Τετάρτη, Νοεμβρίου 20

Έμειναν στις "δάφνες" του αγώνα της Σάμης και την πάτησαν τα Διλινάτα απέναντι στο ηρωϊκό παιχνίδι δέκα Θιακών

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  1-1
                                    
ΔΕΚΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΘΙΑΚΟΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ
Σε ένα μέτριο εξ αναβολής της 4ης αγωνιστικής, παιχνίδι σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, τα Διλινάτα και η Πρόοδος μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στην Κεφαλονιά ίσα-ίσα με δέκα ποδοσφαιριστές αλλά παίζοντας παλικαρίσια και με αυτοθυσία  κατάφεραν να προσθέσουν  έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό στη συλλογή τους σε μια προσπάθεια που γίνεται να σωθεί η ομάδα και σίγουρα με τέτοιες εμφανίσεις αυτό δε θα αργήσει να το καταφέρει.
Από την άλλη τα Διλινάτα με νωπές τις «δάφνες» από τον θρίαμβο επί της Σάμης και το 5-1, μπήκαν υπεροπτικά απέναντι στους δέκα Θιακούς  και τελικά τη «πάτησαν» χάνοντας δυο σπουδαίους βαθμούς στο κυνήγι της 4αδας.
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, οι γηπεδούχοι είχαν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα την κατοχή αλλά ήταν ανούσιοι, χωρίς σωστή τακτική και με πολύ εκνευρισμό στις προσπάθειες τους ήταν αδύνατον, εκτός από την αρχή, να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά από της εστία του Γ. Τσιντήλα που και σήμερα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα κράτησε την ομάδα του «ζωντανή» στο παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι με αμυντικούς προσανατολισμούς και σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο έκλειναν με αλληλοκαλύψεις τους χώρους προς την περιοχή του Γ. Τσιντήλα και όσο περνούσε ο χρόνος πίστευαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και τελικά δικαιώθηκαν αφού έβαλαν στις «αποσκευές» τους για την επιστροφή στην Ιθάκη ένα «χρυσό» βαθμό.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 7’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν «κεφάλι» στο σκορ αφού ο Π. Μηλιώνης με κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη αγωνιστική με ένα πολύ όμορφο γυριστό δεξί σουτ και αφού προηγουμένως είχε αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή στη πάσα του Διον. Τζωρτζάτου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γ. Τσιντήλα για το 1-0.
Ένα μακρινό σουτ του Δημ. Τζωρτζάτου δεν ανησυχεί τον Γ. Τσιντήλα που αποκρούει εύκολα την μπάλα.
Μεγάλη ευκαιρία να «ζευγαρώσουν» τα τέρματα τους θα χάσουν στο 19’ οι γηπεδούχοι όταν ο Γ. Τσιντήλας θα αποκρούσει καταπληκτικά το σουτ έξω από την περιοχή του Σκριβάνου, στην επαναφορά η μπάλα θα φτάσει στον Κίριο λίγο έξω από την μικρή περιοχή και τον Τσιντήλα πεσμένο, θα πλασάρει αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Προόδου θα αποκρούσει με τα πόδια.
Σε μια μεγάλη πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στο 23’ ο Παπαδημητρίου με τον Δημ. Τζωρτζάτο δεν συνεννοούνται σωστά με αποτέλεσμα να μπει ανάμεσα τους ο Κιοράι και εύκολα με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Ο Διον. Τζωρτζάτος θα απειλήσει στο 25’ όταν θα σουτάρει 4-5 μ. έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο επάνω μέρος της οριζόντιας δοκού του Γ. Τσιντήλα και να καταλήγει άουτ.
Στο 37’ ο Διον. Τζωρτζάτος με ψηλοκρεμαστή πάσα στην περιοχή της Προόδου θα βρει τον Μηλιώνη που πέρασε με ταχύτητα τους αμυντικούς, θα πραγματοποιήσει ψηλοκρεμαστό πλασέ μόνο που και αυτή την φορά ο εξαιρετικός Γ. Τσιντήλας σε μια άλλη εντυπωσιακή απόκρουση θα πεταχτεί και με τα ακροδάχτυλα θα πετάξει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ.

Και ενώ τα Διλινάτα πίεζαν για το προσπέρασμα η Πρόοδος είναι αυτή που χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία αν προηγηθεί και να «παγώσει» το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Συγκεκριμένα ο Κωστόπουλος από δεξιά θα βγάλει ωραία σέντρα στην περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι στον Κιοράι που μόνος απέναντι από τον Παπαδημητρίου θα κατεβάσει με άψογο κοντρόλ την μπάλα, όμως θα τον προδώσει ο ακατάλληλος αγωνιστικός χώρος θα γλιστρήσει και τελικά θα μαζέψει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με μια νέα φανταστική απόκρουση του Γ. Τσιντήλα με την βοήθεια του αριστερού δοκαριού του. Ο Χρ. Τζωρτζάτος εκτελεί απ’ ευθείας ένα φάουλ «κεραυνό» η μπάλα θα κοντράρει ελαφρά στον Βασιλάκη και ενώ κατευθυνόταν για τα δίχτυα ο Γ. Τσιντήλας θα πέσει στην αριστερή του γωνία θα διώξει εντυπωσιακά, ενώ στην συνέχεια η μπάλα θα σταματήσει όπως προαναφέραμε στο δοκάρι για να απομακρύνει ο Βασιλάκης από την περιοχή του.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι με πολύ κλειστή άμυνα, «ροκάνιζαν» έξυπνα τον χρόνο, κάτι που εκνεύρισε περισσότερο τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα παράλληλα με την βροχή που έπεφτε αλλά και τον τραυματισμό και την αντικατάσταση του Μηλιώνη να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία που στο β’ ημίχρονο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Έτσι στο 53’ μετά το φάουλ του Σκριβάνου από αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή ο Δημ. Τζωρτζάτος θα πιάσει την κεφαλιά η μπάλα θα πάρει πορεία προς τα δίχτυα, όμως θα βρει στον Μηλιώνη και θα καταλήξει άουτ.
Στο 70’ οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι σε χέρι αμυντικού στο σουτ του Καλιακούδα με τον κ. Ματιάτο να δείχνει «παίζεται» αφού ήταν πολύ κοντά και φαινόταν να ελέγχει την φάση.
Ο Ψαριανός θέλει αν αιφνιδιάσει με ένα μακρινό σουτ αλλά η μπάλα περνάει πολύ ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Γ. Τσιντήλα.
Στο 79’ ο Δημ. Τζωρτζάτος θα σεντράρει στην περιοχή ο Ψαριανός όμως από πολύ πλεονεκτική θέση αστοχεί στην κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Τέλος στο 80’ οι Θιακοί θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Κιοράι να σουτάρει από μακριά και την μπάλα να καταλήγει αρκετά μακριά από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παπαδημητρίου άουτ.
Διαιτητής ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Κ. Δουκάκη.
Συνθέσεις
Διλινάτα:(Σπ. Αλυσανδράτος), Παπαδημητρίου, Καλιακούδας, Αναλυτής Θ., Δούκας (85’ Κατσούρης), Τζωρτζάτος Δημ., Γκερβένης, Τζωρτζάτος Διον., Μηλιώνης (73’ λ.τ. Ψαριανός), Τζωρτζάτος Χρ., Σκριβάνος, Κίριος (57’ Μαλλιώρης).
Πρόοδος Ιθ.:(Ν. Διαμαντάτος), Τσιντήλας Γ., Κωστόπουλος, Τσιντήλας Τηλ., Αρταβάνης, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Ηλιόπουλος, Σκλαβενίτης, Βασιλάκης, Κιοράι.
 Η βαθμολογία
(Σε 6 αγώνες)
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
15
5
5
0
0
16
00
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
13
5
4
1
0
20
02
3.
Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
12
5
4
0
1
10
04
4.
Α.Ο.Κ.Ι.
10
5
3
1
1
14
06
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
10
6
3
1
2
07
09
6.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
10
6
3
1
2
11
09
7.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
6
5
2
0
3
05
07
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
5
6
1
2
3
08
14
9.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3
5
1
0
4
02
10
10.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3
6
1
0
5
08
26
11.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
0
6
0
0
6
03
17
 
Η επόμενη αγωνιστική 7η (23/24-11-2013)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
5.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
6.
Ρεπό: Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
Αργότερα θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου