Κυριακή, Νοεμβρίου 23

Τους σταμάτησαν το αήττητο σερί οι Ιθακήσιοι... Διλινάτα-Πρόοδος Ιθ. 0-2!!


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  0-2
                                    
Μεγάλο "μπαμ" στο Δ.Α.Κ... Η Πρόοδος έσπασε το αήττητο των Διλινάτων
Με τον αγώνα Διλινάτων - Προόδου Ιθάκης, σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορία.
Κανείς δεν περίμενε ότι οι Πρόοδος θα έπαιρνε μια μεγάλη νίκη, θα έσπαζε το αήττητο και πιθανόν να γκρέμιζε από την κορυφή τους γηπεδούχους, εκτός από τους ίδιους τους Θιακούς οι οποίοι παίζοντας έξυπνα, με ψυχή, πάθος αλλά και μεγάλη καρδιά αξιοποιώντας στο έπακρο της ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν πήραν μια μεγάλη νίκη που ίσως αλλάζει πολλά από τα μέχρι τώρα δεδομένα των δυο ομάδων.
Οι φιλοξενούμενοι σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και ιδιαίτερα στην άμυνα κράτησαν την εστία τους στο "0" ενώ στις αντεπιθέσεις ήταν "κίνδυνος-θάνατος πετυχαίνοντας δυο τέρματα.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι σε μια κακή μέρα, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την εντυπωσιακή πριν από αυτόν τον αγώνα παρουσία τους. 
Πάντως θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσουν όταν στο 0-1 θα χάσουν πέναλτι. Κάτι που αν είχε συμβεί ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Αλλά με το αν δεν διαμορφώνονται αποτελέσματα ούτε παίρνεις βαθμούς στο ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι μόνο και μόνο από αυτό που έβγαζαν στον αγωνιστικό χώρο άξιζαν τη νίκη.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν πολύ μέτριο και τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι αλλά ανούσιοι στο δημιουργικό κομμάτι ενώ ο εκνευρισμός από το 0-1 να είναι ορατός στις προσπάθειες τους.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 12’ ήταν για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα ο Τσάκος με ωραία πάσα θα βρει τον Τανουσάι στην περιοχή με τον τελευταίο να σουτάρει ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια του Κωστόπουλου.
Γκοοοοοοολ και απόλυτη «σιωπή» στο Δ.ΑΚ. η Πρόοδος πετυχαίνει το 0-1!!
Στο 22’ ο Λαγκαδάς με μεγάλη πάσα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας του θα βγάλει στην αντεπίθεση τον Κιοράι. Αυτός θα προχωρήσει, αποφεύγει τον Μίρτο και αφού θαμπει περιοχή, μόνος απέναντι από τον Καλαφάτη με ψύχραιμο πλασέ θα βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Στο 32’ ο Τσάκος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν σε μοναδικό τετατετ με τον Κωστόπουλο, ύστερα από την πάσα του Διον. Τζωρτζάτου, πλασάρει με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 42’ σε μια περίπου ίδια φάση θα αστοχήσει εκ νέου απέναντι από τον Κωστόπουλο.
Έτσι με την Πρόοδο έτοιμη να σημειώσει μια μεγάλη νίκη-έκπληξη θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν η ίδια και παράλληλα με τον εκνευρισμό των γηπεδούχων όλα ήταν με το μέρος των ποδοσφαιριστών της ομάδας από την Ιθάκη.
Στο 55’ ο Διον. Τζωρτζάτος θα απειλήσει με απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.

Χαμένο πέναλτι για τα Διλινάτα και μαζί πολλές από τις πιθανότητες για την 7η σερί νίκη τους.
Στο 62’ ο διαιτητής κ. Γασπαράτος θα δείξει το σημείο του πέναλτι σε μια φάση μέσα στην περιοχή και τον Κατσούρη να σπρώχνεται από τον Λαγκαδά. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο σκόρερ της ομάδας Διον. Τζωρτζάτος ο οποίος με ένα πολύ κακό χτύπημα θα στείλει την μπάλα πολύ ψηλά άουτ από τα δοκάρια του κατ’ ανάγκη και πολύ καλού σήμερα, τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Δ. Κωστόπουλου.
Γκοοοοοοολ και όλοι «άχνα» στο Δ.Α.Κ. από το 0-2 των φιλοξενούμενων.
Δεν έφτανε η αστοχία στο πέναλτι για τους γηπεδούχους αφού στο 68’ θα δεχθούν το 0-2 που «παγώνει» το Δ.Α.Κ. και τους Διλινάδες.
Ο Βρεττός θα εκτελέσει το φάουλ από αριστερά, η μπάλα ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, εκεί ο Αρταβάνης στον αέρα θα εμποδίσει την έξοδο του Καλαφάτη ο διαιτητής το είδε «καθαρό» και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η μπάλα να μείνει στον ποδοσφαιριστή της Προόδου που με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα.
Μια καλή φάση θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο 72΄ώστε να μειώσουν το σκορ αλλά ο Κωστόπουλος με ωραία εκτίναξη στην αριστερή του γωνία θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 87΄όταν το σουτ του Σπ. Κουρκουμέλη δεν ανησυχεί τον Κωστόπουλο αφού η μπάλα καταλήγει άουτ.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Αντωνάτο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα: (Στ. Αναλυτής), Καλαφάτης, Καλιακούδας, Τζωρτζάτος Κ., Μίρτο, Αναλυτής, Χαραλαμπόγλου, Φατιόν, Σκριβάνος (31’ Κατσούρης), Τσάκος (56’ Κουρκουμέλης), Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Φ. (46’ Κίριο).
Πρόοδος: (Κ. Πίππος), Κωστόπουλος, Τσιντήλας, Βρεττός, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Τόφαλος, Κασιανός (66’ Βλασσόπουλος), Κιοράι, Αρταβάνης, Ηλιόπουλος (84’ Τσάμης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου