Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25

"Χ"αμένοι και οι δυο Α.Ο.Κ.Ι.- Εικοσιμία στο μεταξύ τους 2-2


Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  2-2
                         
Δεν είχε νικητή το ντέρμπι..... Το "Χ"'άρηκε η Α.Ε.Κ. που παρέμεινε 2η
Το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής τελικά δεν είχε νικητή αφού Α.Ο.Κ.Ι. – Εικοσιμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό, όμως τα πολλά δυνατά φάουλ, αλλά και κάποια σφαλτσοσφυρίγματα τα οποία έφεραν εκνευρισμό και στις δυο ομάδες, έκοβαν τον ρυθμό του αγώνα ιδιαίτερα μετά την ισοφάριση από τους γηπεδούχους.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στο ντέρμπι και κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς και πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο. Συγκεκριμένα στο 23’ με σκορ με 0-2.
Μετά το 0-2 όλοι περίμεναν να δουν μια Εικοσιμία έτοιμη να πετύχει και κάποιο άλλο τέρμα και να πάει σε μια νίκη που θα την έκανε φαβορί ακόμη και για την πρώτη θέση της τελικής κατάταξης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο Α.Ο.Κ.Ι. ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτύχησε μετά από δυο στημένα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο τελικό 2-2. Οι «μαυρόασπροι» εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι καλύτεροι των αντιπάλων τους.
Να σημειώσουμε ότι οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με «δέκα» ενώ στο τέλος υπήρξε μια μικρή ένταση αλλά χάριν στην άμεση επέμβαση των ψυχραιμότερων έμεινε εκεί.
Φάσεις και γκολ
Ο Κονόμης στο 4’ λεπτό θα εκμεταλλευτεί το λάθος του Κούκλη στο κέντρο του γηπέδου και θα βγάλει την κάθετη πάσα στον Αποστόλου, αυτός θα προχωρήσει και απέναντι από τον Πραστέλλα, δε θα αστοχήσει αφού με ωραίο συρτό πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Στο 7’ ο Λογκόνης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στη μεγάλη περιοχή με τον Χαλιώτη να πιάνει την κεφαλιά (κάτι σαν πάσα) και τον Στεφανάτο να την διώχνει επικίνδυνα με προβολή λίγο πριν φτάσει στον αμαρκάριστο Αλ. Πολλάτο.
Σε ένα γυριστό δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, στο 13’, του Αντωνάτου, θα πέσει στη δεξιά του γωνία ο Πραστέλλας και θα μπλοκάρει.
Στο 21’ ο Λυκούδης μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά θα μπει στην περιοχή αλλά το διαγώνιο συρτό σουτ που επιχειρεί στην απέναντι γωνία θα στείλει τη μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιαννά.
Στο 23’ οι φιλοξενούμενοι θα «ζευγαρώσουν» τα τέρματα τους όταν ο Πραστέλλας, πραγματοποιεί έξοδο διώχνοντας με τα πόδια την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, όπου κάτοχος της θα γίνει ο Κονόμης και με πολύ μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 παρά την προσπάθεια του Χαλιώτη.
Το 0-2 φαίνεται να αφυπνίζει τους γηπεδούχους που αρχίζουν να πιέζουν για τη γρήγορη μείωση του σκορ ώστε να μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Έτσι, στο 39’ καταφέρνουν να πετύχουν το 1-2 ύστερα από πολύ μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ του Λυκούδη στο αριστερό «Γ» του Γιαννά, ο οποίος φαίνεται να αιφνιδιάζεται.
Στο 45+1’ οι γηπεδούχοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2 με τον Λυκούδη να εκτελεί και πάλι μακρινό φάουλ από αριστερά, τον Γιαννά να αποκρούει προσωρινά και στην επαναφορά της μπάλας ο Κούκλης με προβολή να την στέλνει στα δίχτυα σε μια χρονική στιγμή «ξυράφι» για τους φιλοξενούμενους.
Έτσι, με τις ομάδες ισόπαλες θα ολοκληρωθεί  το πρώτο μισό του αγώνα.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48’, ο Κούκλης θα επιχειρήσει το μακρινό δυνατό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ δίπλα από το δεξί «Γ» της εστίας του Γιαννά.
Νέα απειλή για την εστία των φιλοξενούμενων, όμως ο Γιαννάς στο 65’  διώχνει σε κόρνερ το μακρινό φάουλ του Λυκούδη. Στο 66’ οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Καππάτος θα δει την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) του διαιτητή κ. Κομητόπουλου ύστερα από ένα δυνατό μαρκάρισμα έξω από την περιοχή στον Ντουκάι. Στο 74’ ο Λογκόνης θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα στην περιοχή στον Πολλάκη η κεφαλιά του οποίου θα καταλήξει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Γιαννά.
Στο 83’ ο Κοκκόσης με ωραία σέντρα από δεξιά θα βρει στην περιοχή τον Ντουκάι. Αυτός, θα πιάσει το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα θα καταλήξει πάνω από τα δοκάρια του Πραστέλλα.
Τέλος, στο 88’ θα αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία των ομάδων αφού ο Στεφανάτος θα δεχτεί την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) από το διαιτητή κ. Κομητόπουλο για ένα δυνατό μαρκάρισμα λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά πάνω στον Πολλάκη.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κα Ε. Μοσχονά που αντικατέστησε τον Σπ. Μαγουλά που είναι ασθενής.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Πραστέλλας, Παπαναστασάτος (72’ Κλειτογιάννης), Καππάτος, Αρμάντο (61’ Πολλάκης), Λυκούδης (81’ Βουκελάτος), Κόμητας, Λογκόνης, Καλλιβωκάς, Πολλάτος, Χαλιώτης, Κούκλης.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Μινέτος Χρ., Μινέτος Ι., Ντουκάι (86’ Χρηστάτος), Αποστολάτος, Αντωνάτος (60’ Γερασιμάτος), Μπούσι, Αποστόλου, Στεφανάτος, Κοκκόσης, Κονόμης.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή αυτού του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου