Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20

Άφησαν ανοιχτούς "λογαριασμούς" Φωκάτα-Έρυσσος μετά το σημερινό 1-1



                                                                 
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ  1-1
Αμέσως μετά την κλήρωση ξέραμε ότι φαβορί στον αγώνα Φωκάτων-Ερύσσου θα ήταν η ομάδα του Μιχάλη Αθηναίου κάτι που σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, δεν το επιβεβαίωσε αφού ήρθε ισόπαληι 1-1 αφήνοντας ανοικτούς «λογαριασμούς» για τον επαναληπτικό και το «ξερό» των Μακρυωτίκων
Η ομάδα της Ερύσσου με μια «ηρωϊκή» προσπάθεια και αγωνιζόμενη επί 90’ με δέκα ποδοσφαιριστές (δεν είχε μικρό) θα μπορούσε να φύγει ακόμη και με το «2» αν ο καλύτερος της παίκτης, ο τερματοφύλακας της Α. Σιμάτος δεν αστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι.
Τα Φωκάτα είχαν την καθολική υπεροχή αλλά χωρίς καθαρό μυαλό και σωστή κυκλοφορία δεν δημιουργούσαν προυποθέσεις νίκης.
Φάσεις και γκολ
Στο 11’ σε σουτ του Αραβαντινού εκτός περιοχής μετά από έξυπνη προσποίηση του Γεωργόπουλου η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα καταλήξει χωρίς πρόβλημα στα χέρια του Σιμάτου.
Φάουλ του Γεωργόπουλου στο 11’ θα φέρει τηνμπάλα στην μικρή περιοχή με τον Αραβαντινό να μην προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα της Ερύσσου.
Στο 13’ σειρά του Ντουκάι να απειλήσει με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και τον Σιμάτο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα.
Χωρίς σκορ θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια αφού δεν υπήρξε καμία αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 47΄ο Σιμάτος και πάλι θα πει όχι στο διαγώνιο σουτ του Παπαδάτου μέσα από την περιοχή.
Στο επόμενο λεπτό ο Σιμάτος θα πέσει και θα αποκρούσει το δυνατό σουτ του Γεωργόπουλου περίπου από το σημείο του πέναλτι.
Και στο 49’, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού η Έρυσσος σε αντεπίθεση και στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Δίλαλου θα κατορθώσει να προηγηθεί 0-1 στο σκορ.
Συγκεκριμένα ο ο Τραχάνης με ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων θα βρει αμαρκάριστο τον Μπέλλο με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα στην έξοδο του Δίλαλου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του μπροστά στο σκορ 0-1.
Δεν κράτησαν για πολύ τα πανηγύρια των φιλοξενούμενων αφού στο 55’ ο Μάστορας με ωραία σέντρα από δεξιά θα βρει τον Παπαδάτο απέναντι από τον Σιμάτο και με ωραία γυριστή κεφαλιά θα θα νικήσει αυτή την φορά τον πορτιέρο της Ερύσσου και θα πετύχει την ισοφάριση και το 1-1.
Ευκαιρία και πάλι για τους γηπεδούχους στο 68’ όταν το σουτ του Γεωργόπουλου από το ύψος του πέναλτι κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και καταλήγει κόρνερ.
Η τεράστια ευκαιρία όμως θα χαθεί στο 72’ για τους φιλοξενούμενους. Στη δεύτερη επίσκεψη τους στην περιοχή των Φωκάτων, ο Τραχάνης θα ανατραπεί από τον Δίλαλο με τον κ. Ματιάτο να υποδεικνύει το πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο κορυφαίος του αγώνα τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Σιμάτος που θα γίνει ο «μοιραίος» παίκτης για την ομάδα του, αφού αστοχεί στο πέναλτι, έστω και αν ξεγάλασε τον Δίλαλο,  στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Νέα μεγάλη απόκρουση του Σιμάτου στο 88’, όταν θα νικήσει σε τετατετ τον Ντουκάι ύστερα από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του τελευταίου, αποκρούοντας το πλασέ του εκπληκτικά.
Με άλλη μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 90’ θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Σαρρίδης αστοχεί στο πλασέ του, μόνος απέναντι από τον Σιμάτο, αφού η μπάλα καταλήγει συρτά δίπλα από το δεξί του δοκάρι άουτ.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Γ. Αντωνάτο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλαλος, Μάστορας, Σέρρας Π. (42’ Παπαδάτος-77΄λ.τ. Καλογηράς), Φραντζής, Μπαζάρογλου (30’ λ.τ. Ξαξίρης), Ντουκάι, Αραβαντινός, Σαλαπάτας, Αθηναίος, Σαρρίδης, Γεωργόπουλος.
Έρυσος:(Γ. Κατσαμπίρης), Σιμάτος, Καψάλης Χρ., Βαλσαμής, Κατριβέσης, Tavani Jur., Tavani Ej., Καψάλης Διον. (58’ Βασιλάτος), Αρώνης (75’ Καββαδίας Ν.), Μπέλλος, Τραχάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου