Σάββατο, Μαρτίου 28

Σε ένα μεγάλο παιχνίδι στην Ιθάκη ο Οδυσσέας στέρησε την 3η θέση από τον Α.Ο.Κ.Ι. με τη νίκη του 4-3!


Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.  4-3
                                     
Έχασε και την 3η θέση ο Α.Ο.Κ.Ι. και πηγαίνει με 0 βαθμούς στα playoffs
Ρεπορτάζ:ο Αrian Muraj
Για πολλούς που ακόμα δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν, αυτή, είναι η απάντηση από την την ομάδα του Οδυσσέα στην ερώτηση "Τι ήταν αυτό;" μετά το ματς εναντίον του Α.Ο.Κ.Ι.
Ο πραγματικός Οδυσσέας, μόνο σήμερα είχε την δυνατότητα να είναι πλήρες σχεδόν στο γήπεδο και βάσει του ρόστερ που διαθέτει αλλά και της ποιότητας σαν ομάδα, δεν δικαιολογείται η θέση της στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.
Πραγματικά, τον Οδυσσέα, φέτος πολλές φορές αδικαιολόγητα, τον «νίκησε» ο κακός του εαυτός!
Ο Α.Ο.Κ.Ι. είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον πραγματικό αλλά και παραδοσιακά ψυχωμένο Οδυσσέα εναντίον μεγάλων, κάτι που δεν μπόρεσε  να βγάλει στο γήπεδο στα προηγούμενα ματς με εξαίρεση αυτό με τα Διλινάτα και πάλι εντός έδρας. Το ότι τότε το σκορ μέχρι στο 70’ ήταν 1-1, θα μπορούσε να ήταν μια προειδοποίηση για τους υπόλοιπους που υποτιμούσαν αυτή την ομάδα.
Το "Θύμα", έτυχε να ήταν το Α.Ο.Κ.Ι. 
Οι φιλοξενούμενοι, το πάλεψαν το ματς, μάλιστα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά ο Οδυσσέας και ποιότητα έχει, και συνέχεια και προπαντός, αποθέματα ψυχής!
Σε ένα ματς που δεν προσφερόταν για καρδιακούς, οι γηπεδούχοι, ευτύχησαν να προηγηθούν από το τρίτο λεπτό ενώ πριν από αυτό είχαμε ένα σουτ βολέ του Φατούρου λίγο άουτ που, αν μην τι άλλο, έδειξε ότι οι Θιακοί, είχαν μπει αποφασιστικά στο ματς. 
Στο πρώτο ημίχρονο ο Α.Ο.Κ.Ι., είχε συνέχεια την κατοχή της μπάλας αλλά το παιχνίδι του ήταν προβλέψιμο κάτι που διόρθωσε αμέσως με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο προπονητής τον γηπεδούχων Σπ. Ζερβός.

Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι, ευτύχησαν να προηγηθούν από τον πουθενά μετά από ένα μακρινό σουτ από εκτέλεση φάουλ. Όλοι σκέφτηκαν το αυτονόητο. Ότι πολύ το πάλεψε ο Οδυσσέας αλλά η πιο έμπειρη ομάδα, παίρνει την νίκη τελικά. 
Και όμως...... Καταρχήν, ο Περίχαρος που έφερε ευθύνη στον τρίτο γκολ, κατέβασε τα «ρολά» του και μερικές φορές όντως έκανε αντιπάλους και θεατές να βάλουν τα χέρια στο κεφάλι τους απορώντας, ο Çela Klaurent, έγινε ο εφιάλτης ολόκληρης της άμυνας του Α.Ο.Κ.Ι. Μάλιστα, σκοράροντας το τέταρτο γκολ κερδίζοντας μια κόκκινη κάρτα ενώ θα μπορούσε ο διαιτητής  να έχει δείξει και μια δεύτερη που τελικά..... βγήκε από το τσεπάκι του ρέφερι μόνο ως... κίτρινη!
Από την στιγμή της επιτυχίας του 4-3 και ύστερα κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε αντίστροφα! Ατελείωτα για τους γηπεδούχους και τρέχοντας τρελά για τους φιλοξενούμενους. Αυτό το παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ.Ι. να επιτίθεται κατά συρροή στα καρέ του Οδυσσέα και κάθε αντεπίθεση του Οδυσσέα να μοιάζει κίνδυνος θάνατος... πιστέψτε με, έκανε να ασπρίσουν τα μαλλιά πολύ κόσμου που βρέθηκε στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου στο Βαθύ!
Στο τέλος της αναμέτρησης, μετά από αυτό το ματς διαφήμιση για τον ποδόσφαιρο, με την αδρεναλίνη στα ύψη όλοι, έως και οι διαιτητές αναρωτιόταν "Τι ήταν αυτό";
Την απάντηση την είπαμε στην αρχή!
Στην αρχή του πρωταθλήματος, ο Σπ. Ζερβός σε μια συνέντευξη του στο sportsthea είχε δηλώσει.... "Ήρθαμε για να μείνουμε παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο"!
Απλά... έλεγε την αλήθεια. Έλεγε αυτό που πίστευε και δικαιώθηκε!
Φάσεις και γκολ
2΄- Σουτ βολέ του Φατούρου διαγώνια εντός περιοχής, άουτ
Γκοοοοολ
Μετά από προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι, στην επιστροφή, ο Προσαλέντης πιάνει ένα γυριστό σουτ το οποίο απομακρύνει εντυπωσιακά ο Πραστέλλας αλλά ο Αργυρακάκης, στο ριμπάουντ με ένα μονοκόμματο σουτ στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του τέρματος και στα δίχτυα για το 1-0. 
 8' - Σουτ του Κόμητα άουτ
10' - Μακρινό συρτό σουτ του Λογκόνη άουτ
15΄- Σουτ του Βουκελάτου απομακρύνει σε κόρνερ ο Περίχαρος.
17' - Σουτ του Λογκόνη άουτ
20' - Εκτέλεση φάουλ από τον Κουτσουβέλη Π., η μπάλα λίγο άουτ πάνω από τον "Γ" του Πραστέλλα
Γκοοοοολ
Μετά από αυτή την φάση,  ο Α.Ο.Κ.Ι. βγαίνει σε μια γρήγορη αντεπίθεση και μετά από μια διαγώνια συρτή πάσα, ο Βουκελάτος πλασάρει εύκολα και ψύχραιμα τον Περίχαρο για την ισοφάριση και το 1-1.
23΄- Σουτ του Βουκελάτου διώχνει σε κόρνερ και πάλι ο Περίχαρος.
Γκοοοοολ
Ο Προσαλέντης από την περιοχή του στέλνει στην άλλη άκρη του γηπέδου μια «τηλεκατευθυνόμενη» πάσα στον Κουτσουβέλη Π., ο τελευταίος θα παίξει το ένα δυο με τον Çela και δευτερόλεπτα αργότερα πλασάρει εύστοχα τον Παστρέλλα για το 2-1.
37΄- Σουτ του Βουκελάτου άουτ
Γκοοοοολ
Ο Αργυρακάκης, δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, ανακόπτει αντικανονικά τον Λογκόνη με τον διαιτητή κ. Γασπαράτο να υποδεικνύει το πέναλτι.
Ο ίδιος εύστοχος από την «άσπρη βούλα» θα πετύχει την εκ νέου ισοφάριση και το 2-2 για τους φιλοξενούμενους.
42΄- Επικίνδυνο σουτ του Κόμητα, η μπάλα κοντράρει σε σώμα αμυντικού και αλλάζει πορεία επικίνδυνα αλλά ο Περίχαρος προλαβαίνει και την σταματάει.
Δεύτερο ημίχρονο
48΄- Εκτέλεση φάουλ από τον Πολλάκη. Η μπάλα βρίσκει στο τείχος τον αμυνομένων και καταλήγει κόρνερ.
Γκοοοοολ
Με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ,  Αλ. Λυκούδης στέλνει την μπάλα στο "Γ" του Περίχαρου για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων και το 2-3.
52΄- Κοντινό διαγώνιο σουτ από τον Βουκελάτο, η μπάλα θα βρει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Περίχαρου.
Γκοοοοολ
Ο Προσαλέντης κερδίζει την μπάλα στην περιοχή του Α.Ο.Κ.Ι. κινείται με αυτήν παράλληλα με την γραμμή της μεγάλης περιοχής και πιάνει ένα τεχνικό συρτό σουτ και στέλνει την μπάλα αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του Πραστέλλα  και το 3-3.
60΄- Σουτ του Καλλιβωκά η μπάλα κοντράρει στα σώματα και καταλήγει κόρνερ. Στην επόμενη φάση, μετά από κόντρες, η μπάλα στρώνεται για στον Μαγδαληνό αλλά ο Περίχαρος αποκρούει δείχνοντας απίστευτα αντανακλαστικά.
65΄- Σουτ του Προσαλέντη αποκρούει ο Πραστέλλας
67΄- Ο Çela ξεφεύγει από τον Αλ. Πολλάτο ο οποίος τον ανατρέπει και δέχεται την κόκκινη κάρτα ως τελευταίος αμυντικός.
Γκοοοοολ
Ο Προσαλέντης κάνει μια νέα μακρινή πάσα στον Çela. Αυτός αποφεύγει τον αντίπαλο του μπαίνει διαγώνια στην περιοχή, ο Πραστέλλας δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο πλάσε του εξαιρετικού επιθετικού του Οδυσσέα και 4-3. Ντελίριο στο στάδιο!
77΄- Ο Çela, αυτή τη φορά από τα αριστερά της επίθεσης του Οδυσσέα, κάνει την ίδια επέλαση αλλά αυτή τη φορά ο Πραστέλλας θα απομακρύνει με τα πόδια το σουτ που πραγματοποιεί.
78΄- Εκτέλεση φάουλ για τον Α.Ο.Κ.Ι, αποκρούει δύσκολα ο Περίχαρος, στην επιστροφή, από θέση οφσάιντ, κατά τον βοηθό, ο Βουκελάτος θα σκοράρει και παρά  τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων το γκολ δεν θα μετρήσει.
82΄- Ο Bisha, μέσα στην περιοχή του Α.Ο.Κ.Ι. ντριπλάρει έναν αντίπαλο, περνώντας την μπάλα από πάνω του, αλλά την τελευταία στιγμή δεν πιάνει δυνατά όπως θα έπρεπε το σουτ με αποτέλεσμα  η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του Πραστέλλα.
87΄- Σουτ του Καλιβωκά και απομάκρυνση σε κόρνερ από τον Περίχαρο.
89΄- Μετά από πολλές κόντρες στην περιοχή του Οδυσσέα ο Κόμητας θα πιάσει ένα δυνατό σουτ αλλά και πάλι ο Περίχαρος δηλώνει παρόν απομακρύνοντας την μπάλα.
Τέλος αγώνα...... μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς των παικτών και της διοίκησης του Οδυσσέα για την μεγάλη τους νίκη.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τις κες Χ. Μιχαλιτσιάνου και Κ. Βλάχου.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Περίχαρος, Λεκατσάς, Μαλλιακρίδας, Γαλάτης, Φατούρος, Αργυρακάκης, Renato Bisha, Βασιλόπουλος, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης, Cela. 
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Πραστέλλας, Κλειτογιάννης, Αρμάντο, Λυκούδης, Κόμητας, Λογκόνης, Μπενετάτος (30' Πολλάκης), Πολλάτος Αλ., Βουκελάτος, Παπαναστασάτος, Καλιβωκάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου