Πέμπτη, Μαΐου 29

Εθνική Νέων: Πορτογαλία-Ελλάδα 3-0


Η Εθνική Νέων ηττήθηκε 3-0 από την Πορτογαλία, στο πρώτο της ματς για τον 7ο όμιλο της elite round του EURO U-19.
Οι διοργανωτές του ομίλου εκμεταλλεύθηκαν τις δύο αποβολές Ελλήνων διεθνών (62΄ Κουλούρης, 90΄ Βλάχος) με δεύτερη κίτρινη κάρτα και χάρη στα γκολ των Ίβο Ροντρίγκες (78΄), Νούνο Σάντος (86΄) και Αντρέ Σίλβα (90΄+1, πέν.) έφτασαν στη νίκη, η οποία τους δίνει τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης (στο άλλο ματς Βέλγιο και Ουαλία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1).
Η Εθνική μας στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο έως τη στιγμή της πρώτης αποβολής και είχε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ με τους Δώνη, Μήλιο και Φούντα. Από την πλευρά τους, οι Ίβηρες πίεσαν μετά το 70ό λεπτό και κατάφεραν να εκμεταλλευθούν με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη της ελληνικής άμυνας και την κούραση των διεθνών μας.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ελβετός Αλέν Μπιερί.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Τιάγκο Σα, Ρεμπότσο, Μασάδο, Ράφαελ, Ποντστάφσκι, Ράμος (75΄ Νούνο Σάντος), Λόπες, Ντουάρτε, Ιντίμα (46΄ Αντρέ Σίλβα), Ίβο Ροντρίγκες (87΄ Γκούτσο), Μάρτινς
ΕΛΛΑΔΑ: Στρέζος, Πολίμος (35΄ Μήλιος), Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος (67΄ Τζανουλίνος), Δώνης, Δεληγιαννίδης, Κουλούρης, Φούντας, Κρητικός (56΄ Ρούσσος)
«Σταθήκαμε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και μπορώ να πω ότι ελέγχαμε το ρυθμό του αγώνα έως τη στιγμή της αποβολής του Κουλούρη. Είχαμε, μάλιστα, τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε πρώτοι. Δυστυχώς, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν όλες τις κακές μας επιλογές στην άμυνά μας και έφτασαν σε μια ευρεία επικράτηση. Συνεχίζουμε με στόχο την πρώτη μας νίκη στο ματς με το Βέλγιο», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Παχατουρίδης.

*Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει το Βέλγιο στις 30 Μαΐου (18:00, Φάο)
 http://www.epo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου