Τετάρτη, Ιουλίου 23

Και οι μεταγραφές καλά κρατούν.... Τα τελευταία νέα των ομάδων


Οι καλοκαιρινές μεταγραφές στο τοπικό ποδόσφαιρο έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας μιας και ο μήνας Ιούλης πάντοτε παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού οι ομάδες προσπαθούν να εντάξουν ότι καλύτερο υπάρχει προκειμένου να ισχυροποιηθούν ενόψει της νέας χρονιάς.
Ας ρίξουμε μια ματιά πως κινούνται μεταγραφικά μέχρι τώρα οι ομάδες της Α΄κατηγορίας.
Τα τελευταία νέα που κυκλοφορούν στην "πιάτσα" και έχουν να κάνουν με κάποιες μετακινήσεις ποδοσφαιριστών και το sportsthea τις καταγράφει έγκυρα και έγκαιρα είναι:
Στην Εικοσιμία σίγουρα παρελθόν για την ομάδα αποτελεί ο τερματοφύλακας Αποστολής Καραίσκος. Από εκεί πέρα ο Φωκάς όπως αναφέρουμε και παρακάτω βλέπει με καλό μάτι την μετακίνηση του στους πρωταθλητές ενώ κάτι "παίζεται" και με τον Ντετάρ Ντουκάι αλλά αν ισχύσουν αυτά που λέει η Διοίκηση σίγουρα θα είναι δύσκολο κάτι τέτοιο. Τέλος σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Ζησιμάτο, τρια-τέσσερα δυνατά ονόματα παίζουν για την ενίσχυση της ώστε να έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο την νέα σεζόν και προέρχονται οι δυο από Σάμη μεριά ενώ η τρίτη από περιοχή Πρόννων.
Μετά την απόκτηση του Αποστόλη Καραίσκου η περυσινή πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. βρίσκεται πολύ κοντά στο να εντάξει στο δυναμικό της έναν νεαρό και αξιόλογο ποδοσφαιριστή, τον Σπύρο Κόμητα από τα Φωκάτα, ενώ πολύ έντονα ακούγεται να παίζει και το όνομα του αμυντικού Χρήστου Φωκά που πέρυσι πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Εικοσιμία όπως και του Γεράσιμου Μπελτσώνια από τα Ομαλά. Επίσης ένας νεαρός ποδοσφαιριστής για τον οποίο πέρυσι έγινε πολύ "κουβέντα" αλλά και άλλα πολύ σημαντικά ονόματα που για προφανείς λόγους δεν θα αναφέρουμε όπως κάνουμε για όλες τις ομάδες αν δεν είναι τελειωμένη κάποια μεταγραφή.
Από ότι φαίνεται μετά τις πρώτες αποχωρήσεις των "ξένων" και την επιστροφή του Γιώργου Τσιντήλα στην Πρόοδο Ιθάκης άλλος ένας τερματοφύλακας, ο νεαρός Νίκος Παυλάτος φαίνεται, προκειμένου να πάρει παιχνίδια παραχωρείτε στα Φωκάτα σαν αντάλλαγμα της μεταγραφής του Κόμητα, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον για αυτόν έχει δείξει και η Εικοσιμία.
Στον Παγκεφαλληνιακό δεν "καίγονται" ιδιαίτερα για κάποιον ποδοσφαιριστή, εκτός και "κάτσει" κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον μιας και η ομάδα και φέτος θα στηριχθεί στα δικά της παιδιά δείχνοντας τους εμπιστοσύνη ενώ θα προωθηθούν στην πρώτη κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες.
Όσον αφορά τον περυσινό δευτεραθλητή και κυπελλούχο Α.Ο.Κ.Ι., ξεκίνησε εντυπωσιακά με μια σπουδαία μεταγραφή όπως είναι αυτή του Λάμπρου Λογόνη, ενώ προσπαθεί να εντάξει στο δυναμικό του κάποια πολύ δυνατά ονόματα προκειμένου να κερδίσει ότι δεν κατάφερε τα δυο τελευταία χρόνια. 
Και εδώ τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά και οι κινήσεις που γίνονται καλύπτονται από άκρα μυστικότητα. Πάντως από αυτά που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μπορούμε να πούμε ότι οι "μαυρόασπροι" του Αργοστολιού το ψάχνουν πολύ προκειμένου οι μεταγραφές αυτές να είναι ουσιαστικές και να βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα τους. 
Στον Παλληξουριακό και σε ότι αφορά τους Ληξουριώτες η μεγάλη τους επιθυμία είναι η επανένταξη του Ληξουριώτη, γιου του προέδρου της ομάδας, αμυντικού μέσου του Α.Ο.Κ.Ι. Αλέξανδρου Λυκούδη και δυο τριών ακόμη ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα κάνουν την διαφορά. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών τα τελευταία χρόνια είναι μια σταθερή αξία και εκ των κορυφαίων του τοπικού ποδοσφαίρου και αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του, ίσως αλλάξει τα δεδομένα στους φετινούς στόχους της ομάδας της Παλλικής.
Επίσης όπως δείχνουν τα πράγματα ο έμπειρος άσος της ομάδας Δημήτρης Γαλανός φέτος "κρεμάει" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην ομάδα, ενώ ως γνωστό ο σκόρερ της ομάδας Σάκης Πέττας έχει αποχωρήσει λίγο πριν το φινάλε της περυσινής περιόδου για επαγγελματικούς λόγους και διαμένει μόνιμα πλέον στην Αθήνα. Τέλος αβέβαιη είναι η παραμονή στην ομάδα του επιθετικού Διονύση Πρεντάνου. 
Στα Διλινάτα φαίνεται να θέλουν μεταγραφή δυο βασικοί τους ποδοσφαιριστές με τον έναν να "βλέπει" Αργοστόλι και Α.Ο.Κ.Ι. και τον άλλον προς Ληξούρι και Παλληξουριακό, με τους διοικούντες της ομάδας του μεγάλου χωριού να δηλώνουν άγνοια.
Στη Σάμη δεν κινείται "φύλλο" και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όσον αφορά το μέλλον της, στην συνάντηση της διοίκησης της ομάδας σήμερα, Τετάρτη 23/7 με τους φίλους της από την περιοχή. Παρ΄όλα αυτά ακούγονται κάποιες σημαντικές αποχωρήσεις..... Ίδωμεν!!
Το ίδιο ισχύει και για τους Πρόννους μιας και αυτή την εποχή ο τουρισμός και τα εποχιακά επαγγέλματα είναι το μεγάλο εμπόδιο για όλους...... Ίσως αργότερα γίνει κάτι στην ομάδα των Πρόννων. Σίγουρα και οι δυο παραπάνω ομάδες αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό!!
Τα Φωκάτα του Μιχάλη Αθηναίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι πολύ κοντά στο να εντάξουν στο δυναμικό τους κυρίως έμπειρους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους, Μάκη Κανάκη από τον Α.Ο.Κ.Ι., Περικλή Μπαζάρογλου από Πάγκε, Τζέρυ Παγουλάτο από Α.Ε.Κ. και Φίλιππα Γεωργόπουλο από τα Διλινάτα καθώς και κάποιους άλλους ελεύθερους, ενώ στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής Σπύρος Κόμητας που οδεύει προς την πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ..
Ο "νεοφώτιστος" Πυλαριακός όπως φαίνεται και φέτος θα στηριχθεί στα "δικά" του παιδιά δίνοντας τους τις ευκαιρίες που δικαιούται με αποτέλεσμα οι αλλαγές στο ρόστερ να είναι ελάχιστες. Πάντως η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί να εντάξει έναν δυο ποδοσφαιριστές κυρίως από την περιοχή ώστε να την βοηθήσουν στην δύσκολη προσπάθεια της για παραμονή στην Α΄κατηγορία. 
Οι Θιακές ομάδες
Σίγουρα δεν περιμένει κανείς μεγάλες κινήσεις στο νησί του Οδυσσέα από τις δυο ομάδες που από φέτος θα αγωνίζονται ξανά μαζί στην Α' κατηγορία.
Στους "ροσονέρι" σίγουρη είναι η επιστροφή του πρωταθλητή με την Α.Ε.Κ., τερματοφύλακα Γιώργου Τσιντήλα που πέρυσι τον Δεκέμβριο είχε μεταγραφεί στην πρωταθλήτρια 2013-2014, αλλά και ενός παλιού της γνώριμου που σίγουρα θα αποτελέσει πολύ σημαντική προσθήκη στην ομάδα του Βαθιού.
Από εκεί και πέρα οι διοικούντες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με δυο-τρεις ικανούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους εντάξουν στο δυναμικό της Θιακιώτικης ομάδας και να την βοηθήσουν την επόμενη χρονιά.
Όσο για τον νεοφώτιστο και περυσινό πρωταθλητή Β΄κατηγορίας, Οδυσσέα από τον Σταυρό και εδώ οι προσθήκες θα είναι πολύ μικρές και αυτός όπως φαίνεται θα βασιστεί στο υπάρχον ρόστερ.
"Φωτιά" στους πάγκους
Μεγάλο όμως είναι και το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους του πάγκου, οι οποίοι θα αναλάβουν τις τύχες των ομάδων και θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρα ποδοσφαιριστών, φιλάθλων και παραγόντων.
Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται λίγες θα είναι οι αλλαγές. Όμως δύο εξ αυτών θα έρθουν να «ταράξουν» τα νερά του τοπικού ποδοσφαίρου στα νησιά μας. 
Πολύ σύντομα και σεβόμενοι την παράκληση φίλων παραγόντων θα καταθέσουμε και ονόματα.... Υπομονή ίσως και εντός της ημέρας να υπάρξουν τα σπουδαία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου