Σάββατο, Νοεμβρίου 29

Νίκη μισή παραμονή για τον Οδυσσέα 2-0 τα Φωκάτα


Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  2-0
                                      
Εντυπωσιάζει ο Οδυσσέας..... Στο χέρι του η παραμονή στην Α' κατηγορία
Γράφει:ο Αrian Muraj
Προπονητικό «φροντιστήριο» από το καθηγητή μαθηματικών Σπ. Ζερβό και κατάθεση ψυχής και αποφασιστικότητας από τον Οδυσσέα. Και όλα αυτά κάτω από ένα χρώμα ουρανού που θύμιζε έντονα ταινίες του  Αγγελόπουλου!
Δύναμη, πολύ δύναμη σε αυτό το ματς. Σχεδόν τίποτε από πλευράς δημιουργίας τα Φωκάτα, με τις πολλές απουσίες και πολύ αποφασισμένος ο Οδυσσέας που ερχόταν από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Παγκεφαλληνιακού την προηγούμενη αγωνιστική και το κυριότερο δεν ήθελε να τριτώσουν οι ατυχίες του μετά από δυο άδικες εντός έδρας ισοπαλίες 2-2 με Πρόοδο και Πρόννους.
Πολύ έξυπνα στημένος ο Οδυσσέας, έβγαζε «φωτιές» στην αντεπίθεση και θα μπορούσε να τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Λίγες αλλά πολύ επικίνδυνες οι φάσεις και στο πρώτο 45λεπτο. Ο Οδυσσέας προηγήθηκε 1-0, είχε ένα χαμένο πέναλτι και ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ..... Έφταναν και περίσσευαν απέναντι στα Φωκάτα που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία!
Όπως είπαμε, το παιχνίδι παίχτηκε στο κέντρο. Τα Φωκάτα έβγαιναν στην επίθεση μόνο με μακρινές μπαλιές αλλά οι Αργυρακάκης, Νουτσάτος και Φατούρος ήταν ανίκητοι στον «αέρα». Από εκεί και πέρα, «βράχος» στο κέντρο o Renato Bisha βοήθησε πολύ  η εμπειρία του Χάνου στις μεταβιβάσεις, οι εκρήξεις του Π. Κουτσουβέλη και η συγκλονιστική μαχητικότητα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα των Προσαλέντη, που έκανε την επανεμφάνιση του, αλλά και του Çela, έδειχναν αυτό που σε αγώνες για την παραμονή και τα πράγματα να δείχνουν δύσκολα, έκαναν το Οδυσσέα να φώναζει ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει!
Τα Φωκάτα από την άλλη είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα με έναν καλό τερματοφύλακα αλλά στο σημερινό παιχνίδι δεν διακούται κάτι παραπάνω σύμφωνα με την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο!
Έτσι, ο Οδυσσέας πανηγυρίζει για τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που κέρδισε και βλέπει με αισιοδοξία πια το μέλλον του στην Α’ τοπική κατηγορία!
Φάσεις και Γκολ
Γκοοοοοοολ και 1-0 για τους γηπεδούχους
12' - Ο Π. Κουτσουβέλης, φεύγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και πλασάρει διαγώνια τον Δίλαλο γράφοντας το 1-0.
25' - Με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο μέρος ο Çela βγαίνει τετ α τετ με τον Δίλαλο με τον τελευταίο να τον ανατρέπει. Πέναλτι.
26' - Εκτελεί ο Χάνος με το αριστερό αλλά ο Δίλαλος μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
37' - Ο Π. Κουτσουβέλης με το ίδιο τρόπο αλλά από τα αριστερά της επίθεσης του Οδυσσέα μπαίνει στην περιοχή, θα αποφεύγει τον Δίλαλο αλλά το πλασέ του σταματάει από τους αμυντικούς τον Φωκάτων πάνω στην γραμμή.
 Μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Οδυσσέα να καθαρίσει το παιχνίδι και έτσι η αγωνία παρατείνεται...
44' - Ο Προσαλέντης βγάζει τον Π. Κουτσουβέλη μόνο στην περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά ο Δίλαλος με γρήγορη έξοδο θα προλάβει και θα μαζέψει την μπάλα.
45' - Φάουλ εκτός περιοχής για τα Φωκάτα. Η εκτέλεση όμως είναι αδύναμη και ο Ζ. Κουτσουβέλης Ζ. μπλοκάρει εύκολα.
Δεύτερο ημίχρονο
49' - Ο Αθηναίος πιάνει ένα γυριστό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δοκάρι του Ζ. Κουτσουβέλη.
53' - Διαγώνια σέντρα-φάουλ για τα Φωκάτα. Κεφαλιά του Γεωργόπουλου στέλνει την μπάλα άουτ.
62' - Παραλίγο τραγικό λάθος του Ζ. Κουτσουβέλη ο οποίος θέλοντας να απομακρύνει την μπάλα, σουτάρει άτσαλα πάνω σε αντίπαλο όμως οι αμυντικοί του προλαβαίνουν και απομακρύνουν τον κίνδυνο.
68' - Χλιαρό σουτ του Αραβαντινού, η μπάλα άουτ.

70' Γκοοοοοοολ και 2-0 για τον Οδυσσέα
Ο Οδυσσέας θα βγει στην αντεπίθεση, ο Προσαλέντης έχει μέτρα μπροστά του για να μπει στην περιοχή όμως θα «οπλίσει τον παλιό του κανόνι», το αριστερό του πόδι και ο Δίλαλος δεν μπορεί πάρα να παρακολουθήσει την μπάλα να καρφώνεται στο δεξί του «παράθυρο».
75' - Σέντρα μισό γκολ από τον Φατούρο στον Χάνο ο οποίος, εντελώς μόνος του πιάνει...  αέρα και πέφτοντας θα μείνει αρκετή ώρα στο χόρτο μη μπορώντας να  πιστέψει γιατί η μπάλα σήμερα να μην τον θέλει τόσο πολύ!
85' - Σουτ βολέ του Μαρούλη άουτ
Τέλος παιχνιδιού από τον κ. Κομητόπουλο και τα πανηγύρια  για τους ποδοσφαιριστές του Οδυσσέα έχουν ξεκινήσει.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος, με βοηθούς τους Κ. Κιόση και Π. Βούλγαρη.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Ζ. Κουτσουβέλης, Λεκατσάς, Μαλιακρίδας, Νουτσάτος, Φατούρος, Αργυρακάκης, Bisha, Χάνος (85’ Βασιλόπουλος), Π. Κουτσουβέλης (89’ Σόμπολας), Προσαλέντης, Çela (77’ Μαρούλης).
Φωκάτα:(Μιχ. Αθηναίος), Δίλαλος, Μάστορα, Ξαξίρης, Μπουγάς, Φραντζής, Γαρμπής (68’ Αραβαντινός), Παπαδάτος, Σαλαπάτας, Κουρκουμέλης, Γεωργόπουλος, Αθηναίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου