Δευτέρα, Νοεμβρίου 18

EURO U-19: Η Ελλάδα στην elite!


Χάρη στο γκολ της «χρυσής» αλλαγής του Παντελάκη στο 90ό λεπτό, η Εθνική Νέων αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Σλοβακία και πήρε την πρόκριση στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014, τερματίζοντας μάλιστα στην πρώτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου.
Ο αγώνας με τους Σλοβάκους επιφύλασσε δυνατές συγκινήσεις, καθώς οι αντίπαλοι κατάφεραν να ανατρέψουν το γρήγορο γκολ της Εθνικής (18΄ Κρητικός) και με το χατ τρικ που πέτυχε ο Μπέρο στο δεύτερο ημίχρονο (50΄ πεν., 65΄, 72΄) έδειχναν ότι ήταν πολύ κοντά στη νίκη που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση. 
Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας η Ελλάδα κατάφερε με τα γκολ του Δώνη (76΄) και του Παντελάκη να πανηγυρίσει  την πρόκριση, μαζί με τους διοργανωτές Βούλγαρους (1-1 με Αλβανία).
Ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης Κρίστιαν Ντίνγκερντ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους  Βλάχο, Δεληγιαννίδη, Λάτσκο, Βεστενίτσκι, Σόκε, Τσριέν
Σλοβακία: Τσόβαν, Σάτκα, Λάτσκο, Κράλικ, Μπέρο, Καστέλοβιτς, Ιβάν (90΄+2΄ Γιακούμπεκ), Λούπτσο, Σκρίνιαρ (46΄ Σόκε), Τσριέν, Βεστενίτσκι (81΄ Χαρασλίν)
Ελλάδα: Στρέζος, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Οικονόμου (74΄ Κουλούρης), Πολίμος, Δεληγιαννίδης (88΄ Παντελάκης), Ρούσσος, Σταυρόπουλος (53΄ Μήλιος), Δώνης, Κρητικός.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Παχατουρίδης δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης «Στο πρώτο μισό του αγώνα ήμασταν πάρα πολύ καλοί και θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η αλήθεια είναι ότι αδρανήσαμε και βγάλαμε το κακό μας πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, μετά το 3-1 αφυπνιστήκαμε και τότε μίλησε η ελληνική ψυχή. Πιστεύω ότι δίκαια προκριθήκαμε στην elite round. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί διεκδικήσαμε και κατακτήσαμε αυτό που μας άξιζε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το σημερινό αγώνα, αλλά και για τη συνολική εικόνα που έδειξαν σε αυτό το προκριματικό τουρνουά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου