Δευτέρα, Οκτωβρίου 27

ΑΝΑ(ΛΥΤΗΣ) στις καθυστερήσεις "καθάρισε" για τα Διλινάτα 1-0 την Σάμη


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  0-1
                                      
Συνεχίζουν στην κορυφή οι Διλινάδες..... 
Απογοήτευση για το γκολ στις καθυστερήσεις στην Σάμη
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2 τα Διλινάτα «έκλεψαν» τη νίκη από την Σάμη στον αγώνα που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Έτσι η ομάδα του «μεγάλου χωριού» συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με «συγκάτοικο» της τον Α.Ο.Κ.Ι..
Το παιχνίδι ήταν μέτριο  ποιοτικά και παιζόταν κυρίως στο κέντρο. Ωστόσο οι ευκαιρίες ήταν λίγες αφού οι δυο προπονητές είχαν ενισχύσει αρκετά το  κέντρο και την άμυνα τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χώροι για επιθετική δραστηριότητα.
Έτσι οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων προσπαθούσαν να απειλήσουν με πολύ μακρινά σουτ, τα οποία είτε κατέληγαν μακριά από τις δυο εστίες είτε αποκρούονταν εύκολα από τους τερματοφύλακες.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με πολλές ελλείψεις παρ’ όλα ταύτα, πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το 90+2’ όταν και θα δεχθούν ένα γκολ κυρίως από αδράνεια της άμυνας τους.
Φάσεις και γκολ
Ένα σουτ εκτός περιοχής του Χ. Τζωρτζάτου στο 23’ δεν θα ανησυχήσει τον Δ. Καλιβωκά αφού η μπάλα καταλήγει άουτ.
Στο 28’ Διον. Τζωρτζάτος και Σπ. Κουρκουμέλης θα αλλάξουν ωραία την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, ο τελευταίος θα πασάρει παράλληλα την μπάλα στον επερχόμενο Χ. Τζωρτζάτο ο οποίος δεν θα πιάσει όπως ήθελε το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει και πάλι άουτ.
Ο Περιβολάρης θα απειλήσει με ένα απ΄ευθείας φάουλ από πολύ μακριά αλλά η μπάλα θα περάσει με δύναμη άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καλαφάτη.
Μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ θα χάσουν οι τυπικά φιλοξενούμενοι με τον Διον. Τζωρτζάτο, μετά την κάθετη πάσα του Κουρκουμέλη,  θα προλάβει την έξοδο του Δ. Καλιβωκά θα τον πλασάρει ψηλοκρεμαστά όμως η μπάλα θα σκάσει το έδαφος και θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Σαμικών άουτ.
Έτσι χωρίς σκορ οι ομάδες οδηγούνται στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο χωρίς να αλλάξουν και πολλά πράγματα σε σχέση με το πρώτο και τις ομάδες μάλιστα να δυσκολεύονται επιθετικά και να μην μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Έτσι όλα έδειχναν ότι θα έχουμε την πρώτη «λευκή» ισοπαλία του φετινού πρωταθλήματος. Όμως σε μια στημένη φάση στο 90+2’ ο Αναλυτής που είχε περάσει και αυτός στην επίθεση θα πετύχει τον «χρυσό» γκολ για την ομάδα του που μάλιστα θα πανηγυριστεί δεόντως
Στο 58’ θα έχουμε την πρώτη φάση του δεύτερου 45λεπτου όταν ο Διον. Τζωρτζάτος θα μπει στην περιοχή των γηπεδούχων από πλάγια δεξιά θα κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία για τα Διλινάτα στο 63’ όταν το πλασέ του Κατσούρη αποκρούεται πάνω στην γραμμή ττης εστίας του Δ. Καλιβωκά από τον Αρ, Αμούργη σώζοντας προσωρινά την ομάδα του από το 0-1.
Ένα διαγώνιο σουτ του Διον. Τζωρτζάτου στο 73’ από τα όρια της περιοχής θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ.
Κόρνερ από δεξιά στο 73’ με τον Κ. Τζωρτζάτο η μπάλα στην μικρή περιοχή, εκεί ο Χ. Τζωρτζάτος θα πιάσει μια κεφαλλιά αλλά θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Δ. Καλιβωκά
Επιτέλους μια ευκαιρία στο 78’ και για τη Σάμη που άρχισε να ανεβαίνει σε εκείνο το σημείο, με τον Μπεκατώρο από δεξιά να γεμίζει στην περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι του Καλαφάτη, ο Κ. Καλιβωκάς να πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση με την μπάλα καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα των Διλινάτων.
Νέα ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους στο επόμενο λεπτό με τον Αρ. Αμούργη να πιάνει μια επικίνδυνη σέντρα σουτ από δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως θα περάσει παράλληλα από την εστία του Δ. Καλιβωκά άουτ.
Γκοοοοοολ για τα Διλινάτα
Η τελευταία φάση του αγώνα στο 90+2’ ‘εμελλε να είναι αυτή που θα κρίνει και τον νικητή. Στο σημείο αυτό οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια της Σάμης με αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο να φέρει συνωστισμό στην μεγάλη περιοχή του Δ. Καλιβωκά.
Το φάουλ τελικά εκτελεί ο Κ. Τζωρτζάτος, η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή όπου εκεί θα αδρανήσουν οι αμυντικοί, ο Χ. Τζωρτζάτος θα πάρει τις κόντρες, η μπάλα θα φτάσει στον Σάκη Αναλυτή που είχε ανέβει στην περιοχή και με ένα κοντινό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1, χαρίζοντας ένα «χρυσό» τρίποντο στην ομάδα του. Ένα τρίποντο που της δίνει το δικαίωμα να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα συγκάτοικος του Α.Ο.Κ.Ι.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο με τον Φίλαθλο κ. Π. Πολλάκη (ο ορισθείς βοηθός κ. Γ. Μυρσίνιας δεν παραβρέθηκε στο γήπεδο).
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Δ. Καλιβωκάς, Τουλάτος, Γ. Καλιβωκάς, Μιχαλίτσης, Σκιαδαρέσης, Μπεκατώρος, Αρ. Αμούργης, Κ. Νικολοβιένης, Κ. Καλιβωκάς, Περιβολάρης, Άννινος-Χωραφάς (86’ Θ. Νικολοβιένης).
Διλινάτα:(Στ. Αναλυτής), Καλαφάτης, Καλιακούδας, Κ. Τζωρτζάτος, Μίρτο, Αναλυτής, Χαραλαμπόγλου, Δ. Τζωρτζάτος, Κουρκουμέλης (69’ Δημ. Τζωρτζάτος), Κατσούρης (75’ Πεφάνης), Κίργιο (70’ Φωτ. Τζωρτζάτος).

Μετά το τέλος του αγώνα ο "χρυσός" σκόρερ των Διλινάτων μας δήλωσε τα παρακάτω:
«Το γκολ που πέτυχα το αφιερώνω στον γιο μου, τον πατέρα μου και τον ανηψιό μου που σήμερα έχουν την ονομαστική τους εορτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου