Σάββατο, Ιανουαρίου 17

Ούτε στις Κεραμειές έκανε ... στάση το "τρένο" από τα Διλινάτα


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  0-3
                                  
       
Πήραν αυτό που ήθελαν τα Διλινάτα και συνεχίζουν πρώτοι
Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη τα Διλινάτα πέτυχαν την 11η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζουν την...… μοναχική τους πορεία στην κορυφή για την τελική πρωτιά.
Στο πρώτο μισό του αγώνα υπήρχε ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο με τα Διλινάτα πολύ ουσιαστικά να καταφέρνουν και να πετυχαίνουν σχετικά πολύ γρήγορα δυο γκολ. Τα Φωκάτα στάθηκαν πολύ καλά και προσπαθούσαν να χτυπήσουν επιθετικά με τον Ι. Κουρκουμέλη, με τον τελευταίο όμως να είναι καλά μπλοκαρισμένος από την άμυνα των φιλοξενούμενων και οι όποιες ενέργειες του δύσκολα έφερναν αποτέλεσμα αφού πότε ο Δημ. Τζωρτζάτος και πότε ο Σ. Αναλυτής έβρισκαν τον τρόπο να σταματούν τον κίνδυνο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωτοπόροι και με το υπέρ τους 0-2 κατέβασαν ταχύτητα με αποτέλεσμα τα Φωκάτα, που άξιζαν κάτι καλύτερο, να το εκμεταλλευτούν και να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα σε μια προσπάθεια κατ΄ αρχή να μειώσουν και στην συνέχεια να ισοφαρίσουν. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού οι παίκτες τους ήταν άστοχοι σε κάποιες φάσεις που δημιούργησαν ενώ και κάποιες πάσες στον άξονα δεν πέρασαν στην περιοχή για τους επιθετικούς. Και σαν να μην έφθανε αυτό, θα δεχθούν ένα ακόμη τέρμα στην χρονική στιγμή που ήρθε "σφράγισε" και το τελικό αποτέλεσμα.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού θα είναι για τους γηπεδούχους όταν στο 7’ ο Ι. Κουρκουμέλης θα γυρίσει την μπάλα στην περιοχή στον Χρυσανθακόπουλο που θα πιάσει την κεφαλιά και θα διώξει προσωρινά ο Καλλιντέρης, στην επαναφορά της θα στρωθεί στον Κουρκουμέλη με το ψηλοκρεμαστό σου του τελευταίου να καταλήγει άουτ δίπλα από το δεξί «Γ» της εστίας των Διλινάτων.
Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους στο 9' με ένα σουτ του Κορσιάνου μέσα από την περιοχή να περνάει αρκετά άουτ χωρίς να ανησυχεί τον Δίλλαλο.
Γκοοοοοοολ με πέναλτι του Χ. Τζωρτζάτου
Στο 13’ με σωστή υπόδειξη του β’ βοηθού κ. Δ, Βασιλόπουλου, η διαιτητής κ. Μοσχονά θα σφυρίξει την παράβαση, κάτι που αρχικά δεν έκανε και θα δώσει το πέναλτι στην ανατροπή του Τανουσάι μέσα στην περιοχή από τον Ντουκάι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χ. Τζωρτζάτος ο οποίος ευστόχησε για το 0-1.
Γκοοοοοοολ, νέα πανηγύρια για τους φιλοξενούμενους και το 0-2
Στο 18’ ο Κορσιάνος θα αλλάξει γήπεδο από αριστερά στα δεξιά  για τον Τανουσάι, αυτός θα βρει κάθετα τον Γ. Αναλυτή που θα προχωρήσει θα μπει στην περιοχή και λίγο μέσα από την αυτήν με πλασέ στην έξοδο του Δίλλαλου θα πετύχει το 0-2 για την ομάδα του.
Καλή ευκαιρία να μειώσουν χάνεται για τους γηπεδούχους στο 24’ όταν ο Γαρμπής εκτελεί ψηλοκρεμαστά το φάουλ που θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Σαλαπάτας από καλή θέση θα πιάσει μια κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Στο 40’ ο Τανουσάι θα πασάρει παράλληλα και συρτά την μπάλα στον Γ. Αναλυτή αλλά το πλασέ που επιχειρεί αυτός, θα περάσει άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Χωρίς άλλη φάση θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην πρώτη καλή στιγμή του β’ ημιχρόνου ο Φ. Τζωρτζάτος στο 47’ θα κλέψει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και θα πιάσει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Δίλλαλο, ο οποίος θα την «πετάξει» πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.
Ο Σαλαπάτας στο 61’ μετά την παράλληλη πάσα του Ντόκο, θα πλασάρει από καλή θέση τον Καλλιντέρη αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ παράλληλα με την εστία του.
Την ίδια ακριβώς τύχη θα έχει ένα πλασέ μέσα από την περιοχή και πλάγια του Ντουκάι στο 72’.
Και ενώ τα Φωκάτα ήταν καλύτερα και προσπαθούσαν να μειώσουν τα Διλινάτα είναι αυτά που θα πετύχουν το γκολ.
Γκοοοοοοολ 3-0 για τα Διλινάτα
Στο 79’ ο Χαραλαμπόγλου με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει τον Γ. Αναλυτή μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια απέναντι από τον Δίλλαλο τον οποίο θα πλασάρει στην κλειστή γωνία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα "σφραγίζοντας" οριστικά τη νίκη της ομάδας του.
Στο 86΄ο Χρ. Τζωρτζάτος θα σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Δίλλαλος θα μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα εντυπωσιακή επέμβαση για τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 86’ όταν στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Τανουσάι θα διώξει με υπερένταση την μπάλα κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του.
Ένα σουτ του Ι. Κουρκουμέλη λίγο μέσα από την περιοχή στο 90+2’ αποκρούεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από τον Καλλιντέρη.
Τέλος στο 90+4’ ο Χρίστο θα μπει στην περιοχή από δεξιά και πλάγια θα κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ στην απέναντι γωνία του Καλλιντέρη.
Διαιτητής η κ. Μοσχονά με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Δ. Βασιλόπουλο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλλαλος, Παπαθερόπουλος, Ντουκάι, Χρίστο, Φραντζής, Γαρμπής (57’ Μάστορας), Σαλαπάτας, Χρυσανθακόπουλος, Κουρκουμέλης, Ντόκο (71’ Μπουγάς), Παπαδάτος (71’ Ψυμούλης).
Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Καλλιντέρης, Κουρκουμέλης (71’ Σκριβάνος), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου (81’ Παππάς), Τζωρτζάτος Φ., Τανουσάι, Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Κορσιάνος (62’ Κατσούρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου