Δευτέρα, Ιανουαρίου 19

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι αγώνες της Κυριακής για την 7η αγωνιστική, τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες


Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, σήμερα το απόγευμα σε Αργοστόλι και Τζανάτα η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας.
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Ομαλά επανήλθαν στις επιτυχίες επικρατώντας του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-0 ενώ στα Τζανάτα η δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Ανωγή, πήρε το "2" που ζητούσε απέναντι στο τοπικό Ηρακλή με σκορ 2-1 και συνεχίζει το κυνήγι του πρωτοπόρου Παπυργιακού.  
Να θυμίσουμε ότι στο χθεσινό παιχνίδι που προηγήθηκε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Παπυργιακός δέχθηκε την  πρώτη του φετινλή ληττα με αντίπαλο την Έρυσσο που έβαλε πλώρη για την τελική 4αδα.
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2 - 0
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ. - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
1 - 2
 
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  2-0
Εύκολη νίκη 2-0 τον Π.Α.Ο. και συνεχίζουν τα Ομαλά
Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Ομαλά πήραν σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη από τον ενισχυμένο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-0.
Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς όμως να δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Στ. Τσακαρισιάνου.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ένα σουτ του Δ. Λιθριώτη θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου.
Στο 10’ ο Γαλιατσάτος με ωραία σέντρα από δεξιά θα βρει λίγο μέσα στην περιοχή τον Καραντινό-Νεόφυτο, αυτός θα σουτάρει στην κίνηση και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Καραντινού-Νεόφυτου θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαστεργίου.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 34’ με ένα σουτ του Γασπαρινάτου το οποίο θα διώξει με γροθιές ο Στ. Τσακαρισιάνος. Στην επαναφορά ο Τζιβράς θα σουτάρει από πολύ κοντά αλλά είναι άστοχος.
Με το σκορ στο 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Ο Γαλιατσάτος στο 47’ θα κόψει ωραία την μπάλα στον Σταθάτο ο οποίος θα κάνει το σουτ στην κίνηση και ο Παπαστεργίου θα μπλοκάρει.
Ένα απ’ ευθείας φάουλ του Γασπαρινάτου στο 55’ θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Στ. Τσακαρισιάνου.
Στο 74’ ο Χρ. Τσακαρισιάνος θα εκτελέσει λίγο κάτω από το κέντρο ένα ψηλκρεμαστό φάουλ, η μπάλα στην περιοχή στον Ν. Μεσολωρά που πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι αφού σταματάει στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί σε κόρνερ.
Στο 76’ ο Παπαστεργίου θα μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Καραντινού-Νεόφυτου.
Ένα νέο δυνατό σουτ του Χρ. Τσακαρισιάνου θα αναγκάσει τον Παπαστεργίου να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει μπάλα και κίνδυνο.
Τέλος ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 84’ θα «σφραγίσει» τη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας το τελικό 2-0 με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία του Παπαστεργίου και στα δίχτυα του.
Διαιτητής ο κ. Χρ. Αβάζαρος με βοηθούς την κα Ε. Μοσχονά και τον κ. Δ. Ματιάτο.
Οι συνθέσεις
Ομαλά: (Γ. Μεσολωράς), Τσακαρισιάνος Στ., Γαλιατσάτος, Γεωργόπουλος (51’ Καπετάνιος), Τζάκης, Νεόφυτος Δ.Χ., Καραντινός-Νεόφυτος, Δανελάτος, Σταθάτος (57’ Μινέτος), Μεσολωράς Ν., Τσακαρισιάνος Χρ., Νεόφυτος Π.Χ.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς: (Τ.Φωής), Παπαστεργίου, Λυθριώτης Ι., Λυθριώτης Αλ., Κωλέτσης, Καλαφάτης Θ., Καλογηράτος Ανδρ. (58’ Μουρελάτος), Πολλάκης, Φωκάς, Λυθριώτης Δ. (77’ Πολλάτος), Τσιμάρας (14’ λ.τ. Θεοδωρακάτος), Γασπαρινάτος, Τζιβράς. 
  
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ. - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ  1 - 2
Έστω και δύσκολα πέρασε από τα Τζανάτα η Ανωγή 2-1 τον Ηρακλή και ανέβηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας
Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας η Ανωγή πέρασε δύσκολα από τα Τζανάτα και τον Ηρακλή με σκορ 1-2.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή και περισσότερο την κατοχή της μπάλας. Όμως δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι σε έναν πολύ καλό Ηρακλή.
Φάσεις και γκολ
Στο 17’ και στην πρώτη καλή φάση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Αραβαντινός Ζαφ. Θα εκτελέσει το φάουλ με την μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Ανδρ. Αραβαντινός με κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 20’ ο Γαβαλάς μόνος απέναντι από τον Κολυβά θα πλασάρει άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 0-2.
Ο Σπ. Γαβριελάτος στο 25’ θα σπάσει το τεχνικό οφασάιντ των φιλοξενούμενων και θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον Κατωπόδη αλλά το πλασέ του ποδοσφαιριστή του Ηρακλή είναι κακό και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της Ανωγής.
Οι γηπεδούχοι στο 30’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λ. Βανδώρου θα χάσουν μια καλή ευκαιρία αφού η κεφαλιά του Μιχ. Διαμαντάτου αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Κατωπόδη σε κόρνερ.
Την νέα εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος ποδοσφαιριστής φέρνοντας και πάλι την μπάλα στην περιοχή, εκεί οι αμυντικοί δεν διώχνουν σωστά αφού του επιστρέφουν την μπάλα για να πιάσει το διαγώνιο σουτ στην κίνηση που θα την στείλει τελικά σύριζα άουτ.
Έτσι με την Ανωγή μπροστά στο σκορ με 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στο 56’ οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής θα ζευγαρώσουν τα τέρματα τους με πλασέ του Βώρου στην απέναντι γωνία του Κολυβά και το 2-0.
Από το 63’ επίσης οι φιλοξενούμενοι και για όλο το υπόλοιπο του αγώνα θα συνεχίσουν με δέκα αφού ο Ν. Κουρούκλης θα δει την κόκκινη κάρτα του κ. Μενεγάτου σαν τελευταίος παίκτης σε φάουλ στον Λ. Βανδώρο.
Το φάουλ εκτελεί στη συνέχεια ο ίδιος για να στείλει την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Οι γηπεδούχοι θα μειώσουν στο 67’ σε 1-2 με πολύ ωραίο πλασέ του Καμπίτση από πλάγια στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία του Κατωπόδη και στα δίχτυα.
Από το σημείο αυτό και μετά ο Ηρακλής σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει θα έχει την υπεροχή αλλά αυτή είναι ανούσια και χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία.
Τέλος στο 85’ ο Καλέντζος αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μαρκέτο θα προτιμήσει να σουτάρει από πλάγια θέση με αποτέλεσμα να χαθεί μια καλή ευκαιρία αφού η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Κολυβά.

Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς την κα Χ. Μιχαλιτσιάνου και τον κ. Σπ. Μαγουλά.
Να αναφέρουμε εδώ, ότι οι άνθρωποι της Ανωγής σε επικοινωνία που είχαν με το site μας δήλωσαν ότι έχουν παράπονα από την διαιτησία του σημερινού αγώνα.
Οι συνθέσεις
Ηρακλής:(Γ. Γιαννάκης), Κολυβάς, Δημητράτος, Γουλιμής, Καμπίτσης Δημ., Ρασσιάς Γ., Σπαθής Α., Γιαννάκης, Διαμαντάτος Μιχ., Βανδώρος Λ. (λ.τ. 70’ Rrapaj), Γαβριελάτος Σπ.(Σπαθής Διον.), Ρασσιάς Σπ. (Διαμαντάτος Ευθ.).
Ανωγή:(Ν. Κουρούκλης), Κατωπόδης, Αραβαντινός Ανδρ., Τσίγγανος, Αραβαντινός Ζαφ., Σιμωτάς (88’ Αντωνέλλος, Γαβαλάς (55’ Μαρκέτος), Βώρος, Παρίσης, Αραβαντινός Κ.(75’ Καλέντζος), Κουρούκλης.
  
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
16
7
5
1
1
19
4
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
14
7
4
2
1
14
5
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
13
7
4
1
2
10
6
4.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
9
7
3
0
4
11
17
5.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
7
7
2
1
4
7
6
6.
Π.Α.Ο. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
1
7
0
1
6
0
23
  
Η επόμενη αγωνιστική 8η (31/1 και 1/2/2015)
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ. - ΠΟΟΚΑΠ ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
2.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου