Κυριακή, Δεκεμβρίου 28

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο τουρνουά Μπάσκετ "Φ. Τσιλιμιδός"

Συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» το 2ο τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 το οποίο ως γνωστό ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Φώτη Τσιλιμιδού ο οποίος πριν 3 χρόνια έφυγε ξαφνικά και τόσο άδικα από την ζωή αφήνοντας ένα μεγάλο κενό οικογένεια του, στην αθλητική δημοσιογραφία αλλά και στους φίλους του.
Σκοπός της διοργάνωσης όπως είναι γνωστό ήταν η συγκέντρωση τροφίμων τα οποία στη συνέχεια θα προσφερθούν, μαζί με τις εισπράξεις από τις συμμετοχές των αθλητών, στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Μ. αλλά και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε τους παρακάτω αγώνες:
Final Four  κατηγοριών Παίδων – Εφήβων – Ενηλίκων.
Προ Μίνι και Μίνι.
Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού κομματιού του τουρνουά ακολούθησαν οι βραβεύσεις τόσο για τους νικητές όσο και κάποιες ειδικές.
Τιμητική πλακέτα τιμής ένεκεν δόθηκε σε όλους τους προέδρους που πέρασαν από τους κυανέρυθρους.
Συγκεκριμένα:τους κ.κ. Νίκο Μελισσαράτο, Δ. Τζωρτζάτο, Αριστοτέλη Μπούρα και Δ. Κορσιάνο.
Ειδική πλακέτα δόθηκε στην μητέρα του Φ. Τσιλιμιδού κ. Καλέργα σε μια στιγμή που έκανε τα μάτια όλων να βουρκώσουν από συγκίνηση.
Επίσης, τιμήθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης.
Τη δική τους νότα στο τουρνουά έδωσαν οι παλαίμαχοι αθλητές του Κεφαλληνιακού που αντιμετώπισαν την τωρινή ομάδα κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών.
Έτσι ένα άκρως επιτυχημένο τουρνουά, το 2ο "Φ. Τσιλιμιδός" πέρασε στην ιστορία με τους διοργανωτές να έχουν πετύχει απόλυτα τους σκοπούς τους τιμώντας την μνήμη του Φώτη με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να συγκεντρώσουν αρκετά τρόφιμα συν ένα σεβαστό ποσό τα οποία θα δοθούν όπως προαναφέραμε στο Φιλόπτωχο Ταμείο αλλά και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου την ίδια εποχή. 
Ας θυμηθούμε τι δήλωσαν χθες οι διοργανωτές
Γιώργος Αντωνάτος
«Προσπαθούμε πολλές εβδομάδες να το οργανώσουμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. 
Όλα γίνονται προς τιμήν καταρχήν του Φώτη, κατά δεύτερον για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας και κατά τρίτον για να διαφημίσουμε και την ομάδα μας, τον Κεφαλληνιακό.  Ο Φώτης ήταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, ο οποίος προσπάθησε δημοσιογραφικά να προωθήσει τον αθλητισμό στο νησί. Ήταν ο πρώτος, ο οποίος έκανε τη δουλειά του ολοκληρωμένα με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις. Αγαπούσε τον αθλητισμό, ήθελε να ενημερώσει όλον τον κόσμο για τα αθλητικά τεκταινόμενα στο νησί και πραγματικά θα θέλαμε ο κόσμος με την παρουσία του να τιμήσει τον Φώτη. Σας καλούμε και αύριο να έρθετε στο Κλειστό για να έρθετε και να παρακολουθήσετε, να βοηθήσετε συνανθρώπους μας και να δείτε τα παιδιά να συναγωνίζονται και να κερδίσουν το μετάλλιο και το Κύπελλο τους”.
Αντώνης Κουταβάς
«Σκοπός του τουρνουά είναι η συγκέντρωση τροφίμων και η προσφορά τους στους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολα αυτές τις άγιες ημέρες. Η ευθύνη για την προσφορά αυτών των τροφίμων ανήκει στο Φιλόπτωχο Ταμείο και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κεφαλονιάς. Οι συμμετοχές είναι αρκετές αλλά περιμένουμε τον κόσμο να δώσει ακόμη πιο δυναμικό παρών αύριο και να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη». 

Σε λίγο θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορταζ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου