Κυριακή, Ιανουαρίου 18

Μια φανταστική Εικοσιμία που έβγαζε μάτια στο ντέρμπι..... 7-1 την Α.Ε.Κ.


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  7-1
            
Ντουκάι-Αλεξανδράτος και τ' άλλα παιδιά έκαναν πράγματα και θαύματα στο ντέρμπι 
Σε ένα μεγάλο παιχνίδι γεμάτο φάσεις και οκτώ γκολ, που έγινε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές και είχε πρωταγωνίστρια μια εκπληκτική Εικοσιμία ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική.
Το σκορ τα λέει όλα. Η ομάδα από τη Λειβαθώ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, με εξαιρετική κυκλοφορία και πίεση σε όλους τους χώρους δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες ενώ πετύχαινε γκολ σε κάθε καλή της φάση. Έτσι προηγήθηκε πολύ γρήγορα στο σκορ και μέχρι τη λήξη του α’ ημιχρόνου το είχε καθαρίσει προηγούμενη με 4-0!!!!
Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι σαφώς αιφνιδιασμένοι από την όλη εξέλιξη δεν μπορούσαν να κρατήσουν για πολύ ώρα την μπάλα στην κατοχή τους ώστε να την κυκλοφορήσουν σωστά προσπαθώντας μάλλον ανορθόδοξα, με μακρινά σουτ ή μεγάλες πάσες στον Εμιλιάνο να δημιουργήσουν καταστάσεις στην εστία του υπέροχου σήμερα Γιαννά.
Στο δεύτερο η εικόνα δεν άλλαξε και η Α.Ε.Κ. παρά τις τρεις αλλαγές του Γ. Τόγια από το 46’, μπορεί να ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι από την παρουσία κυρίως του Μπαζάρογλου αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έκαναν ευκαιρίες και πέτυχαν άλλα τρία τέρματα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμη περισσότερα.
Η Α.Ε.Κ. και αυτή την αγωνιστική κατέβηκε με «δέκα» και σίγουρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι φάνηκε πολύ η απουσία του μικρού, όταν μάλιστα ο αντίστοιχος από πλευράς γηπεδούχων Δ. Κοκκόσης ήταν καταπληκτικός και από τους καλύτερους του γηπέδου.
Η Εικοσιμία είχε την τύχη να έχει σε καταπληκτική μέρα τον Ντ. Ντουκάι που πέτυχε 4 τέρματα!!!!
Η νίκη αυτή που αντικειμενικά  αποτελεί θρίαμβο για τους «κυανόλευκους» της Λειβαθούς αφιερώθηκε στον εορτάζοντα πρόεδρο της ομάδας κ. Θανάση Μιχαλάτο.
Συμπερασματικά να πούμε ότι η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου θύμισε την σπουδαία προ τριετίας ομάδα και η νίκη της ήταν απόλυτα δίκαιη όσο και άνετη.
Ο Ντετάρ Ντουκάι πήρε το όπλο του και πυροβολούσε κατά ριπάς
Οι γηπεδούχοι στην πρώτη καλή τους στιγμή στο παιχνίδι θα καταφέρουν να προηγηθούν 1-0 με πολύ δυνατό σουτ του Ντουκάι λίγο έξω από την περιοχή.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 15’ θα κάνει δυο τα τέρματα του και το 2-0 για την ομάδα του. Μετά την κάθετη πάσα του Μοσχονά θα μπει στην περιοχή και με πλασέ απέναντι από τον Καραίσκο θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 17’ με ένα σουτ του Κόμητα λίγο έξω από την περιοχή να καταλήγει κόρνερ μετά την επέμβαση του Γιαννά.
Ένα μακρινό σουτ του Εμιλιάνο στο 20’ θα αναγκάσει και πάλι τον Γιαννά να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Νέα πολύ καλή επέμβαση στο 25’ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο πλασέ του Ε. Σπανού μετά την παράλληλη πάσα στην περιοχή από τον Κουμαριώτη.
Στο 28’ στην σέντρα από δεξιά του Κόμητα ο Εμιλιάνο από το ύψος του πέναλτι θα πιάσει την κεφαλιά που θα περάσει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Γιαννά.
Χατ τρικ για τον Ντουκάι στο 32’ και 3-0 για την Εικοσιμία. Συγκεκριμένα ο Αποστολάτος θα σουτάρει από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κοντράρει στο σώμα του Στεφανάτου και στη συνέχεια επιστρέφει στον σκόρερ ο οποίος αφού την στοπάρει με δυνατό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα.
Στο 37’ ο Εμιλιάνο θα κάνει το σουτ στην κίνηση μετά την πάσα του Κόμητα όμως ο Γιαννάς και πάλι σε ετοιμότητα θα διώξει με γροθιές.
Σειρά του Αλεξανδράτου να χρηστεί σκόρερ για το 4-0! Ο Ντουκάι από δεξιά θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, ο Κονόμι με ωραία προσποίηση θα αφήσει την μπάλα να φτάσει στον Αλεξανδράτο με τον τελευταίο από πολύ κοντά να κάνει το σουτ, ο Καραίσκος θα προσπαθήσει να την διώξει, όμως αυτή αφού βρει στο δεξί δοκάρι στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα.
Έτσι με το ματς να έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει και το σκορ στο 4-0 οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Ασταμάτητοι οι γηπεδούχοι στο 59’ θα πετύχουν το 5-0 με σουτ και πάλι του Αλεξανδράτου ύστερα από κακή συνεννόηση τερματοφύλακα και αμυντικών των φιλοξενούμενων.
Στο 68’ ο Κονόμη από καλή θέση, μετά την σέντρα του Γερασιμάτου, με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 70’ ο Αποστόλου θα δοκιμάσει το πόδι του με ένα σουτ εκτός περιοχής που όμως στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Ο Αντωνάτος με την είσοδο του στο 72’ παραλίγο να γράψει και το δικό του όνομα στους σκόρερ της ομάδας του όταν θα σουτάρει μέσα από την περιοχή και διαγώνια αλλά η μπάλα θα περάσει και πάλι σύρριζα άουτ.
Καρέ τερμάτων από τον Ντουκάι και 6-0!! 
Ο θαυμάσιος Ντουκάι στο 75’ θα πιάσει μια κεφαλιά όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όμως αυτή θα του κάνει το χατίρι και θα καταλήξει στα δίχτυα του Παυλάτου.
Στο 76’ ο Εμιλιάνο θα βγει στην αντεπίθεση και θα σουτάρει με τον Γιαννά και πάλι να αποκρούει εντυπωσιακά στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 76’ ο Αντωνάτος θα πασάρει στον Αποστόλου όμως το πλασέ του τελευταίου θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
Μια ασυνενοησία μεταξύ των αμυντικών και του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων  θα εκμεταλλευτεί ο Αποστόλου και με ένα εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ πάνω από τον «κίπερ» των «κιτρινόμαυρων θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 7-0, δίνοντας παράλληλα διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Το γκολ της "τιμής" για τους φιλοξενούμενους και 7-1
Μια σύγχυση, (από τις ελάχιστες κακές στιγμές της απροσπέλαστης σημερινής άμυνας των γηπεδούχων) στην μικρή περιοχή μετά το κόρνερ του Μπαζάρογλου από δεξιά θα δώσει την δυνατότητα στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Εμιλιάνο (μοναδική επιθετική απειλή) να σουτάρει από πολύ κοντά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας παράλληλα το 18ο φετινό του γκολ.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 87’ όταν στο φάουλ του Μπαζάρογλου ο Χ. Μινέτος στην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι θα δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα της ομάδας του, όμως και πάλι ο Γιαννάς με εντυπωσιακή ενέργεια θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Μυρσίνια και Δ. Βασιλόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Αποστολάτος, Μινέτος Χ., Αλεξανδράτος (71’ Αντωνάτος), Κονόμη, μοσχονάς (46’ Αποστόλου), Ντουκάι, Στεφανάτος (75’ Βαλεντής), Κοκκόσης, Γερασιμάτος.
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Καραίσκος (45’ Παυλάτος), Στεφανάτος, Χασάη, Δρόσος (46’ Λαμπρόπουλος), Φωκάς, Κόμητας (46’ Μπαζάρογλου), Ζαμπαύτης, Εμιλιάνο, Σπανός Ε., Κουμαριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου