Τετάρτη, Μαρτίου 25

Παλικαρίσια πρόκριση της ομάδας του "Μεγάλου Χωριού" 1-0 τον Άρη στην Πάτρα (Φώτο)

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  0-1
                                
Τι άλλο θα δούμε φέτος από την ομάδα του Γκ. Ρέντσι;
Με την μεγάλη και παλικαρίσια πρόκριση στις αποσκευές της επιστρέφει στο νησί μας η αποστολή των κυπελλούχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης 2014-2015 και πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας Διλινάτων.
Η ομάδα μας παίζοντας καταπληκτικά, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε του Άρη Πατρών στο «Ντα λούζ» της Οβρυάς με σκορ 1-0. Το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης πέτυχε ο Νίκος Ταγκίρης στο πρώτο 45λεπτο.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ καλό με τις ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο τα Διλινάτα ήταν πολύ ανώτερα και έχασαν δυο–τρεις καλές ευκαιρίες να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή, αφού ο Γκ. Ρέντσι με σωστές αλλαγές έδωσε μεγάλο βάρος στην άμυνα ώστε να κρατήσει το 0-1 και τα κατάφερε, και απείλησαν την εστία του Καλαφάτη χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι.
Να σημειώσουμε ότι οι ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ ο Κορσιάνος στην προσπάθεια του να αιφνιδιάσει τον Γεωργακόπουλο που βρισκόταν εκτός εστίας θα πιάσει το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.
Μετά το κόρνερ από δεξιά των γηπεδούχων στο 10’, οι αμυντικοί των Διλινάτων δεν απομακρύνουν  όσο θα έπρεπε και τον Βαγιώτη να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να «ξυρίζει» το οριζόντιο δοκάρι του Καλαφάτη και να καταλήγει άουτ.
Ο Τανουσάι στο 14’ θα αλλάξει το παιχνίδι από δεξιά στα αριστερά στον Κορσιάνο, αυτός αφού στοπάρει θα πιάσει το σουτ από την γραμμή της περιοχής των γηπεδούχων αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ.
Το «χρυσό» γκολ των Διλινάδων για το 0-1 θα έρθει στο 16’ με τον Γ. Αναλυτή να βρίσκει τον Τανουσάι δεξιά έξω από την περιοχή, αυτός θα πασάρει παράλληλα στον Ταγκίρη ο οποίος με πολύ ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου.
Ο Κορσιάνος στο 25’ θα βρει τον Διον. Τζωρτζάτο έξω από την περιοχή με το σουτ του τελευταίου να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 29’ τα Διλινάτα θα σταθούν άτυχα αφού το σουτ του Γ. Αναλυτή στην κενή εστία, μετά την κεφαλιά του Χαραλαμπόγλου και την προσωρινή απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γεωργακόπουλο στερώντας του το 0-2.
Τα Διλινάτα στο 40’ θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Τανουσάι από δεξιά, θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει διαγώνια στέλνοντας όμως την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Με την ομάδα από την Κεφαλονιά μπροστά στο σκορ 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο η ομάδα του Γκ. Ρέντσι σωστά στημένη θα αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων, που δεν δημιουργούσαν όμως μεγάλες ευκαιρίες, και θα κρατήσει μέχρι τι τέλος το 0-1 και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο ίδιο διάστημα χτύπαγε στις αντεπιθέσεις.
Έτσι στο 53’ Οι γηπεδούχοι με τον Μπαλαφούτη μετά από φάουλ στην περιοχή να πιάνει ολομόναχος την γυριστή κεφαλιά και τον Καλαφάτη να μπλοκάρει την μπάλα.
Άτυχοι θα σταθούν αυτή την φορά οι γηπεδούχοι αφού το μακρινό σουτ του Βαγιώτη στο 59’ θα σταματήσει στο δεξί  δοκάρι του Καλαφάτη που στη συνέχεια μπλοκάρει.
Στο 67’ ο Ταγκίρης θα φύγει στην αντεπίθεση και λίγο έξω από την περιοχή θα πιάσει το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γεωργακόπουλου.
Τελευταία φάση στο 81’ για την ομάδα των Διλινάτων, ο Καλαφάτης με βολέ θα βρει τον Κατσούρη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων με το σουτ του τελευταίου να στέλνει την μπάλα σύριζα άουτ από την εστία του Γεωργακόπουλου.
Έτσι με το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Γκιάφη παίκτες και συνοδοί θα πανηγυρίσουν μια μεγάλη όσο και πανάξια πρόκριση και θα συνεχίσουν στον θεσμό.
Να θυμίσουμε ότι η ομάδα μας στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει  και πάλι εκτός έδρας τον νικητή του άλλου ζευγαριού, Τσικλητήρα Πύλου που νίκησε σήμερα τον Πανθυρεατικό. Το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου και ώρα 16:30 στο γήπεδο της Πύλου.
Διαιτητής ο κ. Δ. Γκιάφης με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Καλύβα και Β. Τριανταφύλλου όλοι από την Αιτωλοακαρνανία που ήταν άριστοι.
Οι συνθέσεις
Αρης Πατρών:(Ν. Δημητρόπουλος), Γεωργακόπουλος, Ράφτης, Καρακάσης (65' Σούφης), Σταυρόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Κατρατζόπουλος, Ιωακειμίδης (46' Μπαλαφούτης), Σκιαδάς, Ασλανίδης, Μυλωνάς (59' Βουτσινάς), Βαγιώτης.
Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Καλαφάτης, Κουρκουμέλης, Κ. Τζωρτζάτος, Δημ. Τζωρτζάτος, Ταγκίρης (90' Παπαδάτος), Χαραλαμπόγλου, Διον. Τζωρτζάτος, Τανουσάι, Γ. Αναλυτής (75' Θ. Αναλυτής), Π. Κορσιάνος (63' Κατσούρης), Χρ. Τζωρτζάτος.
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου