Σάββατο, Δεκεμβρίου 21

Σημαντική νίκη επί της Σάμης 4-2 και συνεχίζει με αισιοδοξία ο Παλληξουριακός


Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  4-2   
             
Νίκη με άρωμα 4αδας για τον Παλληξουριακό
Σε ένα πολύ καλό από άποψης θεάματος και γκολ παιχνίδι που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Παλληξουριακός συνεχίζοντας την πολύ καλή του παρουσία στο πρωτάθλημα τον τελευταίο καιρό και φτιάχνοντας ένα μικρό σερί 3Χ3 επικράτησε της Σάμης με σκορ 4-2.
Το παιχνίδι όπως προαναφέραμε ήταν πολύ καλό με τις δυο ομάδες να δίνουν την δική τους μάχη για τους τρεις βαθμούς, ενώ το θέαμα και τα έξι γκολ που πέτυχαν ήταν αυτό που ικανοποίησε τους θεατές που το παρακολούθησαν.
Ο Παλληξουριακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του, όπως και  η νίκη του δίκαιη μιας και  η Σάμη ήταν κατώτερη προηγούμενων εμφανίσεων της με αποτέλεσμα να δεχτεί μια ήττα που στη συνέχεια μπορεί να μετρήσει αφού πλέον απέκτησε και συγκάτοικο στην 3η θέση, τα Διλινάτα.
Φάσεις και γκολ
Μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο 14’  όταν η μπάλα θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι του Μωραίτη ύστερα από κόρνερ του Λυκούδη, εκεί ο Ηλ. Αντωνάτος θα πιάσει την κεφαλιά ο τερματοφύλακας της Σάμης θα αποκρούσει εντυπωσιακά και στη συνέχεια θα διώξουν οι αμυντικοί μακριά.
Μια εντυπωσιακή ενέργεια μέσα στην περιοχή από δεξιά του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 16’ καταλήγει σε ένα διαγώνιο σουτ που θα απομακρύνει ο Κ. Μωραίτης. Στην επαναφορά της ο Καμινάρης θα πιάσει το δυνατό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Απάντηση από τους φιλοξενούμενους στο 22’ όταν στην προσπάθεια από δεξιά και την σέντρα του Νικολοβιέννη στο β’ δοκάρι ο Ν. Μωραίτης θα πιάσει την κεφαλιά για να αποκρουστεί τελικά η μπάλα σε κόρνερ από τον Μοσχόπουλο.
Το κόρνερ εκτελείται από τον Περιβολάρη η μπάλα θα απομακρυνθεί στο πρώτο δοκάρι από τους αμυντικούς και επιστρέφει στον ίδιο ποδοσφαιριστή ο οποίος αρκετά πλάγια θα πιάσει ένα σουτ που θα καταλήξει στην κλειστή γωνία του Μοσχόπουλου και στα δίχτυα για το 0-1.
Και πριν καλά-καλά σταματήσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, στο 23’ ο Γαλανός με ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει μέσα στην περιοχή αμαρκάριστο τον Δ. Πρεντάνο ο οποίος είχε όλο τον χρόνο να την κατεβάσει και με σουτ στον αέρα να την στείλει στο βάθος της εστίας του Κ. Μωραίτη για την ισοφάριση και το 1-1.
Οι Σαμικοί στο 37’ θα ξαναπάρουν το προβάδισμα αφού στη σέντρα του Περιβολάρη από αριστερά ο Γ. Αμούργης αφύλακτος στο β’ δοκάρι με κεφαλιά θα πετύχει το 1-2 για την ομάδα του.
Στο πιο κρίσιμο σημείο του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45’ οι «ερυθρόλευκοι» του Ληξουριού θα ισοφαρίσουν σε 2-2 και θα πάνε στα αποδυτήρια με την ψυχολογία να είναι με το μέρος τους. Ο Λυκούδης θα πιάσει ένα μακρινό σουτ, ο Κ. Μωραίτης θα πέσει και θα αποκρούσει δύσκολα, στην επαναφορά της ο Γαλανός με σουτ θα την στείλει στα δίχτυα της εστίας του.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν πολύ λίγες και σε αυτές υπήρχαν άλλα δυο γκολ για τους γηπεδούχους.
Στο 60’ ο Λυκούδης θα κόψει την μπάλα στον Καμινάρη λίγο έξω από την περιοχή αλλά το δυνατό σουτ του τελευταίου θα περάσει άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κ. Μωραίτη.
Στο 69’ ο Παλληξουριακός θα πάρει κεφάλι στο σκορ ύστερα από ένα πολύ όμορφο 1-2 Μαρκάτου Σπ.-Λυκούδη, ο τελευταίος πασάρει μέσα στην περιοχή στον Ηλ. Αντωνάτο ο οποίος κερδίζει τις κόντρες και απέναντι από τον Κ. Μωραίτη με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και το 3-2.
Μια παράλληλη πάσα στο 71’ του Λυκούδη θα φέρει τον Σπ. Μαρκάτο σε θέση για σουτ το οποίο και επιχειρεί αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.
Στο 74’ οι γηπεδούχοι θα «κλειδώσουν» τη νίκη τους αφού θα πετύχουν το τελικό 4-2 και πάλι με τον Ηλ. Αντωνάτο ύστερα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Λαδά θα «τσιμπήσει» την μπάλα πάνω από τον Κ. Μωραίτη που πραγματοποιούσε έξοδο και στη συνέχεια στα δίχτυα του.
Στο 47’ τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε ο Χαρ. Μαυροειδής.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κομητόπουλο Π. και Καπογιαννόπουλο Ι.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός: (Χρήστος Χαρίτος), Μοσχόπουλος, Αδηλίνης, Λυκούδης, Πέττας (66’ Παπαδάτος), Δαμουλιάνος, Αντωνάτος Ηλ., Μαυροειδής (47’ λ.τ. Λαδάς), Μαρκάτος Σωκ., Πρεντάνος Δ., Καμινάρης (66’ Μαρκάτος Σπ.), Γαλανός.
Σάμη: (Θόδωρος Βουκελάτος), Μωραϊτης Κ., Τουλάτος, Νικολοβιέννης Ε. (78’ Μηλιαρέσης), Μιχαλίτσης Μαρ. (75’ Βιτωράτος), Καππάτος, Μωραϊτης Κ., Καλλιβωκάς Γ., Νικολοβιέννης Κ. (Μιχαλίτσης), Δευτεραίος, Περιβολάρης, Αμούργης Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου