Κυριακή, Φεβρουαρίου 15

Δυναμικό πέρασμα της Σάμης από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου 1-3 τον Παγκέ


Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  1-3
                          
Νίκησε και ανέβηκε στην 6η θέση η Σάμη παρά τα μεγάλα της προβλήματα... 2 γκολ πέτυχε ο τερματοφύλακας Ν. Φιλιππάτος που διέπρεψε σαν φορ
Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και με πολλές φάσεις, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Σάμη επικράτησε του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-1 και ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με πολλά προβλήματα απουσιών και χωρίς την παρουσία του προπονητή τους Γ. Καρελάκη που απουσίαζε εκτός του νησιού για προσωπικούς λόγους. 
Μάλιστα στην βασική ενδεκάδα ξεκίνησε σαν επιθετικός ο τερματοφύλακας Νίκος Φιλιππάτος, ο οποίος αποδείχθηκε «λίρα» εκατό πετυχαίνοντας δυο από τα τρία τέρματα της ομάδας του.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δυο περιοχές.
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τον Παγκεφαλληνιακό ελαφρά καλύτερο. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι μετά την επιτυχία του τρίτου τέρματος τους έδωσαν έξυπνα χώρο στον αντίπαλο, που είχε από εκεί και πέρα την κατοχή και δημιουργούσε φάσεις μπροστά στην εστία του Καλιβωκά. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη χτυπούσαν στην κόντρα και ήταν αρκετά επικίνδυνοι.
Να σημειώσουμε ότι στην έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρώην προέδρου του Παγκέ Παντελή Τριανατφυλλίδη με του παίκτες των δυο ομάδων αγκαλιασμένους στην γραμμή του γηπέδου.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν κεφάλι 1-0 στο σκορ με γυριστή κεφαλιά του Ντεντλάλα μέσα από την περιοχή μετά από την ψηλοκρεμαστή σέντρα του Τούρλα από αριστερά.
Σχετικά γρήγορα θα απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι με ένα φανταστικό γκολ του Άννινου-Χωραφά στο 15’.  Συγκεκριμένα ο Περιβολάρης εκτελεί το φάουλ από δεξιά η μπάλα στην περιοχή, εκεί ο επιθετικός των φιλοξενουμένων θα πιάσει ένα δεξί σουτ στον αέρα που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τζάκη ισοφαρίζοντας για την ομάδα του σε 1-1.
Στο 18’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν για ένα πέσιμο του Φιλιππάτου σε διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή με τον Αντωνίου αλλά ο διαιτητής κ. Γασπαράτος θα δείξει «παίζεται».
Στο 22’ ο Κ. Νικολοβιένης εκτελεί κόρνερ από δεξιά η μπάλα ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, με τον Ν. Φιλιππάτο στην πορεία της να πιάνει ένα συρτό σουτ και την στέλνει να καταλήξει στα δίχτυα του Τζάκη βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ 1-2.
Ο Τζάκης με διπλή προσπάθεια στο 36’ θα σώσει στο σουτ του Άννινου-Χωραφά. Οι γηπεδούχοι εδώ θα διαμαρτυρηθούν για φάουλ στον τερματοφύλακα τους και μάλλον έχουν δίκιο.
Τελευταία φάση για το α’ ημίχρονο ένα σουτ του Άννινου-Χωραφά που θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Έτσι με την Σάμη μπροστά 1-2 στο σκορ οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και στο 47’ ο Άννινος-Χωραφάς θα σταθεί άτυχος στο δυνατό σουτ που επιχειρεί εκτός περιοχή αφού η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Τζάκη και στην επαναφορά της πιο τυχερός ο Φιλιππάτος με κεφαλιά θα την στείλει στην άδεια εστία για το 1-3.
Η ατυχία αυτή την φορά στο μέρος των γηπεδούχων αφού στο 53’ ο Γιαννάτος με δυνατό απ’ ευθείας σουτ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καλιβωκά μετά την παράλληλη πάσα του Τριανταφυλλίδη.
Ο Τούρλας θα απειλήσει στο 57’ όταν μετά το μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ που επιχειρεί ο Καλιβωκάς θα πετάξει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.
Νέο φάουλ αυτή την φορά από τον Θωμά στο 60’ θα έχει την ίδια τύχη αφού ο Καλιβωκάς αποκρούει με τον ίδιο τρόπο.
Ο Άννινος-Χωραφάς θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο θα μπει στην περιοχή αλλά πιεζόμενος απέναντι από τον Τζάκη θα πιάσει ένα αδύναμο σουτ και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει την μπάλα.
Ένα διαγώνιο σουτ του Θωμά στο 67’ θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ παράλληλα από την εστία του Καλιβωκά.
Πολύ καλή απόκρουση από τον Τζάκη στο 75’ που θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει το διαγώνιο σουτ του Κ. Νικολοβιένη μέσα από την περιοχή και δεξιά.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 80’ να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι όταν στην κοντινή κεφαλιά του Αντωνίου ο Αρ. Αμούργης θα διώξει την μπάλα πάνω από την γραμμή του τέρματος του.
Μια σέντρα του Τσιγαρίδα από δεξιά στο 90’ θα βρει τον Θωμά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί «Γ» του Καλιβωκά.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+1’ όταν στο συρτό δυνατό σουτ του Τούρλα θα πέσει ο Καλιβωκάς και θα μπλοκάρει.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Γ. Βασιλάκης), Τζάκης, Μπάμπης (51’ Τσιγαρίδας), Τριανταφυλλίδης, Αντωνίου, Βεκερίδης (78’ Βασιλάκης), Γιαννάτος, Κοτίνης (46’ Μεγαδούκας), Θωμάς, Ντεντλάλα, Τούρλας, Κατσιγιώργης.
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Καλιβωκάς, Τουλάτος Β., Νικολοβιένης Θ.,  Παπαδάτος, Δευτεραίος, Άννινος-Χωραφάς, Αμούργης Αρ., Νικολοβιένης Κ., Φιλιππάτος (72’ Μιχαλίτσης), Περιβολάρης, Αμούργης Ι.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου