Κυριακή, Οκτωβρίου 19

Μεγάλο παιχνίδι στο Δ.Α.Κ............Ηρωική η προσπάθεια των "9" ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Κ.


Α.Ε ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  2-2
                                                    
Παραλίγο οι "9" της Α.Ε.Κ. να "κλέψουν" μια μεγάλη νίκη-θρίαμβο στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. με την Εικοσιμία
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον και δυνατό, με αρκετά όμως σκληρά μαρκαρίσματα παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο ντέρμπι της αγωνιστικής, Α.Ε.Κ. και Εικοσιμία μοιράστηκαν τους βαθμούς διατηρώντας παράλληλα το αήττητο, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2.
Η Εικοσιμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι στην αρχή και εκμεταλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα (οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα λόγω έλλειψης "μικρού"), κατάφερε να γίνει απειλητική για την εστία του Καραίσκου και να προηγηθεί 0-1 στο 36’. Οι γηπεδούχοι όμως στο 45’ θα πετύχουν ένα γκολ «μαχαιριά» για την αντίπαλη ομάδα, αφού θα ισοφαρίσουν και έτσι θα πάνε σε αυτή την πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.
Στο δεύτερο και από το 51’ που οι φιλοξενούμενοι θα περάσουν μπροστά στο σκορ αλλά και θα συνεχίσουν με αριθμητικό πλεονέκτημα δυο παικτών μιας και αποβάλλεται ο Μπαζάρογλου, όλα φαινόταν να έχουν κριθεί στον αγωνιστικό χώρο.
Όμως από το σημείο αυτό και μετά, οι γηπεδούχοι που δεν είχαν να χάσουν τίποτα διέψευσαν όσους πίστευαν κάτι τέτοιο, βγήκαν στην επίθεση, έκλεισαν την Εικοσιμία στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από το κέντρο και στην περιοχή της και φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού ότι περισσότερο κακό της έκανε παρά καλό αφού είχε αποσυντονήσει τους ποδοσφαιριστές της αυτή η εξέλιξη. Έτσι  οι γηπεδούχοι πίεσαν, ήταν αυτοί που πλέον πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσαν πιο καλύτερα την μπάλα, και κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά και να χάσουν στο τέλος σημαντικές ευκαιρίες για μια ανεπανάληπτη επιτυχία.
Σε όλο αυτο το χρονικό σημείο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι φαινόταν αποσυντονισμένοι και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις που σταμάταγαν στην πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. 
Φάσεις και γκολ
Πρώτη φάση στο ντέρμπι ένα σουτ του Εμιλιάνο στο 5’ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, το οποίο θα εξουδετερώσει με διπλή προσπάθεια ο Γιαννάς, που ήταν να πούμε πολύ καλός και στο σημερινό παιχνίδι.
Στο 27΄ο Σπανός θέλει να απειλήσει με ένα απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ αλλά η μπάλα θα περλάσει άουτ λίγο πάνω από την εστία της Εικοσιμίας.
Ένα δυνατό σουτ από 25 μ. Του Σπ. Αποστολάτου θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από το δοκάρι του Καραίσκου.
Γκοοοοοοολ για τους φιλοξενούμενους
Στο 36’ ο Γιάννης Μινέτος θα κερδίσει πέναλτι από τον Εμιλιάνο. Εκτελεί εύστοχα με ωραίο χτύπημα ο Αποστόλου που ξεγελάει τον Καραίσκο και θα στεέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Εμιλιάνο θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων μόνος απέναντι από τον Γιαννά με τον τελευταίο να αποκρούει εντυπωσιακά.
Στο επόμενο λεπτό ο Μπαζάρογλου εκτελεί το κόρνερ από δεξιά με πάσα στον Ζαμπαύτη, αυτός θα περάσει μια καταπληκτική παράλληλη πάσα στον Εμιλιάνο στο ύψος της μικρής περιοχής και τον επιθετικό της Α.Ε.Κ. με ωραία κεφαλιά να νικάει αυτή την φορά τον Γιαννά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.
Έτσι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το σκορ ισόπαλο 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Εικοσιμία μπήκε δυνατά και δεν άργησε να απαντήσει αφού στο 51’ θα κερδίσει νέο πέναλτι. Αυτή την φορά σε χέρι του Μπαζάρογλου μετά από λάθος του ίδιου σε γύρισμα στον Καραίσκο, διώξιμο του τελευταίου η μπάλα στο χέρι και πέναλτι μαζί με κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ..
Και πάλι ο Αποστόλου θα ευστοχήσει πετυχαίνοντας το 1-2 για την ομάδα του.
Από το σημείο αυτό και μετά λες και κάποιος κατέβασε τον «διακόπτη» της ομάδας του Δ. Ζησιμάτου, αφού αποσυντονίστηκε πλήρως, έδωσε το δικαίωμα στους εννιά «ηρωικούς» ποδοσφαιριστές της αντιπάλου τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και στη συνέχεια να ισοφαρίσουν αλλά και να χάσουν σπουδαίες ευκαιρίες για τη ανατροπή και τη νίκη!!
Έτσι στο 69’ σε αμυντική αδράνεια στην περιοχή της Εικοσιμίας ο Σπανός δεν θα πιάσει καλά το σουτ για να διώξουν μακριά στη συνέχεια οι ίδιοι.
Στο 75’ ο Κουμαριώτης εκτελεί το φάουλ από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί θα σηκωθεί ψηλά ο Εμιλιάνο με την κεφαλιά του όμως να καταλήγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Γιαννά.
Στο 79’ θα έρθουν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι αφού η «κιτρινόμαυροι» θα κερδίσουν πέναλτι που θα υποδείξει ο κ. Γασπαράτος σε ανατροπή του Χασάη από τον Μαρκαντωνάτο.
Ήταν το τρίτο που σφυρίζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εκτελεστής ο Βαγγ. Σπανός που με εύστοχο χτύπημα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα ξεγελώντας τον Γιαννά ισοφαρίζοντας για την ομάδα του σε 2-2.   
Στο 83’ ο Εμιλιάνο με μεγάλη πάσα αλλάζοντας γήπεδο θα βρει τον Κορσιάνο σε θέση μέσα αριστερά, αυτός θα στοπάρει την μπάλα και θα πιάσει ένα διαγώνιο δυνατό σουτ που θα σταματατήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και λίγο κάτω από το δεξί «Γ» της εστίας του Γιαννά.
Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια θα χάσουν δυο μοναδικές ευκαιρίες να φύγουν από το Δ.Α.Κ. με το τρίποντο 
Συγκεκριμένα:
Στο 84’ σε μια μεγάλη μπαλιά από την άμυνα, ο Εμιλιάνο που ήταν πηγή κινδύνων, αλλά και μοιραίος για την αντίπαλη εστία, θα βρεθεί απέναντι από τον Γιαννά και τελικά θα αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, σπαταλώντας συγχρόνως μια σπουδαία ευκαιρία.
Τέλος ο Εμιλιάνο και πάλι στις καθυστερήσεις του αγώνα θα χάσει μια ακόμη μοναδική ευκαιρία να γίνει ο "ήρωας" της ομάδας του, όταν στην μεγάλη μπαλιά του Ζαμπαύτη θα βγει και πάλι μόνος απέναντι από τον Γιαννά με τον εξαιρετικό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να κάνει άλλη μια μεγάλη απόκρουση με τα πόδια σώζοντας εκ νέου την ομάδα του.
Έτσι το ντέρμπι θα ολοκληρωθεί χωρίς νικητή και τις ομάδες να διατηρούν το αήττητο.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Κ. Κιόση.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Καραϊσκος, Κουμαριώτης, Σπανός (81’ Θωμάς), Δρόσος, Χασάη, Φωκάς, Κόμητας (74’ Κορσιάνος), Ζαμπαύτης, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Μινέτος Γ. (61’ Αντωνάτος), Κονόμη, Αποστολάτος, Αποστόλου (70’ Μοσχονάς), Στεφανάτος, Κοκόσης, Γερασιμάτος, Μαρκαντωνάτος (87’ Μινέτος Χ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου