Σάββατο, Μαρτίου 21

Μεγάλη νίκη παραμονής ο Πυλαριακός 2-0 την Σάμη



Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  2-0
                                           
Έκλεισε θέση και για το επόμενο πρωτάθλημα στην Α΄κατηγορία
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Πυλαριακός που φάνηκε να το θέλει περισσότερο πήρε ένα πελώριο τρίποντο απέναντι στη Σάμη στο τοπικό ντέρμπι.
Η Σάμη ήταν καλύτερη, είχε περισσότερη ώρα την κατοχή αλλά ήταν φλύαρη και με πολλά λάθη στο παιχνίδι της δημιουργούσε δύσκολα επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μακρή, αντίθετα με τους τυπικά γηπεδούχους που δημιούργησαν μεν λίγες αλλά πιο ουσιαστικοί πέτυχαν δυο γκολ.
Η ομάδα του Κ. Κουγιανού σωστά στημένη αμυντικά χτύπησε στις αντεπιθέσεις με δύναμη «πυρός» τους αδελφούς Σταμούλη, ενώ έκλεινε σωστά τους χώρους μπροστά από την εστία του διακριθέντα Μακρή με αποτέλεσμα στο τέλος να πανηγυρίσει ένα «χρυσό» τρίποντο με σχεδόν σίγουρα τις πιθανότητες να τους κρατήσει για μια ακόμη χρονιά στην Α’ κατηγορία. Αυτό θα γίνει και μαθηματικά αν τα νέα από τα Τζανάτα αύριο είναι ευχάριστα για αυτούς. Διαφορετικά θα περιμένουν μέχρι το τέλος
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή επιθετική ενέργεια στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 14’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με 1-0. Ο Π. Σταμούλης ύστερα από ωραία επιθετική ενέργεια από αριστερά θα βγάλει την συρτή πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί ο Μ. Αλυσανδράτος θα πιάσει το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία και στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του νεαρού Δαράτου.
Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 21’. Μετά το κόρνερ από αριστερά του Α. Αμούργη οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν μπορούν να απομακρύνουν, η μπάλα θα φτάσει λίγο έξω από την περιοχή στον Κ. Νικολοβιέννη με το σουτ του τελευταίου να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Μακρή.
Ο Ν. Σταμούλης στο 22’ θα μπει από δεξιά στην περιοχή και θα γυρίσει πολύ δύσκολα παράλληλα στην μικρή περιοχή και στο α’ δοκάρι  την μπάλα με τον Μπαλάι να πιάνει το πλασέ στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Μια νέα πολύ καλή ενέργεια στο 27’ και πάλι για τους γηπεδούχους, ο Π. Σταμούλης από αριστερά θα μπει στην περιοχή και θα πιάσει το σουτ που είναι όμως αδύναμο και θα μπλοκάρει εύκολα ο Δαράτος.
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 43’ με ένα δυνατό γυριστό σουτ του Ι. Αμούργη να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μακρή.
Το κόρνερ εκτελείται από δεξιά με τον Κ. Νικολοβιένη και τον Μακρή να αποκρούει την κεφαλιά του Ν. Μωραίτη.   Στη συνέχεια ο Ι. Αμούργης θα νικηθεί σε διαδοχικά του σουτ από τον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Πυλαριακού που θα σώσει την εστία του από το 2-1.
Με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα. Στο δεύτερο ο ρυθμός έπεσε αρκετά με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι μέτριο και οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες πολύ λίγες.
Στο 65’ σε μια σέντρα από δεξιά του Α. Αμούργη η μπάλα στο β’ δοκάρι, εκεί ο Φιλιππάτος που είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι δεν θα πιάσει καλά το γυριστό σουτ με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί των «κυανέρυθρων» της Πυλάρου.
Ύστερα από αμυντικό λάθος των γηπεδούχων στο 68’ η μπάλα θα φτάσει στον Α. Αμούργη ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά θα πιάσει το σουτ, τον Μακρή να αποκρούει με γροθιές και στην συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στην τελευταία από τις λιγοστές φάσεις του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 76’ ο Κ. Νικολοβιένης θα βγάλει την σέντρα από αριστερά η μπάλα στην μικρή περιοχή στον Θ. Νικολοβιένη, όμως η γυριστή κεφαλιά που επιχειρεί αναγκάζει τον Μακρή να διώξει σε κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του.
Έτσι με την ολοκλήρωση των 90’ και το σφύριγμα του διαιτητή κ. Σπ. Μαγουλά θα βρει τους Πυλαρινούς να πανηγυρίζουν που τους φέρνει ένα βήμα από την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Διαιτητής ο κ. Σ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Δ. Βασιλόπουλο και την κα Ε. Μοσχονά.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Μακρής, Φάντης, Κουλουμπής Ο. (82’ Φούκας), Παπαδάτος, Rexha, Γασπαρής Ν. (59’ Διαμαντής), Σταμούλης Ν., Μπαλάι, Αλυσανδράτος Μ., Σταμούλης Π., Σολδάτος.
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Δαράτος, Τουλάτος Β. (77’ Μιχαλάτος), Μιχαλίτσης Α., Σκιαδαρέσης, Δευτεραίος, Μωραίτης (46’ Φιλιππάτος), Α. Αμούργης, Μιχαλίτσης Μ., Αμούργης Ι. (46’ Περιβολάρης), Νικολοβιένης Θ., Νικολοβιένης Κ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου