Τετάρτη, Μαρτίου 4

Πανηγυρίζουν στο "Μεγάλο Χωριό" την πρώτη κούπα στην ιστορία τους μετά από 4 τελικούς

Το σήκωσαν το πρώτο για φέτος τα Διλινάτα
Κυπελλούχοι 2014-2015 αναδείχθηκαν τα Διλινάτα που πανηγυρίζουν την πρώτη τους κατάκτηση, μετά από έναν αγώνα με πολύ μεγάλη αγωνία σήμερα το απόγευμα στο Ενωσιακό Φαρακλάτων. Έναν αγώνα που δεν έφτασαν ούτε τα 120’ της κανονικής του διάρκειας αλλά και της παράτασης για να αναδείξουν τον νικητή. Χρειάστηκε λοιπόν η άχαρη διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι που εκεί δεν υπάρχει καλύτερος ή χειρότερος. Εκεί που χρειάζεται ψυχραιμία και τύχη τα Διλινάτα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι «καθάρισαν» και πάλι. Και αν με τον Α.Ο.Κ.Ι. στον ημιτελικό πήραν την πρόκριση σήμερα κατέκτησαν το πρώτο κύπελλο της ιστορίας τους και φιλοδοξούν να πετύχουν φέτος το νταμπλ
Εκεί λοιπόν που οι Διλινάδες πέτυχαν 5 στα 5 και οι Ληξουριώτες 4 στα 4. Έμενε  το τελευταίο πέναλτι για την «ερυθρόλευκη» ομάδα και όπως αποδείχθηκε και του αγώνα αφού με το σκορ στο 4-4 ο Λούλουδας, ένας από τους καλύτερους παίκτες του σημερινού Παλληξουριακού, αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ και τιυς Διλινάδες να ξεσπούν σε τρελά πανηγύρια.
Σίγουρα ο Παλληξουριακός άξιζε κάτι καλύτερο δικαιούταν κάτι περισσότερο, όμως το τρόπαιο είναι για έναν. Μακάρι κάποιος να μπορούσε να το «μοιράσει» στα δύο... Αλλά....
Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα Διλινάτα μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και παρ’ ότι ο Παλληξουριακός έχασε δυο ευκαιρίες να προηγηθεί, μέχρι το 20λεπτο ήταν καλύτερα. Από το σημείο όμως αυτό ισορρόπησαν αλλά δεν δημιουργούσαν κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα οι μετέπειτα κυπελλούχοι είχαν δυο καλές προσπάθειες ενώ κατάφεραν να προηγηθούν και 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι και πιο ουσιώδεις είχαν μια ελαφρά υπεροχή και κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα.
Κατάφεραν να φέρουν νωρίς το παιχνίδι στα ίσια στο πρώτο 15λεπτο και στη συνέχεια να χάσουν κάποιες καλές ευκαιρίες. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φυλάξουν την άμυνα τους με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες.
Έτσι με την ολοκλήρωση του 90λεπτου οι ομάδες έμειναν στο 1-1 με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το παιχνίδι σε ημίωρη παράταση για να αναδειχθεί ο νικητής. Τα σημάδια της κούρασης έκαναν αισθητή την εμφάνιση τους στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων με αποτέλεσμα να λείψουν και πάλι οι πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, ιδιαίτερα στο δεύτερο 15λεπτο, αλλά και το καλό θέαμα.
Έτσι έπρεπε να λύσουν οριστικά τις «διαφορές» τους οδηγούμενες στη άχαρη διαδικασία των πέναλτι. Τελικά τυχερή όπως προαναφέραμε ήταν η ομάδα των Διλινάτων που ολοκλήρωσε την διαδικασία επιτυγχάνοντας 5 στα 5 έναντι 4 του Παλληξουριακού.
Θα πρέπει να τονίσουμε την άριστη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων και την γενικότερη στάση τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και στην απονομή αποδεικνύοντας ότι στον τομέα αυτό έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που επέδειξαν.
Φάσεις και γκολ
Στο 12΄ο Ζάβαλης εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων αλλά το σουτ που επιχειρεί θα περάσει λίγο άουτ πάνω από την εστία του Καλαφάτη.
Οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν και πάλι στο 17’ με τον Καλαφάτη να πραγματοποιεί καταπληκτική απόκρουση στο μακρινό σουτ του Λαδά πετώντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο 32’ με τον Χρ. Τζωρτζάτο να μην πιάνει καλά το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Γ. Αναλυτή στην πλάτη της άμυνας του Παλληξουριακού.
Νέα πάσα στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» του Ληξουριού στο 34’ από τον Χρ. Τζωρτζάτο στον Γ. Αναλυτή, που εδώ άλλαξαν ρόλους, ο τελευταίος θα κατεβάσει όμορφα την μπάλα, θα προχωρήσει και με διαγώνιο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καραίσκου για το 1-0.
Στο 35΄ο Ζάβαλης θα εκτελέσει το κόρνερ από δεξιά με την μπάλα να σταματάει στην συμβολή των δοκών του Καλαφάτη και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς του.
Ο Κ. Τζωρτζάτος στο 39’ θα απαντήσει με το ίδιο τρόπο αλλά ο Κ. Αντωνάτος στο πρώτο δοκάρι θα απομακρύνει δύσκολα με το κεφάλι την μπάλα κόρνερ.
Ένα φάουλ του Ζάβαλη στο 43’ από δεξιά θα φέρει την μπάλα στην περιοχή με τον Ηλ. Αντωνάτο να πιάνει μια γυριστή κεφαλιά και τον Λ. Καλαφάτη για ακόμη μια φορά να διώχνει εντυπωσιακά.
Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο ένα γκολ με πλασέ του Λούλουδα μετά από σουτ στο δοκάρι του Σωκ. Μαρκάτου για τον Παλληξουριακό, που ακυρώθηκε σαν οφσάιντ με υπόδειξη της β’ βοηθού κ. Κ. Γιαννοπούλου. Γεγονός που θα φέρει κάποιες διαμαρτυρίες, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι.
Με τα Διλινάτα μπροστά 1-0 στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας του αγώνα.
Στο 48’ ο Σωκ. Μαρκάτος θα επιχειρήσει ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Μετά από 10’ και συγκεκριμένα στο 58’ οι φιλοξενούμενοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αφού θα ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Ζάβαλη ο οποίος με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ από δεξιά θα στείλει την μπάλα στο απέναντι «Γ» της εστίας του Καλαφάτη και στα δίχτυα.
Στο 78’ ο Ζερβός θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει σε σώματα αμυντικών και θα καταλήξει ψηλά στον Παπαδάτο με τον τελευταίο να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του 90λεπτου στο 81’. Ο Λαδάς με καταπληκτική σέντρα από δεξιά θα βρει στην περιοχή και στο β’ δοκάρι τον Ηλ. Αντωνάτο, αυτός θα σηκωθεί πολύ ψηλά αλλά η κεφαλιά που θα πιάσει θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ πλάι από το δεξί «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Έτσι με το 1-1 τελικό αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι ομάδες θα οδηγηθούν σε ημίωρη παράταση.
Εδώ όπως προαναφέραμε η κούραση δημιουργούσε πρόβλημα στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλές φάσεις και από μακριά φαινόταν ότι τα πέναλτι θα δώσουν την λύση.
Στην μοναδική φάση του 30λεπτου στο 94’ ο Παπαδάτος θα πιάσει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, κάτι σαν «λόμπα», η μπάλα όμως θα φύγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Καλαφάτη καταλήγοντας τελικά άουτ.
Έτσι οδηγηθήκαμε στην διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι για την ανάδειξη του κυπελλούχου 2014-2015.
Η διαδικασία έγινε με την παρακάτω σειρά:
Χρ. Τζωρτζάτος (Δ)  1-0
Η. Ζερβός (Π)  1-1
Θ. Αναλυτής (Δ)  2-1
Γ. Ζάβαλης (Π)  2-2
Γ. Κατσούρης (Δ)  3-2
Ηλ. Αντωνάτος (Π)  3-3
Π. Κορσιάνος (Δ)   4-3
Σωκ. Μαρκάτος (Π)   4-4
Χ. Χαραλαμπόγλου (Δ)   5-4
Γ. Λούλουδας (Π)   άουτ
Διαιτητής ο κ. Δημ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τον κ. Δ. Ματιάτο και την κα Κ. Γιαννοπούλου. 
Οι συνθέσεις
Διλινάτα: (Ρέτζι Γκ.), Καλαφάτης, Κουρκουμέλης, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον. (110’ Κατσούρης), Τανουσάι (66’ Ταγκίρης), Αναλυτής Γ. (78’ Κορσιάνος), Τζωρτζάτος Χρ., Τζωρτζάτος Φ.
Παλληξουριακός: (Π. Μαρκέτος), Καραΐσκος, Λαδάς, Αντωνάτος Κ., Πρεντάνος (69’ Παπαδάτος, 107’ Μαρινάκης), Λουλουδας, Μαρκάτος Σωκ., Ζαβαλης, Βολνίσκι, Αντωνάτος Ηλ., Ζερβός, Αδηλίνης.
 Μικρά-μικρά από τον μεγάλο τελικό
* Η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του Ενωσιακού ήταν εντυπωσιακή αφού γέμισε. Κάτι που είχαμε να δούμε πολύ καιρό στα γήπεδα μας. Βέβαια σε αυτό ευνόησε και ο καλός καιρός.
* Η άρτια οργάνωση του τελικού έστω και αν στο τέλος ένα μικρό μπλακάουτ με το σβήσιμο των φώτων δημιούργησε μουρμούρες και γκρίνιες αφού την ώρα εκείνη οι κυπελλούχοι πανηγύριζαν την κατάκτηση του τροπαίου στον αγωνιστικό χώρο.
* Η τοποθέτηση των φωτογράφων ήταν σε σημείο που δεν ήταν δυνατόν να κάνουν την δουλειά τους. Μάλιστα κάποιοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν κάθισαν στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισαν την δουλειά τους από την εξέδρα.
* Στον τελικό παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Γ. Τζωρτάτος με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελο Κωνσταντάκη οι οποίοι απένειμαν τα μετάλλια ο πρώτος στους διαιτητές και ο δεύτερος στους νικητές, ενώ στους ηττημένους ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΚΙ κ. Θ. Βαλσαμής.
Το βαρύτιμο έπαθλο παρέδωσε στον αρχηγό των Διλινάτων Χρ. Τζωρτζάτο ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. και πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ κ. Β. Μαζαράκης, ενώ οι συμπαίκτες του τραγουδούσαν το γνωστό... «σήκωσε το το γα......» την ίδια ώρα που τα βεγγαλικά έκαναν την μέρα νύχτα στον ξάστερο ουρανό των Φαρακλάτων στέλνοντας μήνυμα χαράς στο «μεγάλο Χωριό» λίγο πιο πάνω...
* Η μεγάλη αδικία ήταν η απουσία του προπονητή που οδήγησε την ομάδα στο πρώτο φετινό της κύπελλο, του τιμωρημένου Γκ. Ρέντσι από τα πανηγύρια. Αλήθεια πόσο άδικο μπορεί να είναι αυτό!!!
* Στα φόρτε τους ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Κ. Βαρτελάτος με τον Στ. Αναλυτή και τον Νικόλα Τζωρτζάτο, τον «καπετάνιο» της ομάδας. Μάλιστα τον τελευταίο το είδαμε πολύ συγκινημένο να καμαρώνει τον γιο του Χρήστο να σηκώνει με καμάρι το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας.
Περιττό να πούμε τι επακολούθησε στα αποδυτήρια. Το μπουγέλωμα έπεσε σύννεφο ενώ η σαμπάνια έρεε άφθονη!!!
* Τελευταίο αφήσαμε ένα γεγονός που αξίζει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Όταν οι κυπελλούχοι μπήκαν στα αποδυτήρια και άρχισαν τα πανηγύρια, ένας ποδοσφαιριστής των αντιπάλων και τζέντλεμαν των γηπέδων μας, ο Παναγής Παπαϊωάννου επισκέφθηκε τα αποδυτήρια για να συγχαρεί τους αντιπάλους του και να τους ευχηθεί ανάλογη συνέχεια και στο πρωτάθλημα γιατί όπως είπε το αξίζουν. Πραγματικά μια πολύ ωραία εικόνα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή αυτού του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου