Κυριακή, Μαρτίου 22

3-1 το Πυργί τα Ομαλά και συνεχίζει στο "κυνήγι" της Ανωγής


ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  3-1
Νίκη και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό για το "στέμμα"
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και με νέο τεχνικό στον πάγκο του ο Παπυργιακός τον Ανδρέα Κοκκόση θα περάσει το εμπόδιο των Ομαλών αφού θα επικρατήσει τελικά με σκορ 3-1 και θα συνεχίσει να είναι μέσα στο παιχνίδι της ανόδου.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Πυργιού θα μπουν πολύ δυνατά το παιχνίδι και ουσιαστικά θα το «καθαρίσουν» αφού θα προηγηθούν μόλις στο 13’ με σκορ 2-0. Γενικά στο α’ ημίχρονο ήταν καλύτεροι αφού πατούσαν πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας καλύτερη κυκλοφορία μπάλας.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι των Ομαλών στην προσπάθεια τους να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί, ισορρόπησαν  και ήταν καλύτεροι σε κάποιες στιγμές στο παιχνίδι. Κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με ένα εντυπωσιακό τέρμα στο 61’ μεταφέροντας πια το άγχος στην αντίπαλη πλευρά. Δεν είχαν όμως συνέχεια αφού το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου για να έρθει το 78’ και το λάθος του Δ. Γκαζάρ να βάλει τέλος στα όνειρα τους για την ισοφάριση.
Σε γενικές γραμμές ο Παπυργιακός άξιζε τη νίκη, ενώ τα Ομαλά παρουσιάστηκαν αρκετά δυνατά και το πάλεψαν άσχετα αν στο τέλος δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Με το "καλημέρα" στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 1’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ και θα προηγηθούν 1-0. Ο Ίγκλις από αριστερά με μακρινή σέντρα, κάτι σαν σέντρα-σουτ, η μπάλα θα φτάσει στην μικρή περιοχή με τον Σπ. Στρακάτο να «τσιμπάει» και να την στέλνει στα δίχτυα του Στ. Τσακαρισιάνου βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Στο 13’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν προβάδισμα με δυο γκολ διαφορά, όταν ο Κοψίνης με ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει στην πλάτη της άμυνας τον Β. Μενεγάτο ο οποίος θα νικήσει στην έξοδο τον Στ. Τσακαρισιάνο περνώντας την μπάλα από πάνω του και στα δίχτυα για το 2-0.
Μια ωραία συνεργασία Α. Γεωργόπουλου-Νεόφυτου Χ. τ. Δ. θα καταλήξει σε ένα δυνατό σουτ του τελευταίου που θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια του Α. Μενεγάτου.
Πολύ καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 35’ όταν στην συρτή σέντρα στην περιοχή του Ίγλις ο Μενεγάτος δεν προλαβαίνει, η μπάλα καταλήγει στον Κοψίνη στο δεύτερο δοκάρι αλλά το σουτ που επιχειρεί αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στ. Τσακαρισιάνος.
Με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα. Στο δεύτερο  και στο 49’ μετά από αμυντική αδράνεια η μπάλα θα φτάσει λίγο έξω από την περιοχή στον Γαλιατσάτο με τον τελευταίο να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ και η μπάλα να φεύγει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Τα Ομαλά θα καταφέρουν να μειώσουν το σκορ σε 2-1 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 61’ με ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση σουτ από μακριά του Νεόφυτου Χ. τ. Δ., που θα στείλει την μπάλα να καρφωθεί στο αριστερό «Γ» της εστίας του Α. Μενεγάτου που θα μείνει «άγαλμα».
Στο 78’ ο Β. Μενεγάτος θα κλέψει την μπάλα από τον Δ. Γκαζάρ λίγο έξω από την περιοχή των Ομαλών και πλάγια δεξιά, θα μπει στην περιοχή και αφού αποφύγει τον Χρ. Τσακαρισιάνο θα πιάσει ένα ψηλοκρεμαστό δυνατό σουτ από κοντά και θα στείλει την μπάλα ψηλά στα δίχτυα της εστίας του Στ. Τσακαρισιάνου για το 3-1.
Τέλος στο 90+1’ οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Δ. Παγουλάτος θα δει κόκκινη κάρτα αφού σαν τελευταίος παίκτης θα χρησιμοποιήσει το χέρι του. Μια αρκετά αυστηρή κάρτα αφού φάνηκε να είναι ακούσιο το χέρι.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Σπυράτο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παπυργιακός:(Α. Κοκκόσης), Μενεγάτος Α., Κουγιανός Α. (80’ Παγουλάτος Δ.), Τζωρτζάτος, Τζάκης, Σαρλάνης, Κοψίνης (84’ Κοκκόσης Ν.), Ίγλις, Γκίκα, Μενεγάτος Β, Στρακάτος Σπ. (88’ Λάτσης), Στρακάτος Δ..
Ομαλά:(Γ. Μεσολωράς), Τσακαρισιάνος Στ., Γαλιατσάτος, Γκαζάρ Δ., Τζάκης, Νεόφυτος Χ. τ. Δ., Δανελάτος, Τσακαρισιάνος Χρ., Νεόφυτος Χ. τ. Π., Γεωργόπουλος Α. (80’ Τζωρτζάτος Κ.), Μινέτος (21’ Σταθάτος), Καραντινός-Νεόφυτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου