Σάββατο, Μαρτίου 21

Α.Ε.Κ. - Οδυσσέας 5-1.... δική της η 2η θέση. Μικρές οι πιθανότητες για την 1η!


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  5-1
                         
Εύκολα και τον Οδυσσέα και καπάρωσε τουλάχιστον την 2η θέση
Εύκολα, όπως άλλωστε αναμενόταν, η Α.Ε.Κ. ξεπέρασε και το εμπόδιο του Οδυσσέα σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα όσον αφορά την 2η θέση μειώνοντας μάλιστα την διαφορά από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, που αγωνίζονται αύριο στο ντέρμπι με τον Α.Ο.Κ.Ι., στον έναν βαθμό.
Οι γηπεδούχοι σαφώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κυκλοφορούσαν έξυπνα την μπάλα, είχαν την κατοχή πέτυχαν πέντε γκολ, είχαν τρία δοκάρια, ενώ έχασαν και αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμη περισσότερα.
Οι φιλοξενούμενοι όπως πάντα πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν ένα δοκάρι πέτυχαν ένα γκολ, αλλά ήταν αδύνατον να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι μιας και η ανωτερότητα της περυσινής πρωταθλήτριας ήταν εμφανής. Άξιζαν μιας καλύτερης τύχης, όμως πλήρωσαν το πρώτο κακό τους ημίχρονο.
Φάσεις και γκολ
Άτυχοι θα σταθούν οι γηπεδούχοι αφού μόλις στο 4’ θα δουν την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Περίχαρου σε πλασέ του Εμιλιάνο μετά την πάσα στην πλάτη της άμυνας από τον Κουμαριώτη.
Μια σύγχυση στην άμυνα τον φιλοξενουμένων στο 7’ θα βάλει μπροστά στο σκορ τους «κιτρινόμαυρους». Ο Κουμαριώτης εκτελεί κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στην περιοχή με τους αμυντικούς να μην μπορούν να την διώξουν και τον Φωκά που θα γίνει τελικός παραλήπτης  να την στέλνει με σουτ στα δίχτυα για το 1-0.
Ωραία ενέργεια από δεξιά του Χασάη που θα κοπεί στην περιοχή από τους αμυντικούς του Οδυσσέα, η μπάλα φτάνει στον νεαρό Μήλα που θα πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» και το 2-0 στέλνοντας την στα δίχτυα με απ’ ευθείας σουτ από κοντά.
Στο 17’ ο Μπαζάρογλου με ωραία πάσα θα βρει τον Κουμαριώτη μέσα στην περιοχή και αριστερά, αυτός θα πιάσει το διαγώνιο τεχνικό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία του Περίχαρου ελάχιστα άουτ.
Σειρά των φιλοξενούμενων να σταθούν άτυχοι αφού στο 19’ μετά το κόρνερ από δεξιά του Μαρούλη ο Αργυρακάκης θα σηκωθεί πολύ ψηλά, θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιαουσντέλιο και στην επαναφορά της ο Π. Κουτσουβέλης δεν προλαβαίνει στο πλασέ με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί της Α.Ε.Κ..
Στο 25’ οι γηπεδούχοι θα «καθαρίσουν» ουσιαστικά με τη νίκη αφού και πάλι ο νεαρός Μήλας μετά από συνδυασμό Μπαζάρογλου-Θωμά και πάσα του τελευταίου με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Νέο δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 30’ όταν ο Χασάη μετά από ωραία ενέργεια θα μπει στην περιοχή και δεξιά θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Περίχαρου.
Δοκάρια συνέχεια για τους «κιτρινόμαυρους» όταν στο 35’, θα ο Χασάι θα βρει ψηλοκρεμαστά μέσα στην περιοχή τον Εμιλιάνο με τον τελευταίο να πιάνει ένα τεχνικό πλασέ στην κίνηση και η μπάλα να σταματάει στην συμβολή των δοκών και τους αμυντικούς στη συνέχεια να απομακρύνουν.
Νέα σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων στο 37’, ο Περίχαρος θα απομακρύνει προσωρινά, η μπάλα θα φτάσει στον Κρούτη που θα πιάσει ένα σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, μετά από κόντρες καταλήγει και πάλι στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων που με δεύτερο σουτ θα την στείλει στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 4-0 για την ομάδα του.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 39’ όταν ο Renato με παράλληλη συρτή πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής θα βρει τον Π. Κουτσουβέλη απέναντι στην κενή εστία με τον τελευταίο να πλασάρει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιαουσντέλιο!!!
Ότι δεν κατάφερε ο Κουτσουβέλης προηγούμενα το κατάφερε στο 42’ ο Προσαλέντης σε μια ίδια φάση, με τον εξαιρετικό Cela να πασάρει στο ύψος του πέναλτι στον έμπειρο συμπαίκτη του ο οποίος με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας το σκορ για την ομάδα του σε 4-1.
Με αυτό το σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι έριξαν «στροφές», ο Οδυσσέας ανέβηκε αλλά η εικόνα παρέμεινε μέτρια. Έτσι απουσίασαν οι πολλές φάσεις και απλά οι γηπεδούχοι θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι με μια εύκολη νίκη και τελικό σκορ 5-1.
Στην πρώτη καλή φάση του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 55’ ο Εμιλιάνο θα σουτάρει από κοντά αλλά η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των παικτών των φιλοξενουμένων και θα περάσει στη συνέχεια κόρνερ.
Στο 69’ ο Cella  από δεξιά θα μπει από πλάγια δεξιά στην περιοχή, θα πιάσει το σουτ με τον Τσιαουσντέλιο να διώχνει την μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Μαρούλης, ο Αργυρακάκης στο δεύτερο δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά αλλά τελικά θα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ..
Τέλος στο 82’ ο Κουμαριώτης εκτελεί από αριστερά με πάσα το φάουλ στον Κρούτη, αυτός θα πασάρει συρτά και παράλληλα στην απέναντι πλευρά και τον Εμιλιάνο από πολύ δύσκολη θέση να πιάνει το σουτ και την μπάλα, αφού κοντράρει στον Cella,  να καταλήγει στην απέναντι γωνία του Περίχαρου και στα δίχτυα για το τελικό 5-1.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή κ. Αβάζαρο δεν είχαμε άλλη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι. Έτσι οι γηπεδούχοι συνεχίζουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχουν καπαρώσει ήδη την δεύτερη θέση. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θα περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να γνωρίσουν αν και του χρόνου θα βρίσκονται στην ίδια κατηγορία (εκτός και οι Πρόννοι ηττηθούν από τον Παλληξουριακό στο αυριανό μεταξύ τους παιχνίδι στα Τζανάτα).
Διαιτητής ο κ. Χρ. Αβάζαρος με βοηθούς τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και την κα Ε. Μοσχονά.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος (46’ Ανδρικόπουλος), Μήλας, Φωκάς, Κρούτη, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (46’ Κορσιάνος), Κουμαριώτης, Χασάι (46’ Κόμητας), Ζαμπαύτης, Θωμάς.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Περίχαρος, Μαρούλης, Κώτσης (79’ Λεκατσάς), Λίλας, Φατούρος, Αργυρακάκης, Renato, Βασιλόπουλος (88’ Βλάχος), Π. Κουτσουβέλης, Προσαλέντης, Cela.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου