Κυριακή, Ιανουαρίου 18

Οδυσσέας 1 - .......Τσιντίλας 1 στο El clasico του νησιού


Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  1-1
                           
     Δεύτερη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για τις Θιακές ομάδες
Δεν θα μπορούσε να ταιριάζει άλλος τίτλος σε αυτό το ματς!
Γράφει:ο Αrian Muraj
Σχεδόν όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε, το πρώτο θέμα συζητήσεων ήταν το ντέρμπι του νησιού ξεχνώντας για λίγο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δίνοντας….. ένα όμορφο κλίμα εν όψει του Σαββατιάτικου ματς!
Πολύ άτυχος ο Οδυσσέας (χωρίς να μειώνουμε την κατάθεση ψυχής της αμυντικής γραμμής της Προόδου). 
Σε πρώτη φάση, αυτό το τότε που η Πρόοδος έπαιρνε σχεδόν κάθε ντέρμπι δείχνει να έχει παρέλθει γιατί ο Οδυσσέας έχει μεγαλώσει πάρα πολύ σαν ομάδα. Υπάρχει και η αλήθεια όμως που λέει ότι φέτος, απίστευτο πως, ο Οδυσσέας άφησε δυο ισοπαλίες εναντίον της Προόδου όταν στο πρώτο ματς, η αντίπαλος του είχε σημαντικές απουσίες και ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες και το δεύτερο όπου παλεύοντας ουσιαστικά εναντίον του Γ. Τσιντήλα….. πάλι δεν κατόρθωσε να νικήσει!
Ήταν ένα πάρα πολύ δυναμικό παιχνίδι, ειδικά στον χώρο του κέντρου. Ποιο ποιοτικός ο Οδυσσέας ο οποίος, χωρίς να έχει σε καλή ημέρα τις καλύτερες μονάδες του, έβγαλε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο κάτι το οποίο μάλλον δεν είχε ξανασυμβεί σε άλλο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων! Παρόλα αυτά οι Χάνος-Çela-Κουτσουβέλης Π., και το γκολ της ισοφάρισης το πέτυχαν και το πέναλτι το κέρδισαν αλλά... είπαμε! Ο Γ. Τσιντήλας!
Η Πρόοδος από την άλλη, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο να παλέψει για τη νίκη και το πέτυχε μέχρι ένα σημείο! Στο κέντρο έπεφταν «κορμιά» αλλά στον δημιουργικό τομέα, περιττό να πούμε ότι δεν έκανε φάσεις. Και το αυτογκόλ μπήκε από λάθος της άμυνας του Οδυσσέα όταν τρεις αμυντικοί, σηκώθηκαν να διώξουν την μπάλα και ενώ μόνο ο Βασιλάκης υπήρχε στην φάση! 
Όμως η Πρόοδος είχε δυνατή άμυνα και τον Γ. Τσιντήλα μάλλον στο καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Προσαλέντη ο Οδυσσέας πέρασε όλος μπροστά και έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή χωρίς ωστόσο να βγάζει τόσες ευκαιρίες όπως στο πρώτο. Αισθητή η απουσία του Αρταβάνη από την ομάδα του. Μετά τον Γ. Τσιντήλα πολύ καλοί οι Παπαδόπουλος και Βρετός.
Οι καλύτεροι για τον Οδυσσέα ήταν Ο Νουτσάτος και ο Μαλιακρίδας, ειδικά ο δεύτερος δείχνει να ζει δεύτερα νιάτα! Καλός και ο Μαρούλης για όσο αγωνίστηκε..... Προσπάθησε ο Γ. Χάνος αλλά έμεινε απομονωμένος.
Φάσεις και γκολ
10' - Ο Χάνος μπαίνει άνετα στην περιοχή από τα αριστερά και «σερβίρει» στον Μαρούλη που στέλνει πολύ άστοχα με πλασέ την μπάλα άουτ.
12΄- Ο Çela πλασάρει αλλά ο Τσιντήλας αποκρούει με το πόδι.
Γκοοοοοοολ και 0-1 στο ντέρμπι
Μετά από φάουλ στο 24’ , οι Μαλιακρίδας, Φατούρος και Αργυρακάκης σηκώνονται για να διώξουν με κεφαλιά. Η μπάλα βρίσκει στον ώμο του τελευταίου και καταλήγει στην αριστερή γωνία του Κουτσουβέλη Ζ. για το 0-1.
25΄- Ο Χάνος από τα δεξιά, ελίσσεται ωραία και σουτάρει δυνατά αλλά ο Τσιντήλας και πάλι είναι παρόν αποκρούοντας εξαιρετικά.
27’ - Ο Χάνος στρώνει στον Αργυρακάκη αλλά το σουτ του τελευταίου αποκρούεται από τον Τσιντήλα
30΄- Ο Βασιλάκης, μετά από διαγώνια μακρινή σέντρα, θα σκοράρει αλλά ο διαιτητής σφυρίζει το οφσάιντ.
33΄- Ένα σουτ του Κουτσουβέλης Π. καταλήγει άουτ.
36΄- Ο Χάνος «σερβίρει» για τον Κουτσουβέλη Π. αλλά ο τελευταίος πλασάρει πάνω στον Τσιντήλα.
39΄- Σουτ το Çela έξω.
41΄- Ο Φατούρος μετά από εκτέλεση φάουλ στρώνει στον Μαρούλη αλλά το σουτ του αποκρούεται από τον Τσιντήλα.
43΄-Μετά το φάουλ του Αργυρακάκη, η μπάλα βρίσκει σε πόδι αμυντικού και παίρνει μια ψηλοκρεμαστή τροχιά. Ο Τσιντήλας αποκρούει με δυσκολία και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί σε κόρνερ.
45΄- Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Çela ο οποίος, βρίσκεται τετ α τετ με τον Τσιντήλα αλλά ο τελευταίος διώχνει δύσκολα με τα  πόδια.
Με τη Πρόοδο μπροστά στο σκορ οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
48΄- Κεφαλιά του Αργυρακάκη θα περάσει άουτ.
58΄- Ο Qoraj, μετά από αντεπίθεση της Προόδου, βγαίνει τετ α τετ με τον Κουτσουβέλη Ζ. αλλά όπως και ο Çela πριν, βλέπει την μπάλα να απομακρύνεται με το πόδι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Φάση που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς πολύ νωρίς για την Πρόοδο!
62΄- Ο Χάνος εκτελεί το φάουλ αλλά η μπάλα καταλήγει έξω.
65΄- Ο Κουτσουβέλης αποκρούει μια επικίνδυνη σέντρα μετά από φάουλ της Πρόοδου σε πρώτο χρόνο και μετά επεμβαίνει πέφτοντας σε  πόδια συμπαικτών και αντιπάλων μαζεύοντας τελικά την μπάλα.
68΄- Άλλο ένα σουτ του Τσίρου, πάλι η μπάλα καταλήγει μακριά από την εστία του Οδυσσέα άουτ.
72΄- Σουτ του Βασιλάκη, άουτ.
Γκοοοοοοολ και 1-1
74΄- Παράλληλη σέντρα του Çela από τα δεξιά σε μισό ύψος, εκεί ο Κουτσουβέλης Π. θα πεταχτεί ανάμεσα από δυο αμυντικούς και με προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση και το τελικό 1-1.
87΄- Πέναλτι
Ο Χάνος από το κέντρο θα βγάλει μια ωραία μπαλιά στον Çela ο οποίος ξεφεύγει από τα μαρκαρίσματα, ξεφεύγει και από τον Τσιντήλα με τον τελευταίο να τον ανατρέπει και πέναλτι.
88΄- Εκτελεί ο Κουτσουβέλης Π. αλλά ο Τσιντήλας αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τον κ. Γ. Μυσίνια και την  κα Μ. Πασιούδη.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας, Τσίρος, Βρεττος, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Τσάμης, Τόφαλος, Qorraj Redon, Βασιλάκης, Βαλσσόπουλος.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Κωτσής (80’ Λεκατσάς), Νουτσάτος, Μαλιακρίδας, Φατούρος, Αργυρακάκης, Renato Bisha, Μαρούλης (73’ Προσαλέντης), Κουτσουβέλης Π., Χάνος, Klaurent Çela.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου