Σάββατο, Σεπτεμβρίου 27

Με το ίδιο σκορ 0-5 νίκησε τον Π.Α.Ο. στο Αργοστόλι και πέρασε στους "9" ο Παλληξουριακός


Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-5
                                       
Το μεσημέρι του Σαββάτου άνοιξε η αυλαία των επαναληπτικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπως αναμενόταν ο πολύ δυνατός φέτος Παλληξουριακός δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να διπλασιάσει τις νίκες τους επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα σκορ 5-0 παίρνοντας το ένα από τα "9" εισιτήρια που οδηγούν στον επόμενο γύρο.
Ο Παλληξουριακός καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο δεν συνάντησε προβλήματα. Από την άλλη η νεοσύστατη ομάδα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές στη σύνθεση της προσπάθησε φιλότιμα, ειδικά στο α' ημίχρονο που είχε δυνάμεις, δείχνοντας ότι στο πρωτάθλημα θα είναι ένας αξιόλογος και υπολογίσιμος αντίπαλος.
Φάσεις και γκολ
Στο 4’ μια κάθετη πάσα του Διον. Παπαδάτου θα βρει τον Σπυράτο μέσα στην περιοχή. Ο τελευταίος δεν κάνει καλό κοντρόλ και το σουτ που πραγματοποιεί περνάει πολύ μακριά άουτ από την εστία του Μοσχόπουλου.

Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο επόμενο λεπτό. Αυτή την φορά με τον Ηλ. Αντωνάτο ο οποίος μόνος απέναντι από τον Παπαστεργίου, μέσα στην περιοχή θα κάνει το πλασέ για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Π.Α.Ο..
Ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 10’ όταν στην σέντρα από δεξιά του Μπερδεμπέ ο Καλογηράτος θα πιάσει το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία θα χαθεί για τους «ερυθρόλευκους» στο 12’ όταν το σουτ του Ηλ. Αντωνάτου λίγο μέσα από την περιοχή θα αποκρούσει πάνω στη γραμμή ο Ταβιανάτος και στη συνέχεια θα απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί μακριά από την περιοχή τους.
Νέο σουτ του Ηλ. Αντωνάτου στο 33’ απέναντι από τον Παπαστεργίου με τον τελευταίο να πέφτει και να αποκρούει εντυπωσιακά.
Τελευταία φάση του ημιχρόνου στο 43’ όταν στο λάθος των αμυντικών ο Τζιβράς στην προσπάθεια του να αιφνιδιάσει τον Μοσχόπουλο θα πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παλληξουριακού.
Στο δεύτερο ο Παλληξουριακός σοβαρεύτηκε και ολοκλήρωσε τελικά το παιχνίδι με μια ευρεία νίκη και σκορ 5-0.
Μόλις στο 47’ σέντρα του Μαρκάτου στην περιοχή ο Δημ. Παπαδάτος δεν θα εκμεταλευτεί την αδράνεια της άμυνας των «πράσινων» αφού το τακουνάκι που επιχειρεί καταλήγει στα χέρια του Παπαστεργίου.
Πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο 54’ όταν θα ανατραπεί στην περιοχή ο Ζερβός από τον Γκαζάρ. Το εκτελεί εύστοχα ο Σπ. Μαρκάτος και ανοίγει το σκορ 0-1.
Στο 59’ ο Ζερβός με εξαιρετικό πλασέ μέσα στην περιοχή, ύστερα από παράλληλη πάσα του Λούλουδα θα πετύχει το 0-2.
Οι γηπεδούχοι στο 67’ θα χάσουν μια καλή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ όταν ο Θεοδωρακάτος με δυνατό σουτ θα αναγκάσει τον Μοσχόπουλο να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει με υπερένταση την μπάλα.
Στο 77’ ο Αναλυτής μέσα στην περιοχή πλασάρει για να για να αποκρούσει ο Παπαστεργίου.
Μια ωραία συνεργασία Αναλυτή – Αντωνάτου Ηλ. στο 79’  θα αποφέρει για τους γηπεδούχους το 0-3 με ψηλοκρεμαστό πλασέ του τελευταίου.
Μια καταπληκτική ενέργεια από δεξιά του Δημ. Παπαδάτου στο 79’ και παράλληλη πάσα στον Λούλουδα θα φέρει το 0-4 με διαγώνιο σουτ στην κίνηση του τελευταίου. Ήταν ένα εντυπωσιακό γκολ!!
Τα γκολ δεν σταμάτησαν να έρχονται για τους Ληξουριώτες και στο 84' Γ. Αναλυτής, μετά από παράλληλη και πάλι πάσα του Δημ. Παπαδάτου εύκολα θα σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία και το τελικό 0-5.
Διαιτητής ο κ. Β. Μουζακίτης με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Γ. Αντωνάτο. 
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ-νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Ταβιανάτος (46’ Ανδρ. Καλογηράτος), Κολέτσης, Καλαφάτης, Γασπαρινάτος, Μπερδεμπές, Παπαναστασάτος, Τ. Καλογηράτος, Φωκάς (59’ Πολλάτος), Τζιβράς, Θεοδωρακάτος.
Παλληξουριακός:(Δ. Λιονάτος), Μοσχόπουλος, Αδηλίνης, Μπεκιάρης, Διον. Παπαδάτος, Δαμουλιάνος, Σπυράτος (46’ Λούλουδας), Ζερβός, Ηλ. Αντωνάτος, Μαρκάτος Σπ. (70’ Πρεντάνος), Μαρινάκης (58΄Αναλυτής), Δημ. Παπαδάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου