Πέμπτη, Οκτωβρίου 16

EURO U-21: Οι 8 ομάδες της τελικής φάσης


Ολοκληρώθηκαν τα play-off για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων 2015, με αρκετές αναμετρήσεις να κρίνονται στα τελευταία λεπτά.
Στο πιο συγκλονιστικό ματς της 2ης αγωνιστικής, η Σουηδία (νικήτρια του ομίλου της Εθνικής) πραγματοποίησε άλλη μια μεγάλη ανατροπή στο τέλος, νικώντας 4-1 τη Γαλλία στο Χάλμσταντ με γκολ του Λεβίκι στο 88΄ (2-0 οι «τρικολόρ» στο πρώτο ματς).
Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη σημειώθηκε στο Κάντιθ, όπου η Πρωταθλήτρια των δύο τελευταίων διοργανώσεων, Ισπανία, ηττήθηκε 2-1 από τη Σερβία (0-0 το α΄ ματς) και για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια δεν θα πάρει μέρος σε τελική φάση.
Το πιο παραγωγικό παιχνίδι των μπαράζ διεξήχθη στην Πορτογαλία, όπου οι Ίβηρες επικράτησαν 5-4 της Ολλανδίας και με δύο νίκες (2-0 στο Άλκμααρ) πέρασαν πανηγυρικά στην τελική φάση.
Αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων κράτησε και η αναμέτρηση Ισλανδία-Δανία 1-1, με τους Δανούς να σφραγίζουν το εισιτήριο πρόκρισης στο 90΄ (0-0 ο πρώτος αγώνας).
Τέλος, Ιταλία (3-1 τη Σλοβακία), Αγγλία (2-1 την Κροατία) και Γερμανία (2-0 την Ουκρανία) δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και εξασφάλισαν με άνεση την πρόκριση.
Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία (πέρασε άνευ αγώνων) 17-30 Ιουνίου 2-15, με την κλήρωση να διενεργείται στις 6 Νοεμβρίου 2014 στην Πράγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου