Δευτέρα, Οκτωβρίου 27

Η 53η Ανάβαση Πάρνηθας 2014 με την συμμετοχή Αίολου και Παναγή Δελαπόρτα


Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΕΡΜΗΣ Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής με την συμπλήρωση 60 χρόνων παρουσίας του στην Ελληνική ποδηλασία διοργάνωσε στις 19 Οκτωβρίου 2014 τον προγραμματισμένο αγώνα δρόμου με την ονομασία 53η Ανάβαση Πάρνηθας.
Η ανάβαση αυτή είναι η ιστορικότερη και μια από τις ομορφότερες που πραγματοποιούνται στην Αττική, συνολικού μήκους 17,200 μέτρων με εκκίνηση από Λ. Καραμανλή & Δεκελείας με κατεύθυνση προς Πάρνηθα, οδός Πάρνηθας, τελεφερίκ, Μετόχι, δασικό φυλάκιο, συνέχεια προς την κορυφή της Πάρνηθας. Ένας όμορφος και συνάμα απαιτητικός και δύσκολος αγώνας με πολύ "πόνο" λόγο της συνεχόμενης ανηφόρας. Μοναδικός σύμμαχος στη προσπάθεια των αθλητών ήταν  οι υπέροχες εικόνες του βουνού της Πάρνηθας και της θέας που σου προσέφερε.
Αναφορικά να πούμε ότι η Ανάβαση Πάρνηθας ξεκίνησε το 1938 πριν από το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο για να φτάσει μέχρι σήμερα το 2014 να έχει γίνει ένας αγώνας θεσμός στην Ελληνική Ποδηλασία.

Στον αγώνα συμμετείχαν 37 σωματεία με 241 αθλητές από όλη την Ελλάδα, κάνοντας το επίπεδο των αγώνων αρκετά υψηλό. Οι κατηγορίες ήταν: Ανδρών - Γυναικών - Παίδων και Μάστερ (με δελτία Ε.Ο.Π.).

Από το Σύλλογο Δρομέων Κεφαλλονιάς συμμετείχε ο Δελλαπόρτας Παναγής με την ποδηλατική ομάδα Αίολος η οποία πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση με 2 αθλητές στους 7 πρώτους άνδρες, κατέκτησε τις 2 πρώτες θέσεις στη κατηγορία Masters, είχε 1 αθλητή στη πρώτη εξάδα κατηγορίας ανδρών και μια 5η θέση στη κατηγορία Γυναικών.
Συνολικά αγωνίστηκε με 23 συμμετοχές.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου