Σάββατο, Οκτωβρίου 25

"Σεφτέ" στις νίκες.... δύσκολα τα Φωκάτα 1-0 τους Πρόννους

Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  1- 0
                               
Σημαντική όσο και δύσκολη νίκη για τους γηπεδούχους
Με το παιχνίδι Φωκάτων-Πρόννων, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Οι ομάδες επιθυμούσαν διακαώς τη νίκη για να ξεκολλήσουν από τον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα και να πάρουν «ανάσες» για την συνέχεια.
Έτσι το παιχνίδι από το ξεκίνημα του ήταν πολύ δυνατό και φαινόταν από μακριά ότι ούτε καλό ποδόσφαιρο θα βλέπαμε αλλά και ότι όλα θα κρινόταν στο γκολ για όποια ομάδα το πετύχαινε.
Οι γηπεδούχοι ωστόσο πιο ουσιαστικοί κατάφεραν στο τέλος να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και να βλέπουν πιο αισιόδοξη τη συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα, παρά την πολύ καλή τους παρουσία, ανέβαλαν τους πανηγυρισμούς μιας νίκης για τη συνέχεια και σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια τους αφού υπεύθυνοι για αυτό είναι οι ίδιοι αλλά και ο τερματοφύλακας των αντιπάλων τους Μάκης Δίλλαλος.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν κακό αφού οι ομάδες δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά μπάλα και τα λάθη ήταν περισσότερα από όσα θα έπρεπε.
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ και το κράτησαν με νύχια και με δόντια ως το τέλος, με κορυφαίο μάλιστα τον τερματοφύλακα τους Μάκη Δίλλαλο που στα τελευταία λεπτά πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα από το 78' προσπαθούσαν για την ισοφάριση. Αυτός δήλωνε παρόν και κράτησε το πολύ σημαντικό 1-0 για την ομάδα του.
Οι Πρόννοι όπως είπαμε το πάλεψαν αρκετά, έχασαν πέναλτι μετά την επιτυχία του γκολ των Φωκάτων, πολλές ευκαιρίες, ενώ είχαν την ατυχία να έχουν απέναντι τους έναν καταπληκτικό Δίλλαλο.
Φάσεις και γκολ
Στο 9' ο Μάστορας μέσα στην περιοχή με προβολή την τελευταία στιγμή θα προλάβει τον Σπ. Τραυλό απέναντι από τον Δίλλαλο πριν επιχειρήσει το σουτ, εκεί ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα βρεθεί στο χόρτο αλλά ο κ. Βασιλόπουλος που ήταν πολύ κοντά στην φάση θα δείξει παίζεται παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου των Πρόννων για πέναλτι.
Γκοοοοοοολ για τα Φωκάτα στο 17'.
Ο Μπαζάρογλου με τον Αραβαντινό θα αλλάξουν την μπάλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η οποία μετά την σέντρα φτάνει ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, ο Λιναρδάτος εμποδίζεται στην έξοδο από τον Γαρμπή στον αέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απομακρύνει όπως ήθελε, η μπάλα τελικά θα φτάσει στον Σαλαπάτα ο οποίος με έξυπνο σουτ ψηλά στην εστία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ που αποδείχθηκε να είναι "χρυσό" στη συνέχεια!
Στο 20' οι Πρόννοι θα απαντήσουν με ένα δυνατό σουτ του Ζαπάντη από τα όρια της περιοχής, όμως η μπάλα θα κοντράρει στον Π. Σέρρα και θα καταλήξει στα χέρια του Δίλλαλου.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 23' όταν ο νεοσυσελθών, Ιντζές θα τροφοδοτήσει παράλληλα στην περιοχή και δεξιά τον Σπ. Τραυλό, όμως το σουτ που επιχειρεί αποκρούεται εύκολα από τον Δίλλαλο.
Μια ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά του Λ. Σπαθή στο 34' θα καταλήξει σε σουτ από το ύψος της περιοχής και τον Δίλλαλο πάλι να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Μεγάλη ευκαιρία για τους Πρόννους να ισοφαρίσουν, θα χαθεί από τον Χρ. Σπαθή, αφού θα πλασάρει από το πέναλτι για να αποκρούσει ο Δίλαλος προσωρινά όσο και εντυπωσιακά, στην συνέχεια της φάσης ο Σπ. Τραυλός θα βρεθεί στο χόρτο από μαρκάρισμα του Π. Σέρρα με τον διαιτητή κ. Βασιλόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες του αμυντικού των γηπεδούχων.
Την παράβαση ανέλαβε να εκτελέσει ο Λ. Σπαθής ο οποίος θα αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ δίπλα από το δεξί "Γ" της εστίας των γηπεδούχων, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
Τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο, στο 42' με τον Λιναρδάτο να λέει όχι στέλνοντας την μπάλα κόρνερ στο δυνατό σουτ του Μπαζάρογλου.
Στο δεύτερο 45λεπτο και συγκεκριμένα στο 50' θα έχουμε την πρώτη καλή φάση όταν ο Γεωργόπουλος εκτελεί το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και απ' ευθείας αλλά η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ πάνω από τα δοκάρια των Πρόννων.
Με κόρνερ από αριστερά στο 64' ο Ζαπάντης θα στείλει με πολύ φάλτσο την μπάλα επικίνδυνα στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Δίλλαλος θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 66' οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι, όταν σε διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή των Φωκάτων μεταξύ Μάστορα-Ιντζέ ο δεύτερος θα βρεθεί στο έδαφος. 
Στο 77' ο Δίλλαλος με εντυπωσιακή απόκρουση στην αριστερή του γωνία μετά το κοντινό σουτ του Σπ. Τραυλού, θα στερήσει από τον επιθετικό των Πρόννων το 1-1.
Στο 78' οι Πρόννοι θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Δ. Χιόνης θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του κ. Βασιλόπουλου και θα πάει στα αποδυτήρια μετά από 33' λεπτά από την είσοδο του ως αλλαγή.
Ένα φάουλ, απ' ευθείας εκτελεσμένο από αριστερά του Μπαζάρογλου, θα αναγκάσει τον Λιναρδάτο να διώξει την μπάλα μακριά από την εστία του με γροθιές.
Ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 82' με τον Παπαδάτο από καλή θέση να πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Λιναρδάτο στην έξοδο με τον τελευταίο όμως να διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Άτυχοι στάθηκαν οι Πρόννοι στην τελευταία φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 86' όταν ο Κ. Ζαπάντης θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Δίλλαλος και πάλι με εκπληκτική προσπάθεια θα πεταχτεί στον αέρα και ίσα-ίσα με τα ακροδάχτυλα του θα βρει την μπάλα τόσο όσο χρειάστηκε για να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του και στη συνέχεια να απομακρύνουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί του.
Έτσι οι γηπεδούχοι, θα πάρουν δια πυρός και σιδήρου, ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που θα τους βοηθήσει βαθμολογικά αλλά και κυρίως ψυχολογικά στη συνέχεια αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που μπορούν να τα έχουν με την ατυχία τους.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Β. Μουζακίτη και Γ. Μυρσίνια. 
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλλαλος, Αθηναίος, Σέρρας Π. (46΄Παπαδάτος), Ξαξίρης, Μπαζάρογλου, Ντουκάι, Αραβαντινός (87΄Σέρρας Μ.), Σαλαπάτας (62΄ Πολλάτος) Γαρμπής, Γεωργόπουλος, Μάστορας.
Πρόννοι:(Γ. Κουρκουμέλης), Λιναρδάτος, Σολωμός Γ., Σπαθής Ε., Μαγουλάς, Στέλλος, Κουρκουμέλης Κυρ., Μαράτος, Τραυλός, Κατσιλίδης (12΄ Ιντζές), Ζαπάντης, Σπαθής Χρ. (46’ Χιόνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου