Τρίτη, Απριλίου 15

Pre-game playoffs Α' κατηγορίας: Πρεμιέρα αύριο στις Κεραμειές με δυο σπουδαία παιχνίδια


Και τώρα οι "4".... για την "κούπα" του πρωταθλητή
         
Έφτασε η κρίσιμη ώρα με τους αγώνες των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας. Αγώνων που θα αναδείξουν το πρωταθλητή Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το 2013-2014.
Η αυλαία ανοίγει αύριο, Τετάρτη, στις Κεραμειές με δυο πολύ δυνατά παιχνίδια. Η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. τυπικά γηπεδούχος φιλοξενεί την Εικοσιμία και ο Α.Ο.Κ.Ι. τον Παγκεφαλληνιακό στο ίδιο γήπεδο.
Εμείς εκείνο που θα ευχηθούμε, κατ’ αρχήν να απολαύσουμε σπουδαίο ποδοσφαιρικό θέαμα από τις τέσσαρες καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, με πρωταγωνίστριες μόνο τις ίδιες και στη συνέχεια να μην υπάρξουν ακραίες καταστάσεις ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά και όπως αξίζει στον Κεφαλονίτη ποδοσφαιριστή.
Ας δούμε αναλυτικά τα δυο παιχνίδια και τους «μονομάχους».
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
                                   
Και οι δύο αισιοδοξούν ότι θα μπουν με το "δεξί" στα playoffs
Στις 4 μ.μ. η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου, αήττητη και με το απόλυτο 20Χ20 ομάδα της Α.Ε. Κεφαλληνίας, τυπικά γηπεδούχος και με σημαντικές απουσίες, φιλοξενεί τη 2η της τελικής κατάταξης Εικοσιμία σε ένα σπουδαίο παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά και τίποτε για την τύχη των δύο ομάδων αλλά και του πρωταθλήματος στη συνέχεια.
Οι πρωταθλητές θα κατέβουν με δυο πολύ σημαντικές απουσίες αφού δε θα έχουν στην σύνθεση τους,  τον τιμωρημένο Άγγελο Κούκλη καθώς και τον Άλκη Κρούτη που σημειώθηκε στο Φ.Α. από τον διαιτητή στο παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ.Ι. με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής και αναμένεται τιμωρία του. Δύο λοιπόν πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές που η μη συμμετοχή τους πονοκεφαλιάζει τον Σπ. Παπαδάτο. 
Στα ευχάριστα για το νεαρό κόουτς των "κιτρινόμαυρων" η επάνοδος του Γ. Λούλουδα ο οποίος εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα ύστερα από πέντε αγωνιστικές.
Από την άλλη η Εικοσιμία δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού και ο Φωκάς ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και θα δώσει κανονικά τον παρόν στη αυριανή «μάχη» της πρεμιέρας των playoffs.
Οι παραπάνω ομάδες φέτος έχουν συναντηθεί άλλες τέσσαρες φορές, δύο για το πρωτάθλημα και δυο για το κύπελλο, με την Α.Ε.Κ. να μην έχει γνωρίσει την ήττα σε κανένα από αυτά.
Για το πρωτάθλημα οι «κιτρινόμαυροι» και στα δυο παιχνίδια πέτυχαν ισάριθμες νίκες με το ίδιο σκορ 3-0 σε Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και Κεραμειές αντίστοιχα, ενώ για το κύπελλο νίκη 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και ισοπαλία 1-1 στις Κεραμειές.
Διαιτητής θα είναι ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Δ. Βασιλόπουλο.
 
Α.Ο.Κ.Ι. - ΠΑ.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
                  
Μεγάλο παιχνίδι στις Κεραμειές..... Όποιος χάσει.....  χάνεται
Αμέσως μετά στο ίδιο γήπεδο και ώρα 6 μ.μ. σε ένα επίσης πολύ σημαντικό παιχνίδι ο Α.Ο.Κ.Ι. τυπικά γηπεδούχος φιλοξενεί τον Παγκεφαλληνιακό. Παιχνίδι «φωτιά» και για τις δυο ομάδες αφού σε περίπτωση ήττας της μιας ή της άλλης ομάδας το όνειρο για την διεκδίκηση του τίτλου ουσιαστικά πρέπει να παίρνει τέλος, ιδιαίτερα αν η Α.Ε.Κ. εν τω μεταξύ έχει επικρατήσει της Εικοσιμίας. Η ισοπαλία θεωρούμε επίσης ότι δε βολεύει καμία ομάδα.
Οι γηπεδούχοι του Γ. Τζουγανάτου λοιπόν δε βλέπουν άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης αν και οι ελλείψεις στην ομάδα είναι αρκετές και σημαντικές με τον έμπειρο κόουτς να μην έχει στη διάθεση του, τους τιμωρημένους Μάκη Χαλιώτη, Λεωνίδα Κοντοζή και Γιώργο Πραστέλλα. Στα ευχάριστα η παρουσία του Μάκη Πολλάκη που εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα του και αναμένεται στο αρχικό σχήμα.
Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Παγκεφαλληνιακός είναι πανέτοιμος να βάλει «φωτιά» στα playoffs και να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της «κούπας».
Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και ο Γ. Βασιλάκης θα παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με την γνωστή φετινή «συνταγή» των επιτυχιών.
Οι παραπάνω ομάδες φέτος έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές για το πρωτάθλημα και φαίνεται ότι «αρέσκονται» στα ισόπαλα αποτελέσματα αφού και τα δυο παιχνίδια ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή, 0-0 και 1-1 αντίστοιχα.
Διαιτητής θα είναι ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Δ. Βασιλόπουλο. 
Η ειδική βαθμολογία 
των ομάδων στα playoffs
Α/Α
Ομάδες
Βαθμοί
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
4
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
1
4.
Α.Ο.Κ.Ι.
0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική 22/4/2014
Α/Α
Αγώνας
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο.Κ.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου