Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20

Pre-Game 11ης αγωνιστικής Α' κατηγορίας και 3ης της Β'


Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
Η 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Με πέντε ντέρμπι συνεχίζεται στην τελευταία στροφή του α' γύρου η αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο 
Μάχη στην κορυφή όσο και την ουρά
Η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας Α.Ε. Κεφαλληνίας
Τελευταία στροφή του πρώτου γύρου αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και σιγά-σιγά κάποια πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν.
Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον αυτή την αγωνιστική αφού και τα πέντε παιχνίδια του προγράμματος του Σαββατοκύριακου θεωρούνται ντέρμπι τόσο για τους πρωτοπόρους όσο για αυτούς που θέλουν να κλείσουν θέση στην 4αδα αλλά πολύ περισσότερο και για τους ουραγούς Ομαλά-Φωκάτα.
Το μεγάλο παιχνίδι φυσικά της αγωνιστικής από πολλές πλευρές είναι αυτό του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την Κυριακή το απόγευμα ανάμεσα στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος Α.Ε.Κ. που εκτός των τριών βαθμών θέλει και την διατήρηση της μη παραβίασης της εστίας της και τον Α.Ο.Κ.Ι., και σίγουρα δεν μπορεί η βαθμολογική διαφορά να κρίνει το αποτέλεσμα από μόνη της αφού σε αυτό το παιχνίδι παίζει μεγάλο ρόλο το γόητρο και ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών.
Την ίδια κρισιμότητα, αλλά από διαφορετική πλευρά, έχει και ο αγώνας λίγο πριν στο ίδιο γήπεδο και στο ντέρμπι των ουραγών μεταξύ Ομαλών-Φωκάτων αφού όποιος χάνει χάνεται. Ένα παιχνίδι το οποίο θα χαρακτηρίζαμε σαν ο "θάνατος σου η ζωή μου" για τους δυο αντιπάλους.
Η Εικοσιμία τώρα δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα με πολλά προβλήματα απουσιών ταξιδεύει το Σάββατο στην Ιθάκη όπου στις 11:00 στο Βαθύ φιλοξενείται από την επικίνδυνη τοπική Πρόοδο και θέλει τη νίκη για να "κλειδώσει" την δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης, αλλά και η Πρόοδος με τα ίδια προβλήματα σημαντικών απουσιών, θέλει κάτι αντίστοιχο για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.
Μια ώρα αργότερα από το παραπάνω παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου αυτή την φορά Σάμη-Παλληξουριακός "μάχονται" για το τρίποντο. Ένα τρίποντο που για μεν τη Σάμη θα είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια εισόδου της στην 4αδα, ενώ για τους Ληξουριώτες η επιστροφή στο όνειρο του στόχου τους που κάποια στιγμή φαινόταν χαμένο.
Τέλος μια ημέρα πριν και στο ίδιο γήπεδο άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι πρόκειται να διεξαχθεί για την 11η αγωνιστική ανάμεσα σε Διλινάτα-Παγκεφαλληνιακό. Και εδώ το αποτέλεσμα του θα κρίνει πολλά για την παρουσία ή όχι των δυο παραπάνω ομάδων στην τελική 4αδα.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Α.Ο. Πρόννων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 21-12-2013 ώρα 11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Ματιάτος
Διον.
Βουτσινάς Α.
Λυμπερόπουλος Θ.
2.
Σάββατο  21-12-2013 ώρα 12:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
Βασιλόπουλος
Δημ.
Κομητόπουλος Π. Καπογιαννόπουλος Ι.
3.
Σάββατο 21-12-2013 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
Κομητόπουλος
Παν.
Καπογιαννόπουλος Ι.
Βασιλόπουλος Δ.
4.
Κυριακή 22-12-2013 ώρα 12:00
ΔΑ.Κ. Αργοστολίου
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
Βουτσινάς
Αγγ.
Κομητόπουλος Π.
Δουκάκης Κ.
5.
Κυριακή 22-12-2013 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Μενεγάτος
Ελευθ.
Βουτσινάς Α.
Βασιλόπουλος Δ.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
                           
Πρόοδος-Εικοσιμία Θα "παλέψουν" για τη νίκη κόντρα στις απουσίες τους
 Το Σάββατο το πρωί, στις 11:00, ως είθισται ανοίγει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής, τελευταίας για τον πρώτο γύρο, όπου στην Ιθάκη και στο Δημοτικό στο Βαθύ η τοπική Πρόοδος, πολύ δυνατή στην έδρα της φιλοξενεί την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα ομάδα της Εικοσιμίας σε έναν αγώνα πολύ σημαντικό για τις δυο ομάδες και ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους που δε θέλουν σε καμία περίπτωση να "πουλήσουν" την θέση που μέχρι στιγμής κατέχουν, κυριολεκτικά με κόπο και αίμα, σε κάποιον από τους διώκτες τους.
Οι "κοκκινόμαυροι" της Ιθάκης τον τελευταίο καιρό και παρά τα πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια, δείχνουν σημάδια βελτίωσης και σιγά-σιγά δημιουργούν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται να πετύχουν τον φετινό τους στόχο που είναι φυσικά η παραμονή τους στην κατηγορία.
Την προηγούμενη μάλιστα αγωνιστική πήραν πολύ σημαντική νίκη απέναντι στα Ομαλά  και ανάσαναν βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.
Τώρα για τους "κυανόλευκους" της Λειβαθούς τι να πει κανείς έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και κάθε πρόβλεψη για αυτή την ομάδα θα είναι παρακινδυνευμένη.
Μέχρι στιγμής η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου φιγουράρει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μοναδική απειλή για την πρωτοπόρο και αήττητη Α.Ε.Κ., και δείχνει ασταμάτητη χωρίς να την πτοούν απουσίες και προβλήματα τραυματισμών που δυστυχώς είναι πολλά όσο και σημαντικά.
Έτσι λοιπόν με την γνωστή και μάλιστα πολύ πετυχημένη "συνταγή" θα ταξιδέψει στην Ιθάκη με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της αλλά και για να βάλει ακόμη ένα "λιθαράκι" στην κατάκτηση της 2ης τουλάχιστον προνομοιούχου θέσης απέναντι σε μια ομάδα που κάθε άλλο εύκολη είναι.
Προβλήματα για τον Ν. Διαμαντάτο είναι οι απουσίες των τιμωρημένου Δ. Αρταβάνη και των τραυματιών Λαγκαδά, Δευτεραίου και Τσιντήλα Τηλ., αντίθετα επιστρέφει ο Αντ. Παπαδόπουλος μετά την τιμωρία του.
Για τον Δ. Ζησιμάτο είναι γνωστά και πολλά, αλλά όπως φαίνεται από την πορεία της ομάδας του δεν τον λυγίζουν. Αντίθετα δείχνει ότι έχει βρει τον τρόπο να τα αντιπαρέρχεται. Έτσι λοιπόν με αυτή την λογική πάει στην Ιθάκη για το "2".
Φαβορί: Σε αυτό το παιχνίδι και τα τρία αποτελέσματα είναι πιθανά.
Διαιτητής: Ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Βουτσινά Α. και Λυμπερόπουλο Θ.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ      
             
Τελευταία ευκαιρία για 4αδα οι Ληξουριώτες... Να μη χάσουν την 3η θέση οι Σαμικοί 
Την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου αυτή την φορά σε άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι, σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας και για τις δυο ομάδες, ο Παλληξουριακός τυπικά γηπεδούχος φιλοξενεί την ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Σάμη και αναμένεται μεγάλη μάχη για τη νίκη και το τρίποντο.
Οι Ληξουριώτες μετά από ένα άσχημο αρνητικό σερί πέντε ηττών φαίνεται να βρίσκουν σιγά-σιγά τα πατήματα τους και ύστερα από δυο συνεχόμενες επιτυχίες με Πρόοδο και Φωκάτα τις τελευταίες αγωνιστικές, επέστρεψαν και θέλουν να νικήσουν χρόνο και ομάδες για επανέλθουν και πάλι σε θέση 4αδας. Αυτή την στιγμή οι "ερυθρόλευκοι της Παλλικής βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πέντε βαθμούς πίσω από το "όνειρο".
Η ομάδα της Σάμης μετά την "καρπαζιά" από τα Διλινάτα την 6η αγωνιστική και εκείνο το βαρύ 1-5, συνήλθε πολύ γρήγορα και χτίζοντας ένα σερί 3Χ3 βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την προηγούμενη αγωνιστική δεν έπαιξε αφού έκανε το ρεπό της.
Σίγουρα οι προπονητές των δυο ομάδων ξέρουν ότι οι τρεις βαθμοί σε τέτοια παιχνίδια εκτός του ότι σε καταξιώνουν σου δίνουν περισσότερες πιθανότητες για την επιτυχία των στόχων σου.
Προβλήματα ιδιαίτερα στους δυο "πάγκους" δεν υπάρχουν και τόσο ο Χρ. Χαρίτος όσο και ο Θ. Βουκελάτος έχουν πανέτοιμες τις ομάδες τους για τη νίκη.
Φαβορί: Και εδώ κάθε πρόβλεψη θα είναι παρακινδυνευμένη. Όλα τα αποτελέσματα θα τα θεωρήσουμε φυσιολογικά όσο και πιθανά.
Διαιτητής: Ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κομητόπουλο Π. και Καπογιαννόπουλο Ι.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ -ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
                          
"Μάχη" Διλινάτων-Παγκέ στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με φόντο την 4αδα
Αμέσως μετά και ώρα 3 μ.μ στο ίδιο γήπεδο άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι ανοίγει τις "πύλες" του με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να πιάνει "κόκκινο" αφού το αποτέλεσμα του θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό τις πιθανότητες κάθε ομάδας για την 4αδα στην συνέχεια.
Διλινάτα-Πάγκε λοιπόν οι αντίπαλοι.
Οι δυο ομάδες αυτή την στιγμή ισοβαθμούν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς και απέχουν μόλις έναν από τον τέταρτο Α.Ο.Κ.Ι. ο οποίος δίνει το μεγάλο ντέρμπι την επόμενη με την πρωτοπόρο Α.Ε.Κ. κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν σε πιθανό στραβοπάτημα του.
Οι τυπικά γηπεδούχοι του Σπ. Αλυσανδράτου με πολύ καλή παρουσία παρά τα κάποια σκαμπανεβάσματα τους δείχνουν ικανοί, εκεί που στην αρχή κανείς δεν τους περίμενε, να μπουν 4αδα και φυσικά όλοι γνωρίζουν καλά ότι αυτό το παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας αφού εκτός από το μεγάλο βήμα για να βρεθούν σε αυτήν, θα έχουν καταφέρει κάτι σημαντικό απέναντι σε έναν αντίπαλο με τον ίδιο στόχο.
Οι φιλοξενούμενοι του Γ. Βασιλάκη θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος αφού η ομάδα του αποτελείται κυρίως από "πιτσιρίκια" αλλά δομημένα και δουλεμένα σωστά με αποτέλεσμα να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικούν μια θέση όπως είπαμε της 4αδας.
Ο Γ. Βασιλάκης όπως και ο Σπ. Αλυσανδράτος έχουν μεγάλο μερίδιο από αυτό που δείχνουν σήμερα οι ομάδες τους και δικαίως θεωρούνται από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην φετινή χρονιά.
Φαβορί: Όπως συμβαίνει σε αυτή την αγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια έτσι και σε αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να σε δικαιώσει όσο και να σε εκθέσει. Εμείς δεν θα προτιμήσουμε τίποτε από αυτά και θα το δώσουμε ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Ο κ. Π. Κομητόπουλο με βοηθούς τους κ.κ. Καπογιαννόπουλο Ι. και Βασιλόπουλο Δ.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
                                
Ντέρμπι ουραγών.... 
Ως "θάνατος σου η ζωή μου" μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το παιχνίδι
Η αγωνιστική δράση μεταφέρεται την Κυριακή το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όπου στις 12:00 το μεσημέρι διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των εξκ των ουραγών του πρωταθλήματος Ομαλών -Φωκάτων. Ένα παιχνίδι πραγματικά "φωτιά" και για τις δυο ομάδες που από το αποτέλεσμα του ίσως κριθούν πολλά αναφορικά με την παραμονή τους στην Α' κατηγορία.
Φιλοξενούμενοι και γηπεδούχοι με μια μόνο νίκη στις εννιά πρώτες αγωνιστικές δεν μπορεί να αισθάνονται καθόλου βολικά αφού με νέα απώλεια θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Έτσι αναμένεται να πέσουν "κορμιά" στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου για την κατάκτηση μιας πολύ σημαντικής νίκης και του τρίποντου.
Οι "μαυρόασπροι" από τα Ομαλά φέτος πραγματοποιούν μια από τις χειρότερες παρουσίες τους στην Α΄κατηγορία και εκτός από τις οκτώ ήττες φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα αφού σε εννιά αγώνες έχουν πετύχει μόλις τρία γκολ!! Το γεγονός αυτό άλλωστε είναι που προβληματίζει και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας που ψάχνει να βρει λύσεις.
Από την άλλη τα Φωκάτα, νεοφώτιστα στην κατηγορία και με πολλές απουσίες στην αρχή του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς που έπρεπε, εδώ θα λέγαμε ότι και σε κάποια παιχνίδια η τύχη τους γύρισε την "πλάτη", με αποτέλεσμα να βρίσκονται ακριβώς στην ίδια κατάσταση με τους αντιπάλους του. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα παίζουν και καλό ποδόσφαιρο αλλά φαίνεται ότι κάτι τους λείπει για να πάρουν και το αποτέλεσμα. 
Ίσως να είναι και η απειρία μιας και τα τελευταία κρίσιμα λεπτά, σε αρκετά παιχνίδια είναι αυτά που κόστισαν.
Προβλήματα για τον προπονητή των Ομαλών δεν υπάρχουν, ενώ σημαντική για την εξέλιξη του αγώνα θα είναι η παρουσία στην ενδεκάδα του Κ. Γκαζάρ. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν των Φωκάτων που έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους για την μεγάλη "μάχη"!
Φαβορί: Θεωρούμε ότι τόσο η ομάδα του Μ. Αθηναίου όσο και αυτή του Γ. Μεσολωρά είναι ικανές για κάθε αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κριθεί στην δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών που θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο.
Διαιτητής: Ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Κομητόπουλο Π. και Δουκάκη Κ.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
                     
Σκληρή "μονομαχία" στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου...........          
Και οι δυο θέλουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στο γήπεδο
Η 11η αγωνιστική η οποία κλείνει και τον πρώτο γύρο ή το μισό του πρωταθλήματος  θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όπου στις 3 μ.μ. Α.Ο.Κ.Ι. και Α.Ε.Κ. θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" σε μια μεγάλη μάχη.
Μπορεί η μεταξύ τους διαφορά να είναι αρκετά μεγάλη, μπορεί οι φιλοξενούμενοι να δείχνουν πολύ καλύτερα στοιχεία σαν ομάδα, πολλά μπορεί αν ψάξεις θα βρεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως αυτά δε λένε και τίποτε, αφού εκτός της αξίας και της βαθμολογικής διαφοράς κάποια άλλα πράγματα είναι ικανά από μόνα τους να αλλάξουν τις ισορροπίες, και να δώσουν ανέλπιστα (;) βαθμούς. Έτσι λοιπόν και σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι ρόλο αναμένεται να παίξουν στην εξέλιξη του το πάθος, η προσωπικότητα, ο εγωισμός, τα θέλω των ποδοσφαιριστών μαζί με τον αστάθμητο παράγοντα που ονομάζεται τύχη.
Αυτό που έχει ανάγκη το τοπικό μας ποδόσφαιρο είναι μια καλή παρουσία των ομάδων που ανεβάζουν, η αλήθεια είναι, την ποιότητα που λείπει σε αρκετά παιχνίδια κάθε αγωνιστική ειδικά φέτος και ο καλύτερος ή ο τυχερότερος ας νικήσει. Επίσης σημαντικό θα είναι πρωταγωνιστές να μείνουν μόνο οι ποδοσφαιριστές και κανένας άλλος και την ευχή η διαιτησία να περάσει απαρατήρητη.
Στα αγωνιστικά τώρα, οι "κιτρινόμαυροι" του Αργοστολιού κάνουν και φέτος μια εντυπωσιακή πορεία και φαίνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής ότι παίζουν χωρίς αντίπαλο. Έχουν το απόλυτο (9Χ9) των νικών και παράλληλα διατηρούν στο ίδιο χρονικό διάστημα ένα άλλο σημαντικό ρεκόρ, την εστία του Άννινου ανέπαφη.
Παρουσιάζουν ένα πολύ δυνατό και ποιοτικό σύνολο όπου στα περισσότερα παιχνίδια δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά για να πάρουν το τρίποντο.
Από την άλλη οι "μελανόλευκοι" του Γ. Τζουγανάτου δείχνουν "διπρόσωποι" φέτος με αποτέλεσμα να έχουν χάσει βαθμούς που δεν έπρεπε και τώρα να βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα δέκα ολόκληρους βαθμούς πίσω από την αντίπαλο τους. Μάλιστα την προηγούμενη Κυριακή αναδείχθηκαν ισόπαλοι του Πάγκε χωρίς σκορ.
Ο Σπ. Παπαδάτος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αφού έχει στην διάθεση του "ετοιμοπόλεμους" όλους τους ποδοσφαιριστές του.
Για τον Γ. Τζουγανάτο και την ομάδα του υπάρχουν κάποια με κυριότερο αυτό του τιμωρημένου Τάσου Κλειτογιάννη που θα απουσιάσει από τη μεγάλη "μάχη".  
Φαβορί: Σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα η Α.Ε.Κ., όμως αυτό δεν λέει κάτι αφού όπως προαναφέραμε υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.
Θεωρούμε ότι πολλά θα κριθούν στο πάθος, στη δύναμη και στο πόσο πολύ το θέλει κάθε ομάδα.
Διαιτητής: Ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους Βουτσινά Α. και Βασιλόπουλο Δ.

 Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
27
9
9
0
0
36
00
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
22
9
7
1
1
26
06
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
19
96121209
4.
Α.Ο.Κ.Ι.
1795221908
5.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ1695131813
6.
Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
1695131811
7.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
12
9
4
0
5
16
14
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
8
9
2
2
5
10
23
9.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3
9
1
0
8
03
23
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
3
9
1
0
8
07
22
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3
10
1
0
9
10
47
 
Η επόμενη αγωνιστική 12η (11-12/1-2014)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
4.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚ.
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
6.
Ρεπό: Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Ο εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Οδυσσέας Ιθάκης
Από όλα έχει η 3η αγωνιστική στην "μικρή" κατηγορία
Τρίτη αγωνιστική και στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας με τις ομάδες Οδυσσέα-Παπυργιακού να δείχνουν ασταμάτητες μετά τις εκτός έδρας νίκες τους 4-0 με αντίπαλους την Έρυσσο και τον Ηρακλή αντίστοιχα. 
Η άλλη της παρέας αποχωρίστηκε των αντιπάλων της μετά την ισοπαλία 2-2 στα Μακρυώτικα και αντίπαλο τον αξιόλογο Πυλαριακό.
Όσον αφορά την 4αδα εκτός των δυο πρώτων σίγουρη πρέπει να και θεωρείται η συμμετοχή της Ανωγής, με τις υπόλοιπες τρεις να "μάχονται", ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο και να διεκδικούν επί ίσοις όροις την μια θέση που απομένει. Όσο για το πια θα υποβιβαστεί έχουμε αναφέρει παλαιότερα. Καμία!!
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τα τα αγωνιστικά της 3ης ημέρας, όλα τα παιχνίδια έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται  σκληρή η"μάχη" για την τελική επικράτηση. Συγκεκριμένα:
Το Σάββατο το πρωί στις 11:00 στον Σταυρό και στο μεγάλο ντέρμπι, ο Οδυσσέας με τον αέρα της πρώτης και καλύτερης ομάδας θέλει απέναντι στην Ανωγή να συνεχίσει τις πειστικές του εμφανίσεις και να φτάσει στο 3Χ3. 
Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται  το απόγευμα στα Μακρυώτικα με ένα σημαντικό για τις δυο ομάδες παιχνίδι όπου Πυλαριακός-Παπυργιακός θέλουν τη νίκη.
Οι μεν γηπεδούχοι για να κάνουν φέτος σεφτέ αλλά και να παραμείνουν στο γκρουπ διεκδίκησης θέσης στην 4αδα, οι δε φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν τις επιτυχίες τους παραμένοντας στην κορυφή αλλά και να πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στο στόχο τους, γνωρίζοντας ότι με μια πιθανή νίκη σε μια δύσκολη έδρα θα έχουν κάνει την μισή "δουλειά".
Τέλος την Κυριακή το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο σε έναν εξ ίσου ενδιαφέροντα αγώνα, στο ντέρμπι των "ουραγών η Έρυσσος φιλοξενεί τον Ηρακλή Πρόννων και στόχος των δυο ομάδων είναι η νίκη που θα τις ξεκολλήσει από τον "πάτο" του βαθμολογικού πίνακα δίνοντας τους ελπίδες για τη συνέχεια.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 21-12-2013 ώρα 11:00
Δημοτικό Σταυρού Ιθάκης
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘAKΗΣ – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
Κιόσης
Κων.
Μουζακίτης Β.
Βαχλής Ι.
2.
Σάββατο 21-12-2013 ώρα 15:00
Δημοτικό Μακρυωτίκων
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
Μενεγάτος
Ελευθ.
Δουκάκης Κ.
---------------
3.
Κυριακή  22-12-2013 ώρα 15:00
Δημοτικό Μακρυωτίκων
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
Μουζακίτης
Βασ.
Κιόσης Κ.
Βαχλής Ι.

Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
                              
Για το 3Χ3 ο Οδυσσέας στον Σταυρό με Ανωγή... 
Να μην φύγουν με άδεια "χέρια" θα επιδιώξουν οι Ληξουριώτες
Το Σάββατο το πρωί στις 11:00, όπως συμβαίνει στα γήπεδα της Ιθάκης, ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας όπου στο Δημοτικό του Σταυρού ο τοπικός και φιλόδοξος φέτος Οδυσσέας Ιθάκης φιλοξενεί την πολύ δυνατή ομάδα της Παλλικής την Ανωγή.
Ντέρμπι λοιπόν στο Σταυρό με τους Θιακούς ναι μεν να είναι το φαβορί σύμφωνα με ότι έχουν δείξει οι δυο ομάδες στις δυο πρώτες αγωνιστικές, όμως από την άλλη δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι αφού και οι δυο είναι από τα φετινά φαβορί της ανόδου στην Α' κατηγορία.
Η "κιτρινόμαυροι" της Ιθάκης με ένα φανταστικό ξεκίνημα
και δυο συνεχόμενες νίκες στο φετινό πρωτάθλημα φαίνονται πανέτοιμοι να διεκδικήσουν την επάνοδο τους μετά από έναν χρόνο στην "μεγάλη" κατηγορία. Παίζουν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και μέχρι τώρα έχουν πετύχει δυο άνετες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα με εντυπωσιακά σκορ χωρίς να έχει δεχθεί κάποιο γκολ η εστία του Ζ. Κουτσουβέλη. 
Αντίθετα η Ανωγή την πρώτη αγωνιστική δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ηρακλή ενώ την προηγούμενη άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στα Μακρυώτικα με αντίπαλο τον Πυλαριακό.
Η είσοδος της στην 4αδα θεωρείται σχεδόν βέβαιη αλλά το θέμα είναι και η θέση που θα καταλάβει στην τελική κατάταξη μιας και φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά στα playoffs.
Προβλήματα ιδιαίτερα δεν υπάρχουν και τόσο ο Κ. Κουτσουβέλης όσο και ο Μ. Ανδρίτσης θα κατεβάσουν τις ομάδες τους στο ντέρμπι με ότι καλύτερο διαθέτουν.
Φαβορί: Λόγω έδρας και κυρίως λόγω εμφανίσεων φαβορί θα δώσουμε τον Οδυσσέα, χωρίς να αποκλείουμε ότι η Ανωγή δεν μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι, όμως για να γίνει αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και τύχη.
Διαιτητής: Ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Μουζακίτη Βασ. και Βαχλή Ι.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
                                          
Σημαντικό παιχνίδι και για τους δυο στα Μακρυώτικα
Η συνέχεια της αγωνιστικής την ίδια ημέρα στις 3 μ.μ. στα Μακρυώτικα με τον Πυλαριακό να φιλοξενεί τον Παπυργιακό σε έναν αγώνα ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δυο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι θέλουν να σπάσουν το "ρόδι" και να πετύχουν την πρώτη τους νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν την πολύ καλή τους φετινή παρουσία και να φτάσουν στο 3Χ3. 
Οι "κυανέρυθροι" της Πυλάρου με ένα σχετικά άσχημο ξεκίνημα και έχοντας στις δυο πρώτες αγωνιστικές μια ήττα 5-0 από τον Οδυσσέα στην Ιθάκη και μια ισοπαλία 2-2 με την Ανωγή στην έδρα τους, θέλουν τη νίκη για να μη χάσουν και άλλο έδαφος στην προσπάθεια τους να βρουν θέση στην τετράδα. Έτσι για αυτούς θα είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει κάποια πράγματα και θα κυνηγήσουν όσο τους επιτραπεί το θετικό αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τους "ερυθρόλευκους" του Πυργιού με ένα καλό ξεκίνημα και ένα δεύτερο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη συνέχεια στα Τζανάτα και το 4-0 επί του Ηρακλή δείχνουν να είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά και ένα από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια όσο και για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και την άνοδο τους στην Α' κατηγορία. 
Από το παιχνίδι θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Σπ. Τζωρτζάτος.
Φαβορί: Ένα μικρό προβάδισμα θα δώσουμε στους φιλοξενούμενους χωρίς φυσικά να αποκλείουμε τίποτε.
Διαιτητής: Ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθό τον κ. Δουκάκη Κ.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
                             
  Ντέρμπι ουραγών που μπορεί να κρίνει και θέση στην 4αδα
Η αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος μεταφέρεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή όπου στα Μακρυώτικα τις 3 μ.μ. σε ένα παιχνίδι μεταξύ των ουραγών και χωρίς μέχρι τώρα βαθμό ομάδων Ερύσσου-Ηρακλή παίζονται πολλά σχετικά με τον μέλλον τους στην κατηγορία και δεν μιλάμε για τον υποβιβασμό μιας, αφού είναι σχεδόν αδύνατον την επόμενη περίοδο να έχουμε πρωτάθλημα Γ' κατηγορίας, αλλά για την συμμετοχή τους στην τελική 4αδα.
Οι γηπεδούχοι που παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο στον πρώτο τους αγώνα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου δεν είχαν συνέχεια και τη δεύτερη αγωνιστική γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα 0-4 από τον πρωτοπόρο και αήττητο Οδυσσέα Ιθάκης. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι την πρώτη αγωνιστική στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου δυσκόλεψαν αρκετά την Ανωγή μέχρι να καταφέρει το τελικό 1-0 αλλά την δεύτερη σαν γηπεδούχοι γνώρισαν και αυτοί την ήττα με το ίδιο σκορ 4-0 από τον Παπυργιακό που και αυτός είναι εκ των φαβορί για την πρωτιά. 
Κοινή λοιπόν η πορεία και των δυο ομάδων φέτος βλέπουν σαν "σωσίβιο" την μεταξύ τους αναμέτρηση και ελπίζουν ότι αυτή την φορά κάποια θα πετύχει τον στόχο της. 
Προβλήματα τόσο για τον Μ. Κατσαμπίρη όσο και τον Γ. Γιαννάκη δεν υπάρχουν και πλήρεις δείχνουν τον "δρόμο" στις ομάδες τους για την πρώτη τους νίκη και το τρίποντο.
Φαβορί: Θεωρούμε και τις δυο ομάδες ικανές να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο με το τρίποντο. Επίσης και η ισοπαλία δεν απέχει πολύ από την λογική σαν πιθανό αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Ο κ. Μουζακίτη Βασ. με βοηθούς τους κ.κ. Κιόση Κ. και Βαχλή Ι. 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
6
2
2
0
0
9
0
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
6
2
2
0
0
6
1
3.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
4
2
1
1
0
3
2
4.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
1
1
1
0
1
2
7
5.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
0
2
0
0
2
1
6
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
0
2
0
0
2
0
5
Η επόμενη αγωνιστική 4η (11-12/1-2014)
α/α
Αγώνας
1.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου