Τρίτη, Ιανουαρίου 13

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου



ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α-στα-μά-τη-τα τα Διλινάτα συνεχίζουν την "τρελή" φετινή τους πορεία
Μόνη δεύτερη η Α.Ε.Κ. μετά τη νίκη της 3-1 επί της Προόδου
Άνετος... πέρασε από τα Τζανάτα με νίκη 5-0 ο Α.Ο.Κ.Ι. και ανέβηκε στην 2η θέση
Δυο θέσεις κάτω βρέθηκε η Εικοσιμία μετά την ισοπαλία της στο Δ.Α.Κ. με Σάμη 
Νίκη παραμονής για τον Οδυσσέα.... Στην αβεβαιότητα Πρόννοι-Πύλαρος
        
Ούτε ο Πάγκε στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθεια των Διλινάτων
Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας με τα Διλινάτα να απολαμβάνουν για ακόμη μια Κυριακή την μοναξιά της κορυφής και της 1ης θέσης.
Ούτε  αυτή την Κυριακή η ομάδα του "μεγάλου χωριού" βρήκε εμπόδιο στον δρόμο της για την κορυφή, αφού ο Παγκεφαλληνιακός δεν στάθηκε τελικά δυνατός απέναντι στην ομάδα των Διλινάτων που τον προσπέρασε ταχύτατα και σκορ 3-1!
Η περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Α.Ε.Κ. που ενισχύθηκε σημαντικά και από ότι ακούγεται θα συνεχίσει να ενισχύεται, επικράτησε της Προόδου Ιθάκης με σκορ 3-1 και συνεχίζει στην 2η θέση δυο βαθμούς πίσω από τα Διλινάτα, ενώ πλέον δεν έχει συγκάτοικο σε αυτή.
Ο Α.Ο.Κ.Ι., πέρασε "αέρας" από τα Τζανάτα και με την εύκολη νίκη 5-0 όχι μόνο κατάκτησε το τρίποντο της νίκης αλλά παράλληλα ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα!
Η Εικοσιμία σε πολύ κακή ημέρα δεν τα κατάφερε απέναντι σε μια αποφασιστική Σάμη με αποτέλεσμα η ισοπαλία 1-1 στο συγκεκριμένο παιχνίδι να την στείλει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα!! 
Ο Παλληξουριακός του Π. Μαρκέτου ξεκίνησε την αντεπίθεση του και παράλληλα με την νίκη του επί των Φωκάτων 3-0 βλέπει το όνειρο της 4αδας ακόμη πιο αισιόδοξα.
Πρόοδος και Παγκεφαλληνιακός μετά τις ήττες τους από Α.Ε.Κ. και Διλινάτα αντίστοιχα, ουσιαστικά έχασαν κάθε πιθανότητα διεκδίκησης θέσης στην τελική 4αδα.
Ο "πολυμήχανος" οδυσσέας Ιθάκης με μια νίκη σκέτο "χρυσάφι" 4-0 επί του Πυλαριακού στο Βαθύ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έκλεισε θέση και στο νέο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.
Τα Φωκάτα παρά την αναμενόμενη ήττα τους στο Ληξούρι θεωρούμε ότι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της "ουράς" για παραμονή στην κατηγορία. Άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά που και ποια παιχνίδια πρέπει να χτυπήσουν.
Πρόννοι και Πυλαριακός σε μια κοινή πορεία και με δέκα ήττες στα δώδεκα παιχνίδια ψάχνουν τον τρόπο που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα κρατηθούν στην κατηγορία. Τα πράγματα και όσο δεν συγκεντρώνονται βαθμοί παραμένουν ρευστά και πολύ επικίνδυνα.
Όσο για την διαιτησία αυτή την αγωνιστική είχε και πολλά προβλήματα σε αρκετά παιχνίδια με τις διαμαρτυρίες και τις απειλές για αποχώρηση να είναι στην ημερησία διάταξη. 
Δεν μπορεί αλλού να εφαρμόζουν τον κανονισμό και αλλού όχι σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Κάτι πρέπει να αλλάξει και εκεί όπως άλλωστε γενικότερα στο ποδόσφαιρο μας.
Έδειξαν συνολικά 18 κίτρινες και ευτυχώς καμία κόκκινη. Μια άκρως σημαντική είδηση και αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που παρά τα λάθη των "αρχόντων" δεν αντέδρασαν.
Με την ολοκλήρωση, λοιπόν, και της 12ης αγωνιστικής στην πρώτη θέση βρίσκονται τα Διλινάτα και στην δεύτερη έμεινε μόνη η Α.Ε.Κ.. Ο Α.Ο.Κ.Ι. πέρασε στην 3η θέση και η Εικοσιμία έπεσε δυο θέσεις πιο κάτω και συγκεκριμένα στην 4η. Στην τελευταία συνεχίζουν, όπως άλλωστε κάνουν εδώ και πολύ καιρό, οι Πρόννοι και ο Πυλαριακός που πλέον η αποφυγή του υποβιβασμού της μιας εκ των δύο, στην Β΄κατηγορία απαιτεί μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4 - 0

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3 - 1

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3 - 1

Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
3 - 0

Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
1 - 1

Α.Ο ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο.Κ.Ι.
0 - 5
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  4-0
Τελικά, ο Οδυσσέας, εξασφάλισε πλέον την παραμονή του με 11 βαθμούς, και «σκότωσε» τον «εφιάλτη» του, μετά από σχεδόν δυο χρόνια «ξεπλένοντας» παράλληλα την τεσσάρα του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  3-1  
Με το παιχνίδι Α.Ε.Κ.-Προόδου Ιθάκης το πρωί του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου συνεχίστηκε η 12η αγωνιστική.
Σε γενικές γραμμές, οι πρωταθλητές φάνηκαν πιο «φρέσκοι» μετά από την διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν τον έλεγχο, καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας πετυχαίνοντας την 8η σερί νίκη τους με σκορ 3-1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 3-1

Συνεχίζοντας τις καλές τους εμφανίσεις τα πρωτοπόρα Διλινάτα επικράτησαν το Σάββατο απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-1. Μια δίκαιη νίκη για την ομάδα του «μεγάλου χωριού» που της δίνει το δικαίωμα να συνεχίζει μόνη στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό. Τα Διλινάτα μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να «χτυπήσου» στις αντεπιθέσεις ψάχνοντας με μεγάλες μπαλιές τον Τούρλα. 
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  3-0

Σε ένα μέτριο, χωρίς πολλές καλές στιγμές, παιχνίδι το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι ο Παλληξουριακός καλύτερος επικράτησε δίκαια των Φωκάτων με σκορ 3-0.
Οι γηπεδούχοι πιο έμπειροι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, προηγήθηκαν στο 40’ και ολοκλήρωσαν τη νίκη τους με δυο τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.  
Έτσι όπως έχουμε ξαναπεί ετοιμάζουν την μεγάλη αντεπίθεση για τη συνέχεια και όπου φτάσουν.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  1-1

Δεν είχε νικητή το μεγάλο ντέρμπι που ολοκλήρωσε την 12η αγωνιστική την Κυριακή το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου αφού η Εικοσιμία "έκλεψε" στις καθυστερήσεις την ισοπαλία (1-1) από την Σάμη.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο και τους γηπεδούχους στο τέλος να τα έχουν με την διαιτησία.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο.Κ.Ι.  0-5

Πέρασε από τα Τζανάτα και τους Πρόννους, την ίδια ώρα ο Α.Ο.Κ.Ι. και μάλιστα βρέθηκε μια θέση παραπάνω στον βαθμολογικό πίνακα, συνεχίζοντας την καταδίωξη των πρωτοπόρων.
Οι «μελανόλευκοι» του Αργοστολιού μπήκαν από την αρχή δυνατά και σοβαρά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην δώσουν δικαίωμα στον αντίπαλο τους να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο δυο τέρματα στο πρώτο 20λεπτο.
Επικράτησαν οι "άσσοι" στις νίκες την 12η αγωνιστική... 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 4 και οι φιλοξενούμενοι 1!! Είχαμε και μία ισοπαλία.
Δεκαεννιά (19) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, 1 λιγότερος από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές άριστο,  αφού δεν βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων" καμία κόκκινη!!!
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά 18 κίτρινες κάρτες!! 
Στα σημαντικά της ημέρας η νέα νίκη των Διλινάτων αλλά και αυτή του Οδυσσέα που δίνει και παραμονή.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 6 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 12η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
4 νίκες για τους γηπεδούχους, για τους φιλοξενούμενους και 1 ισοπαλία.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι συνεχίζει και επιμένει να μην εμφανίζεται η "λευκή" ισοπαλία μετά από δώδεκα αγωνιστικές!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 12η αγωνιστική ημέρα ήταν λίγο πεσμένη........ Σημειώθηκαν 22 συνολικά τέρματα, δηλαδή 4 λιγότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 6 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Πρόννων-Α.Ο.Κ.Ι. στα Τζανάτα, συνολικά 5!
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που πέτυχαν  14 έναντι των φιλοξενούμενων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,6 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει της Α.Ε.Κ. με 42 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι. με γκολ παθητικό. 
Χειρότερες επιθέσεις μέχρι τώρα παραμένουν αυτές των Φωκάτων-Πρόννων-Πυλαριακού με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  των Πρόννων με 61 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν τα πρωτοπόρα  Διλινάτα, 10!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παλληξουριακός και η Σάμη, συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Πυλαριακός και οι Πρόννοι από 10.
Λιγότερες νίκες, ο Πυλαριακός και οι Πρόννοι με 1!!
Λιγότερες ισοπαλίες, Διλινάτα, Α.Ο.Κ.Ι., Πρόννοι, Πυλαριακός με 1.
Λιγότερες ήττες Διλινάτα, Εικοσιμία και Α.Ε.Κ. με 1!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά μόνο 18.
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική  ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κάποια κάρτα αυτού χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ συνεχίζει να προηγείται και μάλιστα με την ίδια διαφορά,  ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. που πέτυχε ένα αυτή την αγωνιστική εναντίον της Προόδου. Έτσι στον πίνακα έχουμε 1ο τον ποδοσφαιριστή των "κιτρινόμαυρων" με 17 γκολ. Ακολουθεί ο Ηλ. Αντωνάτος του Παλληξουριακού με τον Γ. Βουκελάτο του Α.Ο.Κ.Ι. με 10. Στη συνέχεια οι Δ. Αρταβάνης της Προόδου Ιθάκης, ο Δημ. Αποστόλου της Εικοσιμίας, ο Π. Κουτσουβέλης του Οδυσσέα Ιθάκης και ο Διον. Τζωρτζάτος Διλινάτων με 8. 
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί με 7 ή λιγότερα τέρματα.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
31
12
10
1
1
24
7
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
29
12
9
2
1
42
9
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
28
12
9
1
2
35
6
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
27
12
8
3
1
36
10
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
19
12
5
4
3
25
10
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
15
12
4
3
5
17
21
7.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ
14
12
4
2
6
19
19
8.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
13
12
3
4
5
20
19
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
11
12
3
2
7
20
40
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ*
8
12
2
2
8
9
35
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4
12
1
1
10
9
61
-.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ*
4
12
1
1
10
9
28
Η επόμενη αγωνιστική (13η  17-18/1/2015)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
3.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
5.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
6.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ολοκληρώθηκε και η 6η του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας με την κατάσταση στην κορυφή και την 4αδα να μην έχει καμία αλλαγή, αφού για αυτό φρόντισαν Ανωγή και Παπυργιακός με την "λευκή" μεταξύ τους ισοπαλία.
Τα Ομαλά έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους γνωρίζοντας την ήττα στα Μακρυώτικα από την Έρυσσο που έβαλε "ρώτα" για την 4αδα!!
Αναλυτικά τώρα από την στιγμή που το ντέρμπι του Άγιου Αντώνη δεν έβγαλε νικητή, η ήττα των Ομαλών και το "Χ" του Ηρακλή δείχνουν ότι θα έχουμε παράταση στην αγωνία μέχρι τέλους.
Ο πρωτοπόρος και μοναδικός αήττητος Παπυργιακός πήρε αυτό που ήθελε στον Άγιο Αντώνη και πλέον είναι στο χέρι του αν τερματίσει ή όχι στην 1η θέση της τελικής κατάταξης.
Η Ανωγή προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι αυτοί οι χαμένοι βαθμοί μπορεί να τις στερήσουν την πρωτιά στην κανονική διάρκεια αφού το Πυργί απέκτησε πλεονέκτημα απέναντι της.
Η Έρυσσος πήρε σπουδαία νίκη από τα Ομαλά και σε συνδυασμό με το "Χ" του Ηρακλή με τον Π.Α.Ο. βλέπει το όνειρο της εισόδου στην 4αδα πολύ πιο εφικτό από ποτέ. Τα Ομαλά όπως είπαμε έμειναν πίσω στην διεκδίκηση μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων και θα χρειαστούν προσπάθεια να αλλάξουν την κατάσταση στη συνέχεια.
Τέλος σε παιχνίδι που είχε προηγηθεί και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και μετά την επιτυχία της Ερύσσου βλέπει την κατάσταση να περιπλέκεται. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ  0-0
Σε ένα μέτριο παιχνίδι, το οποίο άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας και διεξήχθη υπό το φως των προβολέων, σε μια  κρύα βραδιά από καιρό, ο Ηρακλής Πρόννων δεν τα κατάφερε απέναντι στον ουραγό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς αφού αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα και πλέον κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός 4αδας.
Ο Π.Α.Ο. ούτε αυτή την φορά τα κατάφερε με αποτέλεσμα η πρώτη νίκη της ιστορίας του προς το παρόν να πάρει αναβολή. Πήρε όμως τον πρώτο βαθμό στην ιστορία του και τώρα απομένει και το πρώτο του γκολ!!
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ  - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  2-1
Η Έρυσσος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Μακρυωτίκων απέναντι στα Ομαλά με σκορ 2-1 και μπορεί μετά την «λευκή» ισοπαλία του Ηρακλή χτες με τον Π.Α.Ο. να κάνει όνειρα 4αδας.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο σε ποιότητα αρκετά ισορροπημένο  με δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να λείψουν οι μεγάλες φάσεις στο παιχνίδι.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ  0-0

Ανωγή και Πυργί κόλησαν στο «0» σήμερα το απόγευμα της Κυριακής στον Άγιο Αντώνη και στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.
Οι ερυθρόλευκοι της Παλλικής ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τους φιλοξενούμενους όμως να ικανοποιούνται από αυτή την ισοπαλία που κατά μεγάλη πιθανότητα τους δίνει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
 "Κεφάλι" με μικρό προβάδισμα την 6η αγωνιστική... οι γηπεδούχοι στις νίκες
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 1 και οι φιλοξενούμενοι 0!! Είχαμε και δύο "λευκές" ισοπαλίες.
Δύο μόνο (2) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, 11 λιγότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και εδώ όπως και στην Α' άριστο, αφού δεν βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων"  καμία αυτή την αγωνιστική!!!!
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά μόνο  2!!!!!! κίτρινες κάρτες. 
Στα αξιοσημείωτα η μεγάλη νίκη της Ερύσσου επί των ομαλών αλλά και η "λευκή" ισοπαλία των πρωτοπόρων Ανωγής-Παπυργιακού.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 6η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους,  Ο για τους φιλοξενούμενους και 2 ισοπαλίες.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 6η αγωνιστική ημέρα ήταν η χειρότερη μέχρι τώρα. Σημειώθηκαν μόλις 3 συνολικά τέρματα, δηλαδή 14!!!! λιγότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε μόνο στο ένα παιχνίδι και συγκεκριμένα σε αυτό μεταξύ Ερύσσου-Ομαλών στα Μακρυώτικα, συνολικά 3 τέρματα!!
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που πέτυχαν 2 έναντι μόλις 1 των φιλοξενούμενων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή της Ανωγής με 17 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Παπυργιακού, με μόλις γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή  του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα,  επίσης του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 21 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν οι πρωτοπόροι Παπυργιακός και Ανωγή, 4!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παπυργιακός, 2 συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, συνολικά.
Λιγότερες νίκες, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 0!!
Λιγότερες ήττες ο Παπυργιακός, με 0!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά μόνο 2!  Και οι δύο (2) στο παιχνίδι μεταξύ Ερύσσου-Ομαλών στα Μακρυώτικα με διαιτητή τον κ. Χρ. Αβάζαρο. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε  κάρτες τέτοιου χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ συνεχίζει να προηγείται ο έμπειρος στράικερ Λ. Βανδώρος του Ηρακλή Πρόννων παρ' ότι ούτε αυτή την αγωνιστική πέτυχε κάποιο. Έτσι στον πίνακα έχουμε 1ο τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή με γκολ και ακολουθούν ο Αλ. Γαβαλάς της Ανωγής και ο Πάπα Λιγόρ της Ερύσσου με 3.   
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές με 2 ή λιγότερα τέρματα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
0 - 0
2.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2 - 1
3.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
0 - 0
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
14
6
4
2
0
12
2
2.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
13
6
4
1
1
17
3
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
10
6
3
1
2
8
6
4.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
7
6
2
1
3
6
4
5.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
6
6
2
0
4
8
15
6.
Π.Α.Ο. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
1
6
0
1
5
0
21
Η επόμενη αγωνιστική 7η 
α/α
Ομάδες
1.
ΠΟΟΚΑΠ ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Στους φίλους του Ηρακλή οι οποίοι αναγνωρίζοντας την προσφορά ενός δικού τους παιδιού, ανέβασαν το συγκεκριμένο πανό στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο. τιμώντας αυτόν τον εξαιρετικό ποδοσφαιριστή σε αξία,  ήθος και αγωνιστικότητα...... Μπράβο Vandoro!!!
* Στον Δήμαρχο ΙΘάκης Διον. Στανίτσα, τα τοπικά Σωματεία της Προόδου και του Οδυσσέα, αλλά και στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για την πολύ επιτυχημένη ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο νησί με θέμα την βία στο ποδόσφαιρο..... Πολλά τα μπράβο!!
* Στα νέα παιδιά της τοπικής διαιτησίας, που μπορεί να μην συναγωνίζονται τον...... Κολίνα, όμως καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανό το ποδόσφαιρο μας, κάτι που πρέπει να τονίσουμε και έχει αναγνωριστεί από όλους. Σίγουρα χρειάζονται και την δική μας βοήθεια.
* Στην Ειρήνη Μοσχονά που έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε επίσημο αγώνα στο τοπικό ποδόσφαιρο (σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε), αφού το Σάββατο ήταν η "αρχόντισσα" του αγώνα Β' κατηγορίας μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς-Ηρακλή Πρόννων και κατά γενική ομολογία πέραν από το φυσιολογικό άγχος, τα πήγε περίφημα κερδίζοντας παράγοντες και ποδοσφαιριστές.
* Στον υποψήφιο βουλευτή με το "κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών" του Γ. Παπανδρέου εκδότη της εφημερίδας "Κεφαλονιά" και φίλο Ξενοφώντα Ευαγγελάτο. Καλό αγώνα και καλή επιτυχία σύντροφε....
* Στον..... προπονητή των Διλινάτων Στάθη Αναλυτή ο οποίος μετά την επίτευξη του εντυπωσιακού τέρματος του Παγκεφαλληνιακού έτρεξε και συνεχάρη τον ποδοσφαιριστή του αντίπαλου Σωματείου και σκόρερ του συγκεκριμένου γκολ, Θ. Τούρλα. 
Τέτοιες ενέργειες ανεβάζουν πολύ το άθλημα..... και ο Στάθης είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά στο τοπικό ποδόσφαιρο με ήθος και αξίες. 
Μπράβο του.... και κάτι δικό μας:Ας τα λαμβάνει αυτά υπόψη της και η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. δίνοντας κίνητρο και σε άλλους. 
  Στα πλην της αγωνιστικής 
Σε όσους δημιουργούν προβλήματα εκ του μη όντος με την επιμονή τους να απομακρύνονται οι φωτογράφοι από τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο....... Βάλτε, βρε παιδιά, και λίγο νερό στο κρασί σας, ούτε το έργο σας παρενοχλούν ούτε δημιουργούν κάποιο πρόβλημα..... Ίσα ίσα προβάλλουμε και ενημερώνουμε οι άνθρωποι την αθλητική δραστηριότητα στα νησιά μας..... Μη μας κάνετε να νοιώθουμε όλοι γραφικοί......
* Σιγά μην σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για αυτό το θέμα. Το θέμα που όλους "καίει" μα κανένας δεν μιλάει.... Άραγε γιατί; Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά στα πλην η τραγική κατάσταση των γηπέδων μας, που κανείς δεν δίνει σημασία.... κανείς δεν ακούει και όλοι μας γράφουν κανονικά...... 
Να δω τώρα οι υποψήφιοι βουλευτές τι θα μας πουν για αυτά; Τι θα κάνουν για τη νεολαία και την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων;
* Σε μερικές διαιτησίες που ακόμα κρατούν τον "κουραμπιέ" στο στόμα και τάκαναν μαντάρα. Τα παράπονα για τη διαιτησία και οι διαμαρτυρίες πολλές. Μόνο που τα σωματεία θα πρέπει να τις απευθύνουν αρμοδίως και όπου πρέπει.... Εμείς συμφωνούμε μαζί τους σε πολλά, αλλά άλλοι αποφασίζουν..... Επομένως; Τα παράπονα τους εκεί που πρέπει!!!!
* Για κάποια λάθη που γίνονται στο ρεπορτάζ κυρίως λόγω της ταχύτητας για να βγει...... Μπάμπη συγνώμη που σου χρεώσαμε το πέναλτι στα Μακρυώτικα..... Να είναι καλά ο Νικόλας που μας διόρθωσε.....
* Στον ορισμό σε κρίσιμους αγώνες δύο μόνο διαιτητών. Αποτέλεσμα να μένει στο τέλος ένας και έτσι τα παράπονα να είναι πολλά και δικαιολογημένα αφού, πως να το κάνουμε, οι φίλαθλοι δεν είναι διαιτητές!!!!
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Φουλάρει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
ΙΤΙΕΣ/ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ - Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  60-67
Πρώτος και καλύτερος ο ΑΣΚ - Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ζακύνθου!
 
Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιάς πρώτο και καλύτερο στο πρωτάθλημα της Α2’ ΕΣΚΑ-Η!
Η ομάδα μας πέτυχε άλλη μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη αυτή τη φορά επί της Ζακύνθου/Φιόρο του Λεβάντε με 67 – 60 και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 1η θέση της βαθμολογίας και με διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο!
Ο ΑΣΚ πήρε από την αρχή ξεκάθαρο προβάδισμα, δημιουργώντας και διψήφια διαφορά!
Στην επανάληψη η ομάδα της Ζακύνθου προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το πάθος και η συγκέντρωση των παικτών του Λεωνίδα Παπαδάτου, δεν επέτρεψε τίποτε άλλο παρά να κλείσει η Ζάκυνθος τον αγώνα με μικρή διαφορά! 
    Η βαθμολογία
Η βαθμολογία
Α.Σ. Κεφαλονιά 25
---------------------------
ΕΑ Παραλίας 21
Δύμη 20
Προμηθέας 2014 20
Υπερίων 19
Ιτιές 20
------------------------------
Κρήνη ’97 19
Δικέφαλος 18
Αχαιός ’47 18
Κρόνος 18
Απολλωνιάδα 16
Πύργος ’99 15
----------------------------------
ΑΕ Λεχαινών 13
Πατρέας 12
Η επόμενη αγωνιστική  (14η)
(18/21-1-2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
21/01/15
5:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ
21/01/15
9:00:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
21/01/15
9:00:
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
21/01/15
7:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΠΥΡΓΟΣ 99
21/01/15
7:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
21/01/15
8:00:
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
18/01/15
1:00:
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
Ο ΝΕΟΛ  νίκησε και τον πανωλενειακό  και συνεχίζει στην κορυφή με ένα εκπληκτικό 7Χ7!!!!!!
DSC_0680
5Χ5 για την ομάδα του Μάρκου Τζουγανάτου που πέρασε νικηφόρα από τα Καράτουλα επικρατώντας του Πανωλενειακού με σκορ 64-74. Η ομάδα του ΝΕΟΛ ήταν εντυπωσιακή και με παίκτες αποφασισμένους παρά την αγωνιστική αποχή λόγω των εορτών, πήρε μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη απέναντι από τους γηπεδούχους που το πάλεψαν πολύ.
Την επόμενη αγωνιστική ο ΝΕΟΛ θα φιλοξενήσει στο κλειστό γυμναστήριο Παλλικής την Ν.Ε. Πατρών σε έναν αγώνα που θέλει να κλείσει νικηφόρα.
Η επόμενη αγωνιστική  (8η)
(17/18-1-2015)
17/01/15
1:00:
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - Ν.Ε.Π.
18/01/15
7:00:
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - ΑΥΣ
ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ ΚΑΡ - ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓ.
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ - ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π
18/01/15
7:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ - ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ
18/01/15
7:00:
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ - ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ
ΠΑΙΔΕΣ
Το Σάββατο το απόγευμα για την 3η φάση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ  η ομάδα του ΝΕΟΛ στον εκτός έδρας αγώνα της στο κλειστό της Αχαγιάς, με αντίπαλο τα Αστέρια Α.Ο. Αχαΐας πέρασε νικηφόρα με σκορ 53-61 και μπήκε με το δεξί στην φάση αυτή.
Στη συνέχεια η ομάδα του Μ. Δούλια έχει τρία συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της αρχής γενομένης την Κυριακή και ώρα 1 μ.μ. με αντίπαλο τον Έσπερο.
Η επόμενη αγωνιστική (28η)
(17-1-2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
17/01/15
1:00:
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ
17/01/15
4:00:
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου