Δευτέρα, Ιουνίου 23

Οι «ελέφαντες» στο μικροσκόπιο


To epo.gr παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Ακτή Ελεφαντοστού, ενόψει της τελευταίας και κρίσιμης αναμέτρησης της «γαλανόλευκης» στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ 2014 με αντίπαλο την αφρικανική ομάδα.
ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014:  Μια νίκη 2-1 επί της Ιαπωνίας στην πρεμιέρα και μια ήττα με το ίδιο σκορ από την Κολομβία είναι ο απολογισμός της Ακτής Ελεφαντοστού. 
Μάλιστα, στο ματς με την Ιαπωνία, οι ασιάτες προηγήθηκαν στο 16΄ με τον Χόντα, όμως η είσοδος του Ντρογκμπά έδωσε νέα πνοή στο παιχνίδι της Ακτής Ελεφαντοστού, η οποία έφτασε στην επιτυχία χάρη στα γκολ των Μπονί (64΄) και Ζερβίνιο (66΄).
Αγωνίστηκαν οι: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά (75' Τζακπά), Τιοτέ, Σερέ Ντι (62' Ντρογκμπά), Γιαγιά Τουρέ, Καλού, Ζερβίνιο, Μπονί (78' Για Κονάν).
Στον επόμενο αγώνα κόντρα στην Κολομβία δεν είχαν την ίδια καλή αγωνιστική παρουσία και έμειναν πίσω στο σκορ από τα γκολ των Ροντρίγκες (64΄) και Κιντέρο (70΄). Το τέρμα του Ζερβίνιο στο 73΄ αναπτέρωσε τις ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα, όμως η πίεση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης  δεν απέφερε κάτι πιο ουσιαστικό.
Αγωνίστηκαν οι: Μπαρί, Μποκά, Ντιοτέ, Ζοκορά, Ζερβίνιο, Μπονί (60’ Ντρογκμπά), Γκραντέλ (67’ Καλού), Οριέ, Γ. Τουρέ, Ντιέ (73’ Μπολί), Μπάμπα
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ:  Συμμετέχει για 3η φορά (συνεχόμενη) σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς να έχει καταφέρει στις δύο προηγούμενες να έχει περάσει από τη φάση των ομίλων. Ο συνολικός απολογισμός της είναι 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και 12-12 τέρματα.
ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Πήρε μέρος σε δύο προκριματικές φάσεις της αφρικανικής ζώνης και εξασφάλισε σχετικά άνετα και χωρίς ήττα το εισιτήριο πρόκρισης. Έδωσε συνολικά 8 αγώνες, με 5 νίκες,  3 ισοπαλίες και 19-7 τέρματα (μ.ο. 2.38-0.88). Στον 2ο προκριματικό γύρο πήρε την πρωτιά στον 3ο όμιλο, με αντιπάλους το Μαρόκο (2-2, 1-1), την Τανζανία (2-0, 4-2) και την Γκάμπια (3-0, 3-0). Στον 3ο γύρο αντιμετώπισε τη Σενεγάλη και με νίκη εντός έδρας 3-1 και ισοπαλία εκτός 1-1 πανηγύρισε την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας.
1ΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Σάλομον Καλού (5 γκολ σε 7 συμμετοχές)
1ΟΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Μπουμπακάρ Μπαρί  (8)
ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: Η ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική με 63 γκολ σε 103 συμμετοχές. Στις τάξεις της αφρικανικής ομάδας υπάρχουν, όμως, κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως οι Σάλομον Καλού, Ζερβίνιο, Γιάγια και Κόλο Τουρέ. Επιπλέον, οι Οριέ, Ζοκορά, Τιοτέ, Μπονί είναι πολύτιμες μονάδες για το παιχνίδι της.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:  Από το Μάιο 2012 στον πάγκο κάθεται ο 42άχρονος Γάλλος Σαμπρί Λαμουσί, στην πρώτη του δοκιμασία ως προπονητής. Ο Λαμουσί έκανε σημαντική καριέρα ως παίκτης (μέσος) σε Οσέρ, Μονακό, Πάρμα, Ίντερ, Τζένοα και Μαρσέιγ, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας σε 12 αγώνες (1 γκολ).
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:  Βρίσκεται στην 23η θέση για το μήνα Ιούνιο. Καλύτερη θέση η 12η (Φεβρουάριος και Απρίλιος 2013) και χειρότερη η 75η τον Μάρτιο 2004.
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ:  Οι δύο ομάδες δεν έχουν παίξει μεταξύ τους στο παρελθόν.
http://www.epo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου