του Περιβολάρη θα περάσει λίγο άουτ.
Στο 23' μια συνεργασία Γ. Αμούργη με τον Περιβολάρη θα καταλήξει σε μια προβολή του πρώτου και την μπάλα στα δίχτυα, γκολ το οποίο θα ακυρώσει με υπόδειξη οφσάιντ τον σκόρερ ο α' βοηθός κ. Αλ. Σπυράτος.
Στο 25' τα Διλινάτα θα σταθούν άτυχα αφού ένα εντυπωσιακό "ψαλίδι" του Μηλιώνη στην σέντρα από δεξιά του Διον. Τζωρτζάτου, θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Δ. Καλιβωκά.
Φτάσαμε στο 39' όπου τα Διλινάτα θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ 2-0, ο Μύρτο με εξαιρετική πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων θα βρει τον Μηλιώνη, αυτός θα προχωρήσει, αποφεύγει τον Δ. Καλιβωκά και εύκολα με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Με τα Διλινάτα να έχουν βάλει τις βάσεις για μια πολύ σημαντική νίκη ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στην πρώτη τους καλή ευκαιρία κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 2-1, σε μια σέντρα σουτ του Νικολοβιέννη η μπάλα θα περάσει πάνω από τον Παπαδημητρίου και θα καταλήξει στα δίχτυα του δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Από το σημείο αυτό και μετά οι Σαμικοί λες και κατέβασαν τον “γενικό” έδωσαν γήπεδο στα Διλινάτα  και παραδόθηκαν στις “ορέξεις” του Πάρη Μηλιώνη.
Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύθηκαν οι γηπεδούχοι και μετά από δυο λεπτά έδωσαν τέλος στις όποιες φιλοδοξίες είχε για κάτι καλό η Σάμη αφού πέτυχαν το 3-1 και πάλι με τον Μηλιώνη που ήταν και προσωπικό χαττρικ με ένα πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Δ. Καλιβωκά να μη μπορεί αν κάνει κάτι για να το αποφύγει.
Στο 56' ο ίδιος ποδοσφαιριστής ύστερα από την σέντρα του Καλιακούδα θα πιάσει μια κεφαλιά από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα δεν του κάνει το “χατήρι” και καταλήγει άουτ.
Όσο περνούσε ο χρόνος η Σάμη κατέρρεε και στο 70' τα Διλινάτα σε μια φάση που θύμιζε το δεύτερο γκολ θα πετύχουν το 4-1. Με ποιόν άλλον από τον Πάρη Μηλιώνη που θα πετύχει το δικό του “καρέ”.
Ο θαυμάσιος επιθετικός των γηπεδούχων, ασταμάτητος δεν είχε πει την τελευταία λέξη στο σκοράρισμα και στο 79' ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τον Δευτεραίο. Δε θα μπορούσε φυσικά να εκτελεστεί από άλλον, το δικαιούτο και τελικά το μετέτρεψε σε γκολ στέλνοντας τον Δ. Καλιβωκά στην αντίθετη γωνία για το τελικό 5-1. Αυτό ήταν το πέμπτο του προσωπικό.
Διαιτητής ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπυράτο Αλεξ. και Δουκάκη Κ.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Σπ. Αλυσανδράτος), Παπαδημητρίου, Καλλιακούδας (82’ Στεφανιώτης), Δούκας (71’ Μαλλιώρης), Τζωρτζάτος Δημ., Μύρτο, Χαραλαμπόγλου, Γκερβένης, Τζωρτζάτος Διον., Μηλιώνης, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος.
ΣΑΜΗ: (Θ. Βουκελάτος), Καλλιβωκάς Δημ., Τουλάτος Β. (64’ Τουλάτος Β.), Καλλιβωκάς Γ. (64’ Μινέτος), Αυγερινός, Καππάτος, Δευτεραίος, Αμούργης Αρ., Νικολοβιέννης, Αννινος (46’ Βιτωράτος), Περιβολάρης, Αμούργης Γ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου