Κυριακή, Νοεμβρίου 23

Δεύτερο Ιθακήσιο "κτύπημα" στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και Παγκέ-Οδυσσέας 1-2!!!


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  1-2
                            ,  
Αυτή και αν ήταν έκπληξη...... Νίκη μισή παραμονή για τον Οδυσσέα
Αμέσως μετά τον αγώνα Διλινάτων-Προόδου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η δεύτερη ομάδα από την Ιθάκη, ο Οδυσσέας, φιλοξενήθηκε από τον Παγκεφαλληνιακό. Η ομάδα του Σπ. Ζερβού θα βαλθεί να μας τρελάνει αφού θα ντουμπλάρει τις νίκες των Θιακών ομάδων με ένα σπουδαίο 1-2.
Μια νίκη ατόφιο "χρυσάφι" για τη συνέχεια και το όνειρο της παραμονής. Θα λέγαμε μισή παραμονή!!
Οι φιλοξενούμενοι με μεγάλη πίστη στις προσπάθειες τους, προσοχή στην άμυνα και ψυχή προσπάθησαν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία τους και στη συνέχεια να διεκδικήσουν ότι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι. Και τα κατάφεραν αφού πήραν ένα «χρυσό» τρίποντο. Ένα τρίποντο ελπίδας παραμονής της ομάδας από την Βόρειο Ιθάκη στην Α' κατηγορία.
Από την άλλη γηπεδούχοι μπορούν να μιλούν και για την ατυχία τους αφού είδαν την μπάλα να σταματάει δυο φορές στα δοκάρια του Ζ. Κουτσουβέλη, όμως ήταν αδικαιολόγητα πολύ νευρικοί, ιδιαίτερα στο τέλος και στην προσπάθεια τους να ισοφαρίσουν, με αποτέλεσμα να χάνουν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις στο τέλος και το παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοοοολ και «πάγος» στο Δ.Α.Κ. 0-1 για τον Οδυσσέα.
Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 22’ θα ευτυχήσουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.
Ο Γ. Χάνος που επανήλθε στην ομάδα του Σταυρού εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή, εκεί ο Π. Κουτσουβέλης θα εκμεταλλευτεί την αδράνεια των αμυντικών και με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Ωραία όσο και δύσκολη απόκρουση στο 27’ από τον Ζ. Κουτσουβέλη στην κοντινή κεφαλιά του Μεγαδούκα, ύστερα από «μεγάλο» πλάγιο του Τούρλα, με την μπάλα μετά την απομάκρυνση να φτάσει στον Ν. Αντωνίου το πλασέ του οποίου, θα την στείλει να σταματήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Γκοοοοοοολ και ισοφάριση 1-1 για τους γηπεδούχους
Στο 39’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής εκτελεί φάουλ από δεξιά η μπάλα και πάλι στην περιοχή, ο Ζ. Κουτσουβέλης δεν μπορεί να την διώξει με αποτέλεσμα από πολύ κοντά ο Π. Τριανταφυλλίδης να την στείλει στα δίχτυα ισοφαρίζοντας προσωρινά το σκορ.
Με ένα σουτ του Αρμάντο που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα και 
τις δυο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στο σκορ στα αποδυτήρια.
Γκοοοοοοολ και προβάδισμα του Οδυσσέα 1-2
Στο 53’ ο Χάνος από δεξιά με ωραία εκτέλεση φάουλ θα βρει στην περιοχή τον Π. Κουτσουβέλη και τον τελευταίο με καρφωτή κεφαλιά να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τζάκη.
Στο σημείο αυτό ο Παγκεφαλληνιακός δεν είχε κάτι άλλο να κάνει εκτός από τον να ανέβει και να πιέσει για την ισοφάριση κλείνοντας τον αντίπαλο από το κέντρο και προς την περιοχή του.
Στο 59΄ο Κοτίνης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Κίριο θα βρει την μπάλα με προβολή, όμως καταλήγει λίγο άουτ.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 77’, μετά την σέντρα του Δραγούτα από δεξιά ο Αντωνίου σε καλή θέση δεν βρίσκει την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.
Νέα ατυχία για τους γηπεδούχους στο 78’ όταν με μια βολίδα ο Κατσιγιώργης από μακριά, θα στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δοκάρια του Ζ. Κουτσουβέλη.
Στο 83΄και ενώ η πίεση που ασκείτο από τους γηπεδούχους στην άμυνα του Οδυσσέα ήταν έντονη, ο Γιαννάτος με σέντρα από δεξιά θα βρει τον Αντωνίου στην περιοχή, όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων δεν πιάνει καλή κεφαλιά και στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ.
Ίδια φάση με την προηγούμενη στο 89’ με τον Κίριο αυτή την φορά να σεντράρει, ο Αντωνίου να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του αγώνα αφού το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Γ. Αντωνάτο θα βρει μια αγκαλιά τους Θιακούς να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη αντίθετα με τους γηπεδούχους περίλυπους αφού ουσιαστικά χάνουν πολύ μεγάλο μέρος από τις πιθανότητες συμμετοχής τους στην τελική 4αδα.
Διαιτητής ο κ. Γ. Αντωάτος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτος και Π. Κομητόπουλος.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός: (Γ. Βασιλάκης), Τζάκης, Τριανταφυλλίδης (57′ Κίριο), Μεγαδούκας, Κουλουμπής, Γιαννατος, Κατσιγιώργης, Δραγούτας, Αρμάντο, Αντωνίου, Τούρλας, Κοτίνης.
Οδυσσέας Ιθάκης: (Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Λεκατσάς, Μορφέσης (91′ Δευτεραίος), Μαλλιακριδας, Αργυρακάκης, Νουτσάτος, Rennato, Βασιλόπουλος, Κουτσουβέλης Π., Χάνος (71′ Σόμπολας), Cella  (84′ Περίχαρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου