Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24

Παραμένουν στον... αέρα τα τοπικά πρωταθλήματα- Στα... άκρα η κόντρα ΕΠΣ Ηλείας- Διπλωματούχων προπονητών!


Στα άκρα φαίνεται ότι έχει φτάσει η «κόντρα» της ΕΠΣΗ με τους διπλωματούχους προπονητές, ελάχιστα μάλιστα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων.
Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η ανακοίνωση, που εξέδωσε η Διοργανώτρια, με την οποία καλεί τους διπλωματούχους προπονητές, όπως προβούν στην έκδοση του δελτίου πιστοποίησης προπονητή από τη Γραμματεία της ΕΠΣ Ηλείας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Από την ΕΠΣ Ηλείας γίνεται γνωστό ότι όσα σωματεία έχουν προσλάβει πτυχιούχο προπονητή υποχρεούνται μέχρι την Παρασκευή 26/9/2014 να προβούν στην έκδοση του δελτίου πιστοποίησης προπονητή από τη Γραμματεία της ΕΠΣ Ηλείας, καθόσον σύμφωνα με τους Κανονισμούς απαγορεύεται ο πτυχιούχος προπονητής να παραβρίσκεται υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα στον πάγκο κάθε ομάδας.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση του παραπάνω δελτίου πιστοποίησης προπονητή είναι:
1.    Αίτηση του σωματείου (διατίθεται από την ΕΠΣ).
2.    Υπεύθυνη δήλωση ότι ο προπονητής δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό της ΕΠΟ, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών, του καταστατικού και των Κανονισμών της ΕΠΟ (διατίθεται και από την ΕΠΣ).
3.    Φωτοτυπία ταυτότητας προπονητή 3ετούς διάρκειας σε ισχύ.
4.    Ιδιωτικό συμφωνητικό πρόσληψης θεωρημένο από την Δ.Ο.Υ.
5.    Βεβαίωση μέλους από το Σύνδεσμο Προπονητών.
6.    Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες.
7.    Παράβολο σε μετρητά πενήντα (50) €».
Η… απάντηση των διπλωματούχων προπονητών
Σε απάντηση της παραπάνω ανακοίνωσης ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας καλεί τα μέλη του να «αγνοήσουν» την υπόδειξη της ΕΠΣΗ, επικαλούμενος το άρθρο 17 της φετινής προκήρυξης των πρωταθλημάτων, όπου δεν προβλέπει κάτι τέτοιο… 
xavari_goymero_kipello
Μάλιστα ο Σύνδεσμος εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
«Κατόπιν εντολής της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ν. Ηλείας, να μην προβούν στην έκδοση δελτίου πιστοποίησης προπονητών, καθότι αυτό δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα προκήρυξη που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Ηλείας (άρθρο 17 που αφορά τους προπονητές). Αναμένουμε τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου και την απόφαση του εκπαιδευτικού συμβουλίου της ΕΠΟ σχετικά με την τύχη της προκήρυξης. Θα ακολουθήσει συνέλευση των μελών για να παρθούν αποφάσεις, μετά τις τελευταίες εξελίξεις».
Γιατί αυτή η διάκριση;
Κι ενώ η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ απευθύνεται στους διπλωματούχους προπονητές, γεννάτε το ερώτημα τι γίνεται με τους μη διπλωματούχους. Αν οι διπλωματούχοι δεν έχουν το δικαίωμα να καθίσουν στους πάγκους των ομάδων τους, με ποια ιδιότητα μπορεί να καθίσει ο «εμπειρικός» προπονητής; Υπάρχει ειδική κάρτα πιστοποίησης ως προς αυτή την κατηγορία προπονητών; Κι αν υπάρχει, είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της ΕΠΟ; Και γιατί η ΕΠΣ Ηλείας προβαίνει στη συγκεκριμένη διάκριση, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στην ανακοίνωσή της;
Στον… αέρα τα πρωταθλήματα!
Κι όλα αυτά ενώ ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την έναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 κι Α2 κατηγορίας κι ενώ η ΕΠΟ δεν έχει ακόμα εγκρίνει την προκήρυξη που της έχει προσκομίσει η ΕΠΣΗ.
Σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν εγκρίνει την προκήρυξη μέχρι την Παρασκευή, το βέβαιο είναι ότι τα πρωταθλήματα θα είναι στον… αέρα κι οποιοδήποτε σωματείο, που δε θα βολεύεται από το αποτέλεσμα, θα μπορεί να προβεί σε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα!
Κι όπως αντιλαμβάνεστε η αξιοπιστία του Ηλειακού ποδοσφαίρου θα πληγεί ανεπανόρθωτα… Αυτό φυσικά είναι κάτι που άπαντες απεύχονται…
http://olympiasports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου